Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

5 Tips voor online winkelen voor Black Friday 2022 die u geld besparen en u een voorsprong geven

19 oktober 2022

Voor shopaholics is Black Friday een van de spannendste dagen van het jaar. Elk jaar trekken honderdduizenden koopjesjagers over de hele wereld hun creditcard om te winkelen voor elektronica en andere artikelen die tijdens dit eendaagse evenement in prijs zijn verlaagd. Als u echter liever de drukte en het verkeer vermijdt, kunt u toch van de uitverkoop genieten door binnen te blijven!

Gelukkig zijn wij hier om u enkele insidertips te geven waarmee u geld kunt besparen en een voorsprong kunt nemen op de grote verkoopdag van volgend jaar. Lees verder voor meer informatie over hoe u zich kunt voorbereiden op uw online Black Friday-winkelen, zodat u geen enkele geweldige aanbieding mist.

Wat is Black Friday?

Black Friday is de vrijdag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving, wanneer winkeliers artikelen tegen lage prijzen aanbieden om van de onverkochte voorraad van hun recente verkopen af te komen. Het is een van de grootste koopdagen van het jaar en een goed moment om goedkope kerstcadeaus voor familie en vrienden te scoren.

Black Friday markeert het begin van het decemberwinkelseizoen, gevolgd door Cyber Monday. Dit jaar begint de Black Friday-uitverkoop officieel op vrijdag 25 november 2022. Sommige winkeliers houden de Black Friday-uitverkoop op de dinsdag of woensdag voor de vrijdag zelf, waardoor het een week lang duurt.

1. Maak een lijst - en houd u eraan!

Op Black Friday zult u veel tijd en energie besparen als u begint met een eenvoudige lijst van dingen die u wilt kopen. Zo onthoudt u alle artikelen die u nodig hebt en voorkomt u impulsaankopen, zodat u niet te veel uitgeeft aan artikelen die u niet nodig hebt.

2. Doe uw onderzoek vóór het evenement

Black Friday is een uiterst lucratieve dag voor winkeliers, dus u zult zien dat de prijzen van artikelen veranderen ten opzichte van de rest van het jaar. De beste manier om ervoor te zorgen dat u niet te veel betaalt, is uw onderzoek te doen en eventuele prijswijzigingen in de gaten te houden voordat u gaat winkelen.

U kunt ook prijsvergelijkingswebsites gebruiken om u tijd te besparen of u aanmelden voor prijsvergelijkingswaarschuwingen. Op die manier krijgt u een melding wanneer het door u gewenste product in prijs daalt. U kunt ook proberen prijzen te vergelijken met een paar verschillende retailers en kijken of er goedkopere opties zijn.

3. Houd de sociale media in de gaten

Een van de beste manieren om op de hoogte te blijven van alle Black Friday-aanbiedingen is lid te worden van een groep of gemeenschap op sociale media. Sociale mediasites, zoals Facebook en Twitter, zijn geweldige plaatsen om deals, recensies en informatie over Black Friday te vinden.

Maak gebruik van uw sociale media stalkvaardigheden en let op de juiste deals op sociale media zodra ze uitkomen. U kunt zelfs alerts instellen, zodat u op de hoogte wordt gebracht zodra ze worden gepost. U kunt ook zoeken op hashtags en trefwoorden die verband houden met Black Friday om een breder beeld te krijgen van wat er op andere sites gebeurt.

4. Maak een bladwijzer van uw favoriete websites voor snelle toegang

Een andere geweldige manier om ervoor te zorgen dat u de beste Black Friday-aanbiedingen niet mist, is uw favoriete websites te bookmarken op uw startpagina.

Door uw favoriete websites te bookmarken, hoeft u niet steeds opnieuw naar aanbiedingen te zoeken. In plaats daarvan kunt u gewoon op de bladwijzer klikken en rechtstreeks naar de website gaan. Zo blijft u op de hoogte van het winkelseizoen en vindt u de beste aanbiedingen zonder dat u ernaar hoeft te zoeken.

5. Meld u aan voor nieuwsbrieven van het merk voor vroegtijdige toegang

Schrijf u in op de mailinglijst van de winkels die u leuk vindt en/of waar u het vaakst winkelt. Op die manier krijgt u bericht zodra er nieuwe aanbiedingen zijn, zodat u snel van die deal kunt profiteren.

Wij raden u ook aan uw favoriete winkeliers te volgen op sociale media, zoals we al eerder zeiden. Zij posten vaak over hun nieuwste aanbiedingen op hun sociale-mediaprofielen, zodat u die ook gemakkelijk kunt volgen.

Tot slot

Op Black Friday kan het verleidelijk zijn om op het laatste moment nog aankopen te doen of elke goede deal te grijpen die u ziet, maar dat kan u teleurstellen - zowel financieel als emotioneel. Probeer in plaats daarvan Black Friday in te gaan met een open geest en een plan.

Voordat u naar de winkels gaat of artikelen in uw virtuele mandje legt, moet u ervoor zorgen dat u uw onderzoek hebt gedaan, dat u zich aan uw boodschappenlijstje houdt en dat u op de hoogte blijft van sociale media.

Wees bereid om geduldig te zijn en door te zetten, want er zijn veel manieren om geld te besparen tijdens de koopwoede. Maar bovenal: het is altijd belangrijk om slim te zijn en veilig te blijven tijdens de feestdagen, dus bescherm uzelf tegen de oplichterspraktijken die er zijn!