Gratis bezorging in NL en BE
Bespaar 10% op alles | Code: BD10
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

5 redenen waarom ergonomische stoelen essentieel zijn voor uw werkplek

21 februari 2023

Heeft u lange kantooruren en zit u het grootste deel van uw werktijd in dezelfde houding?

 

Heeft uw kantoor traditionele stoelen die leiden tot bukken en rug- en nekpijn?

 

Dan heeft u dringend een nieuw meubel nodig omdat u een groot risico loopt op gewrichtsslijtage en ruggenmergletsels.

 

Ergonomisch meubilair heeft de kantooromgeving overgenomen en vormt een nieuwe maatstaf voor modern meubeldesign dat productieve, comfortabele en gezonde kantoorruimtes belooft.

 

Of u nu een particulier bent die het comfort van uw persoonlijke werkruimte wilt verbeteren, of een werkgever bent die uw kantoormeubilair wil upgraden om de werknemerstevredenheid te vergroten, dit artikel zal u helpen begrijpen waarom het belangrijk is om uw traditionele bureaustoel te vervangen door een ergonomische stoelvervanger. .

 

1. Betere houding

 

Traditionele stoelen bieden weinig steun en veroorzaken vaak een slechte houding. Het is dan ook niet verwonderlijk dat rugpijn de meest voorkomende klacht is van kantoormedewerkers.

 

In de wereld van vandaag brengen werknemers het grootste deel van hun tijd zittend door, vaak gedurende lange tijd in houdingen die het lichaam belasten en tot langdurige gezondheidsproblemen leiden.

 

Ergonomische stoelen hebben een cruciale rol gespeeld bij het overwinnen van gezondheidsproblemen op het werk. Deze stoelen, waaronder de BS11Pro , zijn ontworpen met de menselijke anatomie in gedachten om gebruikers optimale ondersteuning te bieden.

 

Studies tonen aan dat langdurig zitten met een slechte houding ernstige gevolgen kan hebben, zoals kanker, nieraandoeningen, diabetes en andere chronische ziekten. Uit een andere studie bleek dat mensen die het grootste deel van hun tijd zittend doorbrengen een hoger risico lopen op een beroerte, longziekte, zenuwaandoeningen, maagzweren en andere aandoeningen.

 

Ergonomische stoelen bevorderen een betere houding en voorkomen ongemakken veroorzaakt door lange werktijden.

 

Hoewel er veel voordelen zijn aan het hebben van een ergonomische stoel, zijn de gezondheidsvoordelen de belangrijkste hiervan. Door de wervelkolom te ondersteunen, pijn te verlichten en uw gewrichten natuurlijker te laten bewegen, zijn ergonomische stoelen een essentieel onderdeel van het moderne leven.

 

Ergonomische stoelen brengen uw schouders, ruggengraat en heupen op één lijn, waardoor ongebruikelijke spanningen op uw lichaam worden verminderd en ongezonde houdingen worden voorkomen.

 

Deze stoelen helpen u een comfortabele werkhouding aan te houden zonder u zorgen te hoeven maken over lage rugpijn. De beste ergonomische stoelen worden ook geleverd met verstelbare armleuningen ( BS7 ), zodat u achterover kunt leunen en uw lichaam comfortabel kunt laten rusten.

 

2. Comfort

 

Ergonomische stoelen zijn ontworpen voor het comfort van hun gebruikers. We raden aan om een nieuwe stoel minimaal een dag uit te proberen voordat u besluit deze te kopen, vooral als u een stoel in bulk koopt voor uw werknemers.

 

De sleutel tot comfort is verstelbaarheid. Ergonomische stoelen zijn gemaakt van materialen van hogere kwaliteit dan traditionele stoelen, wat bijdraagt aan hun comfort. Werknemers die laat werken en traditionele bureaustoelen gebruiken, verspillen hun tijd met ijsberen in hun werkruimte, waarbij ze zich concentreren op hun ongemak in plaats van op het werk.

 

Bij ergonomische stoelen, zoals de BS13 , zijn de zitting en rugleuning gevormd om het comfort van de gebruiker te verbeteren. Daarom worden in de meeste bedrijven ergonomische stoelen gebruikt zodat medewerkers comfortabel en productief kunnen werken.

Pas echter op dat u niet te comfortabel gaat zitten in uw nieuwe ergonomische stoel, aangezien experts nog steeds aanbevelen om minstens elke 30 minuten een pauze in te lassen.

 

3. Hoge productiviteit en kwaliteit van het werk

 

In kantoren waar werknemers veel tijd aan hun bureau doorbrengen, bieden ergonomische stoelen een goed ontworpen werkruimte die de productiviteit en kwaliteit van het werk verbetert.

 

Het vervangen van traditionele stoelen door ergonomische stoelen verbetert niet alleen de werkprestaties en kwaliteit , maar ook de algehele levenskwaliteit, waardoor uw werknemers een lang en bevredigend leven in uw bedrijf kunnen leiden.

 

4. Verstelbaarheid

 

Een belangrijk kenmerk van ergonomische stoelen is hun verstelbaarheid. In elk bedrijf zijn er mensen van alle lengtes, gewichten, vormen en werkstijlen, dus het is onmogelijk om één maat voor iedereen te gebruiken.

 

Ergonomische stoelen zijn verstelbaar naar gewenste eigenschappen zodat iedereen comfortabel kan zitten en zich kan concentreren op zijn werk. Zo zijn zithoogte, armleuningen, rugleuningen en zitdiepte de meest voorkomende verstelmogelijkheden voor ergonomische stoelen.

 

Door de zithoogte kunnen werknemers hun voeten stevig op de grond houden, de armleuningen ondersteunen het gewicht van de armen, de rugleuningen verminderen de druk op de spieren en de wervelkolom en de zitdiepte ondersteunt de dijen. Door deze aspecten kan elke medewerker zonder afleiding bijdragen aan het succes van het bedrijf.

 

Bij langdurig werken zijn er externe factoren die tot een oncomfortabele ervaring kunnen leiden, zoals: B. de beperkingen van de stoel.

Een aantal ongunstige stoeleigenschappen kan leiden tot ongunstige houdingen, b.v. B. hangend aan het bureau.

 

Het gebruik van stoelen met bovenstaande eigenschappen helpt schadelijke houdingen te voorkomen en biedt belangrijke lendensteun.

 

Ergonomische stoelen hebben ook een relaxfauteuil die de hoek van de hele stoel ten opzichte van de vloer verandert. De hellende ergonomische stoel helpt het gewicht van het bovenlichaam naar de rugleuning van de stoel te verplaatsen, waardoor de heupen en de wervelkolom worden ontlast.

 

5. Geschikt voor alle lichaamsvormen

 

De verscheidenheid aan bureaustoelen op de markt voor verschillende lichaamsvormen en -maten kan tegenwoordig overweldigend zijn. Ergonomische stoelen hebben echter veel aanpasbare functies die kunnen worden aangepast aan bijna elke werkruimte en elk lichaamstype.

 

Een ergonomische stoel is ontworpen om zich aan te passen aan uw lichaam en de verschillende activiteiten die u aan uw bureau doet te ondersteunen. Enkele van de verstelbare componenten van ergonomische stoelen zijn als volgt:

 

  • hoogte aanpassing
  • Armbreedte aanpassing
  • Hoogteverstelling van de armleuningen
  • Verstelbare zitschaal
  • Verstelbare hoofdsteun
  • De hellingsspanning aanpassen
  • kantel slot

 

Al deze verstelbare kenmerken van een ergonomische stoel kunnen helpen om de stoel af te stemmen op uw exacte lichaamstype en werkvoorkeuren.

 

Als u bijvoorbeeld klein gebouwd bent, kan een ergonomische armloze stoel met een kleine zitting en hoge rugleuning u helpen een natuurlijke houding aan te nemen en dicht bij uw bureau te zitten.

 

Als u lang en slank bent, kan een ergonomische stoel met volledige rugleuning en verstelbare zitgrootte, rugleuning, armleuningen en zitdiepte een comfortabele ruimte creëren voor uw lange benen en een betere houding bevorderen.

 

Voor een zwaarder persoon kan een ergonomische stoel met stevige armleuningen, een breder zitframe en een volledig verstelbare rugleuning en zitneiging voldoende ruimte creëren om comfortabel te werken.