Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 5% korting
Tot 10 jaar garantie

De juiste manier om een ​​monitorarm te kiezen

02 november 2022

Type monitorarmbevestiging

Monitorarmen met doorvoertule of C-klem/bureauklem

Dus welke monitorarmsteun moet je kiezen? Klem of oog? In feite zijn er nogal wat monitorsteunen en verschillende manieren om monitoren op bureaus te monteren en er worden verschillende soorten monitorsteunen gebruikt. Als uw bureau doorvoergaten heeft, kunt u een monitorarm met doorvoerbevestiging gebruiken en de monitorarm door het bestaande gat bevestigen. Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen gat in het bureau te maken als je een werkplaats hebt waar je dit kunt doen.

Voor de meesten wiens bureaus geen doorvoergaten hebben, zal een C-klem of bureauklem het beste werken. Monitorarmklemmen worden stevig aan de achterkant van het bureau of aan de zijkant bevestigd en stellen u in staat de positie van de monitor in drie dimensies te veranderen, wat betekent dat u hem dichterbij kunt plaatsen als de achterkant van het bureau te ver weg is. Dit maakt ook waardevolle bureauruimte vrij. Een snelle blik op uw bureau zou voldoende moeten zijn om erachter te komen welke monitorsteun het beste bij u past.



Monitorarm voor wandmontage

Als alternatief kunt u ook kiezen voor wandmontage. Als je weet dat je je bureau niet snel gaat verplaatsen, kun je een muurbeugel (of muurmonitorsteun) gebruiken om je monitorarm aan de muur boven je bureau te bevestigen. Wandsteunen zijn een geweldige manier om bureauruimte vrij te maken en zijn vooral handig voor mensen die de hele werkdag moeten tekenen en hun pc moeten gebruiken. Maar zelfs degenen die gewoon ruimte willen besparen, kunnen profiteren van een aan de muur gemonteerde monitor.



gaming monitor armen

Of het nu werk of ontspanning is, de positionering van je scherm is altijd cruciaal. Als je lang voor je scherm zit, moet je op je houding letten. Je hebt zeker een verstelbare monitor nodig. Met onze gaming-monitorarmen kunt u uw gamingpositie optimaliseren, zodat u pijnvrij kunt genieten van uw games. Net als op het werk is het belangrijk om de monitor op ooghoogte te houden. Dus als je tijdens het gamen tussen zitten en staan afwisselt, bespaart een monitorarm je op den duur zowel tijd om te schakelen als pijn.



Hoeveel kost een monitorarm?

Monitorarmen variëren in prijs, en hoe meer schermen u moet optillen, hoe hoger de prijs. Uw welzijn is echter onbetaalbaar en het is moeilijk in de toekomst pijn en langdurige gezondheidsproblemen te vermijden.

Een enkele monitorarm is voor de meeste mensen voldoende, biedt veel flexibiliteit en is niet duur. Bij het opstellen van meerdere monitoren raden we aan om ook te investeren, anders is het bijna onmogelijk om de juiste houding aan te nemen (vooral bij het wisselen van houding). Wat uw budget ook is, het is de moeite waard om een monitorarm van hoge kwaliteit te overwegen.



Een monitorarm gebruiken

Natuurlijk heeft het geen zin om een monitorarm op uw thuiskantoor te monteren als u niet weet hoe u deze op de juiste manier moet gebruiken. Alles in uw werkruimte moet perfect worden uitgelijnd, wat betekent dat uw monitor, toetsenbord en muis correct moeten worden geplaatst. Door de onderstaande richtlijnen te volgen, kunt u uw monitor correct positioneren.



Moet mijn monitor hoog of laag zijn?

De ideale hoogte voor je monitor is dat je ooghoogte net onder de bovenkant van het scherm zit. Zorg ook voor een optimale zithouding: dat betekent dat je met een rechte rug zit en op een hoogte die het mogelijk maakt om het toetsenbord comfortabel te bereiken als je je armen in een rechte hoek buigt en je bovenarmen parallel aan je lichaam houdt. Daarom is een in hoogte verstelbare stoel (idealiter met gasveren zodat je niet verkrampt bij het verstellen van de hoogte) essentieel.



Kan een monitor te hoog zijn?

Ja, uw monitor is mogelijk te hoog. Als je het gevoel hebt dat je in een onnatuurlijke houding zit en je nek achterover kantelt om het scherm goed te kunnen zien, dan is je monitorstandaard te hoog. Na verloop van tijd belast dit de nekspieren, die de vervelende taak hebben om je zware hoofd te ondersteunen.



Hoe ver moeten uw ogen van de monitor verwijderd zijn?

Gelukkig is het gemakkelijk om te meten hoe ver je van je monitor verwijderd moet zijn. De lengte van uw arm is ongeveer de afstand die u tussen uw ogen en de monitor zou moeten hebben.



Hoe vaak moet je wegkijken van je scherm?

Hier zijn veel meningen over, maar de meeste mensen accepteren de 20-20-20 regel als in ieder geval een goed uitgangspunt. De 20-20-20 regel stelt dat je elke 20 minuten 20 seconden naar iets van 20 voet afstand moet kijken. Dit helpt uw ogen te rusten en opnieuw te focussen en het begin van vermoeidheid te vertragen.

Als je meer hulp nodig hebt bij het instellen van je bureau en monitoren, vind je geweldige tips in onze installatiehandleiding voor je thuiskantoor.



Alternatieven voor de monitorbevestiging

monitorstandaard

Als je het gevoel hebt dat een arm niet nodig is voor jou, dan is dat begrijpelijk. Toch moet u op uw houding letten - vooral als u niet zittend of staand werkt of op een andere manier van houding verandert. Dus als je investeert in een monitorstandaard, kun je in ieder geval de ene of de andere hoogteverstelling maken.

Met onze MS01/MS02 pas je eenvoudig de hoogte van je monitor aan en is hij ook nog eens geschikt voor op het werk. De dual monitor stand biedt dezelfde functionaliteit maar dan voor twee monitoren, u hoeft dus geen twee stands aan te schaffen. Heeft u interesse in een monitorstandaard, neem dan een kijkje in ons gehele assortiment.



Hoe lang gaan monitorarmen mee?

Een goede monitorarm moet een paar jaar meegaan, maar dat hangt grotendeels af van hoe vaak je hem gebruikt. Het valt niet te ontkennen dat een goed passende monitorarm u de flexibiliteit geeft om pijnvrij van uw werk te genieten en u helpt actief, gezond en productief te blijven. Bekijk vandaag nog het volledige assortiment FlexiSpot- monitorarmen en ontdek hoe u uw installatie en uw gezondheid kunt verbeteren!