Gratis bezorging in NL en BE
Code: ZOMER10 | 10% korting voor alle
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Onze koopgids voor ergonomische bureaustoelen

09 maart 2023

De verschillende ergonomische onderzoeken die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd, hebben het mogelijk gemaakt om het comfort te verbeteren en de gezondheid op het werk te behouden, door tal van ergonomische stoeloplossingen voor te stellen. Op dit gebied zijn voornamelijk twee families stoelen ontwikkeld: de ergonomische stoel met zit/sta-positie ( BS13 ) en de ergonomische stoel met zit/kniepositie.

Afhankelijk van het beoogde gebruik kunnen twee verschillende benaderingen worden overwogen

Bij de ergonomische stoel met zit/sta positie gaat het om het innemen van een tussenpositie tussen de staande en de zittende werkplek. Dit is een ietwat verrassende formule, maar wordt unaniem geaccepteerd door gebruikers.

Het geheim van deze nieuwe generatie stoelen: een hogere zitting die zorgt voor een natuurlijkere houding van de rug, een correcte kromming van de wervelkolom bevordert en een betere verdeling van de inspanning bij het hanteren van voorwerpen mogelijk maakt.

Een andere oplossing die in de Scandinavische landen is ontstaan, is de ergonomische zit/kniestoel: een stoel waarbij het lichaam iets naar voren is gekanteld om de gedwongen kromming die een normale stoel veroorzaakt te verminderen. Met deze oplossing wordt de ondersteuning van het lichaam gelijkmatig verdeeld over zitvlak, dijen en knieën, waardoor het lichaam nog meer vrijheid krijgt.

Waarom overstappen op een ergonomische stoel?

Bent u op zoek naar manieren om uw werkefficiëntie en welzijn op het werk te verbeteren? Misschien moet u een upgrade naar een ergonomische stoel ( BS11Pro ) overwegen.

Ergonomische stoelen zijn speciaal ontworpen om het lichaam in een natuurlijke en comfortabele positie te houden, wat resulteert in minder belasting van de wervelkolom en spieren. In tegenstelling tot traditionele stoelen, die vaak een stijve zithouding vereisen, bieden ergonomische stoelen meer bewegingsvrijheid door zich aan te passen aan de bewegingen van het lichaam. Dit kan het lichaam helpen minder stijf en gespannen te worden, wat het welzijn op de werkvloer verhoogt.

Een ander voordeel van ergonomische stoelen is dat ze meestal meer steunpunten voor het lichaam bieden. Dit kan helpen de druk op bepaalde delen van het lichaam te verminderen, waardoor pijn en ongemak worden verlicht. Met name de onderrug, waar veel mensen last van hebben, kan worden verlicht door gebruik te maken van een ergonomische stoel.

Als je de hele dag aan een bureau zit, kan het gebruik van een ergonomische stoel je helpen om je minder stijf en oncomfortabel te voelen, wat weer een positieve invloed zal hebben op je productiviteit. Door je lichaam een comfortabele en ondersteunende zithouding te geven, kun je je beter concentreren op je werk en ongestoord werken.

Als u overweegt een ergonomische stoel aan te schaffen, moet u ervoor zorgen dat deze voldoet aan uw individuele behoeften ( BS11 ). Verschillende modellen bieden verschillende functies, zoals verstelbare rugleuningen, zithoogtes en armleuningen. Zorgvuldige selectie kan u helpen de perfecte stoel voor u te vinden, een stoel die past bij uw lichaam en werkomgeving.

Zitten/staan of zitten/knielen: welke optie kiezen?

Hoewel de twee oplossingen vergelijkbare voordelen bieden, zijn ze niet noodzakelijkerwijs bedoeld voor dezelfde use cases.

De ergonomische zit/sta stoel is bijzonder geschikt voor mensen die voor hun werk veel moeten opstaan. Deze oplossing biedt een grote bewegingsvrijheid op schouder- en rughoogte. Het is daarom bijzonder geschikt voor het inrichten van werkplaatsen of voor het verbeteren van het comfort op een productielijn.

De ergonomische stoel met zit-/kniepositie is echter ook geschikt om een klassieke stoel te vervangen, omdat hij een ideale hoogte heeft om aan een bureau te werken. Het biedt meer comfort omdat het alle spieren van de rug en benen omvat.

Welk model moet ik kiezen?

Natuurlijk hangt de keuze van een ergonomische stoel af van ons budget ... en van het soort gebruik!

Opgemerkt moet worden dat zelfs in de basismodellen (minder dan 300 euro) deze stoelen een positief effect hebben op de houding en gezondheid van uw teams tijdens het werk.

Dan zijn het de covers, instellingen en opties die het verschil maken. Sommige ergonomische zit-/knielstoelen zijn voorzien van draaibare poten, vergelijkbaar met traditionele schommelstoelen. Deze optie heeft geen recreatief doel: dankzij het extra bewegingsbereik kunt u uw spieren gebruiken terwijl u werkt en uw lichaam kantelen voor andere taken zonder uw gewrichten te belasten.

Bij de ergonomische zit/sta stoel zitten de prijsverschillen tussen de verschillende modellen ook in de verstelmogelijkheden en het gebruikte materiaal voor de voeten (aluminium, kunststof, staal) en de zitting (polyurethaan, foam, stof) .

Conclusie

Het is belangrijk om te begrijpen dat veel traditionele stoelen niet zijn ontworpen om het lichaam in een comfortabele en ondersteunende positie te houden. Vaak zijn ze te laag of te hoog, wat resulteert in een onnatuurlijke houding, wat weer kan leiden tot pijn en spanning in de rug, nek en schouders. Door een ergonomische stoel te gebruiken, kunt u er echter voor zorgen dat uw lichaam in een natuurlijke positie blijft, waardoor de druk en spanning op uw spieren wordt verminderd.

Door pijn en ongemak te verminderen, kan een ergonomische stoel ook uw productiviteit op de werkplek verhogen. Als u zich minder ongemakkelijk voelt en u zich beter wilt concentreren op uw werk, kunt u efficiënter werken en uw taken sneller afronden. Het kan ook leiden tot een beter humeur en een over het algemeen positievere werkomgeving.

Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle ergonomische stoelen gelijk zijn gemaakt. Voordat u een ergonomische stoel koopt, moet u ervoor zorgen dat deze past bij uw lichaam en uw werkomgeving.Er zijn veel verschillende modellen en opties om uit te kiezen, van in hoogte verstelbare zittingen en rugleuningen tot speciale stoffen en materialen die vocht afvoeren en ademend zijn .

Over het algemeen kan het overstappen op een ergonomische stoel u helpen om u comfortabeler te voelen op de werkplek en uw werkefficiëntie te verbeteren.