Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Waarom ik geïnvesteerd heb in het flexibele zit-sta bureau voor mijn kinderen

29 januari 2023

“Als moeder van een jonge dochter en lerares in een basisschool wordt ik dagelijks geconfronteerd met kinderen die concentratieproblemen hebben en niet kunnen stilzitten. Maar toen mijn partner op zijn kantoor bezoek kreeg van de ergonoom, ging bij mij een lichtje branden!”

Hoe belangrijk is een goed bureau?

De belangrijkheid van een goed bureau heb ik eigenlijk altijd onderschat. Als lerares sta ik iedere dag voor de klas, en net zoals alle andere onderwijzers kon ik me af en toe mateloos irriteren aan de zithouding van de kinderen. Aan het bureau werd niet gezeten, maar gehangen.

 

MIjn partner werkt bij de politie en had al geruime tijd enorme last van nekpijn, die uitstraalde naar zijn onderrug. Hij kreeg concentratieproblemen en voelde zich continu moe. De nek- en rugpijn zorgde er ook voor dat hij moeite kreeg met slapen.

In eerste instantie gingen we ervan uit dat hij misschien last had van spanningen op kantoor. Alle symptomen wezen tenslotte die kant op. De dokter schreef hem zelfs slaaptabletten en spierontspanners voor!

 

Totdat de bedrijfs ergonoom bij hem op kantoor langs kwam. Het bureau moest hoger, er kwam een bureaustoel van FlexiSpot met extra rugsteun, en zijn beeldscherm werd op een monitor houder geplaatst. Hij kreeg de instructie om om de 2 uur minimaal 5 minuten te gaan staan, en dit langzaam uit te breiden naar om de 2 uur een half uurtje staan.

 

Binnen een maand waren al zijn klachten afgenomen. Het leek wel een wonder! Wie had ooit kunnen bedenken dat een verkeerde zithouding op kantoor zoveel ellende kan veroorzaken?

Wat doet verkeerd zitten met onze kinderen?

Ik weet het nog precies! Op een woensdagmiddag zat onze oudste dochter van 7 zuchtend en steunend aan de keukentafel haar huiswerk te maken. Ze zat onderuitgezakt in de keukenstoel, haar voeten bungelend in de lucht en een gefrustreerde blik op haar rood aangelopen gezichtje.

 

Terwijl ik haar aanspoorde om rechtop te gaan zitten, ging ineens het licht aan! ‘Als mijn partner concentratieklachten krijgt van het verkeerd zitten, hoe zit het dan met onze dochter?’  

 

Het ergonomische meegroei bureau

Ik besloot research te doen en kwam al snel uit op de website van FlexiSpot. Hier ontdekte ik het speciale flexibele zit sta bureaus voor kinderen SD1. Ik bestelde het bureau waarbij je een deel van het bureaublad in een hoek van 40 graden kan zetten, de kabelgoot en een los ladeblok op wieltjes. En natuurlijk een bijpassende flexikruk.

 

Binnen 10 dagen had ik alle pakketten thuis. Mijn partner zette alles in een avondje in elkaar. We waren blij verrast met de kwaliteit van alle materialen. Het krasvaste en vochtwerende bamboe bureaublad staat bovendien prachtig in ons interieur.

 

We hebben gekozen voor het elektronisch verstelbare bureau met 4 geheugenopties, zodat zowel mijn 7-jarige dochterje als mijn partner en ik het bureau met één druk op de knop op de juiste persoonlijke hoogte (laagte) kunnen zetten.

Betere schoolresultaten en een vrolijker kind!

Mijn dochtertje vond het natuurlijk geweldig dat ze nu ook een verstelbaar bureau had, net als pappa! We hebben haar uitgelegd dat ze sommige dingen ook staand kan doen, of de kruk kan verwisselen voor haar zitbal. Ik wilde dit vooral niet pushen, om te kijken of ze dit inderdaad ook zelf prettig vond.

 

De veranderingen waren eigenlijk direct al merkbaar! Binnen enkele dagen viel het me al op dat ze zich veel beter op haar huiswerk leek te concentreren en minder snel opgaf. Ze ‘hing’ niet meer over haar boeken, en begon direct gebruik te maken van de verschillende mogelijkheden.

Binnen een maand zag ik haar regelmatig staand werken achter haar bureau. Ze begon ook uit zichzelf haar bureaublad in de hoek van 40 graden te zetten wanneer ze creatief bezig wilde zijn!

 

Huiswerk maken is nu geen drama meer. Meestal gaat onze kleine administrateur direct naar ‘haar’ bureau, om huffend en puffend haar schooltas aan de speciale schooltas haak te hangen. Alle schoolspullen zijn netjes opgeborgen in het verrijdbare ladenblok, een bonte verzameling pennen, potloden een andere benodigdheden zijn netjes opgeborgen in de vaste bureaulade.

 

We zijn nu een jaar verder, en ik kan er niet over uit hoe ons leven dankzij FlexiSpot veranderd is! Mijn partner is weer net zo actief als toen ik hem voor het eerst ontmoette en slaapt als een roos. De schoolresultaten van onze dochter zijn absoluut verbeterd, en het schuine bureaublad heeft haar geïnspireerd om te gaan tekenen en schilderen, iets waar de oma’s en opa’s ook enorm blij mee zijn.

De grote verandering op school

Ik heb mijn eigen positieve ervaringen met dit speciale bureau voor kinderen en studenten met mijn collega’s op school besproken. De schoolleiding heeft aan de hand van mijn verhaal 6 flexi bureaus aangeschaft. Met de speciale korting voor zakelijke klanten bleek dat de kosten bijzonder meevielen.

 

In eerste instantie hebben we de bureau’s op school ingezet voor de kinderen met de diagnose ADD en ADHD; kinderen die het moeilijk vinden om lang stil te zitten. De mogelijkheid om afwisselend zittend of staand te werken heeft merkbaar een enorm positieve invloed op deze kids! Ook de andere kinderen maken graag gebruik van het speciale sta bureau.

De meegroei mogelijkheid

Een ander groot voordeel van het kantoormeubilair van FlexiSpot is de meegroei mogelijkheid. De flexdesk (zoals mijn dochter ‘haar’ bureau hip noemt) groeit gewoon met haar mee! Ze vind het heerlijk wanneer we ‘haar’ voorkeurstand weer ietsje hoger moeten instellen omdat ze enkele centimeters gegroeid is!

Een echte aanrader!

Ik kan iedereen de meubels van FlexiSpot van harte aanraden! Niet alleen voor onze kinderen, maar ook ikzelf maak regelmatig gebruik van de mogelijkheden die dit fantastische bureau biedt! Mijn partner heeft vorige maand trowuens de fietsstoel aangeschaft; hij wil aankomende zomer de Tour de France meefietsen… voor de tv. Ik laat jullie nog wel weten hoe dit afloopt!