Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Ontdek de perfecte ergonomie op de werkplek

06 juni 2023

Hallo en welkom bij mijn blogposts over perfecte ergonomie op de werkvloer! In dit deel van het artikel laat ik je zien hoe je de perfecte zithouding kunt vinden om rugpijn en spanning te voorkomen.

Vind de perfecte zitpositie

Het kiezen van de juiste zithouding is cruciaal voor uw houding en welzijn op het werk. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden, zoals de hoogte van uw bureau, het type stoel dat u heeft en het type kussen dat u gebruikt.

Leer hoe u uw zitpositie kunt optimaliseren en uw lichaam correct kunt uitlijnen om rugpijn en spanning te voorkomen.

Begin met de juiste hoogte van je bureau

Voordat u uw zitpositie optimaliseert, moet u ervoor zorgen dat uw bureau de juiste hoogte heeft. Als je bureau te hoog of te laag staat, wordt het lastiger om een optimale zithouding te vinden.

De ideale hoogte van je bureau hangt af van je lengte. Om de juiste hoogte te vinden, moet uw elleboog haaks op het tafelblad staan. Een gemakkelijke manier om dit te controleren, is door uw stoel zo af te stellen dat uw voeten plat op de grond staan en uw knieën in een rechte hoek gebogen zijn. Zorg er dan voor dat je armen haaks op het tafelblad staan.

Vind de perfecte zithoogte

Zodra uw bureau op de juiste hoogte staat, moet u ervoor zorgen dat u de stoel ( BS2 ) op de juiste hoogte zet. De optimale zithoogte is als je voeten plat op de grond staan en je knieën in een rechte hoek gebogen zijn. Een goede manier om dit te bereiken is door de hoogte van uw stoel zo aan te passen dat uw heupen iets hoger zijn dan uw knieën.

Optimaliseer uw zitpositie

Nu je de juiste hoogte voor je bureau en de optimale zithoogte hebt, is het tijd om je zitpositie te optimaliseren. Begin door rechtop te zitten en je schouders te ontspannen. Zorg ervoor dat uw rug volledig tegen de rugleuning van uw stoel is om rugpijn te voorkomen.

Zorg er dan voor dat je knieën in een rechte hoek gebogen zijn en je voeten plat op de grond staan. Je armen moeten haaks op het tafelblad staan en je polsen moeten recht zijn. Als je een toetsenbord gebruikt, zorg er dan voor dat je polsen niet gebogen zijn tijdens het typen.

Vind de perfecte stoel

Het kiezen van de juiste stoel is net zo belangrijk als het kiezen van de juiste zithouding. De perfecte stoel ( BS11Pro ) moet een verstelbare zithoogte, een verstelbare rugleuning en een goede vulling hebben. Het moet ook een ondersteunende lendensteun hebben om uw rug te ontlasten en uw houding te verbeteren. Een ergonomische stoel kan u helpen de juiste zithouding te vinden en uw comfort te verbeteren.

Als u een nieuwe stoel koopt, zorg er dan voor dat deze aan uw unieke behoeften voldoet. Als je bijvoorbeeld last hebt van rugpijn, is het aan te raden om een stoel te kiezen met extra lendensteun. Als je veel achter de computer zit, kan een stoel met verstelbare armleuningen handig zijn om je armen en schouders te ontlasten.

Vind het perfecte kussen

Naast de stoel kan ook een kussen uw comfort op de werkvloer verbeteren. Een kussen kan u helpen uw houding te verbeteren en de druk op uw rug te verminderen.

Er zijn veel verschillende soorten kussens die je kunnen helpen bij het vinden van een optimale zithouding. Een zitkussen kan bijvoorbeeld de druk op je onderrug verminderen en je houding verbeteren. Een wigkussen kan ook helpen de druk op uw rug te verminderen en een betere zithouding te bevorderen.

Lijn je scherm goed uit

Hé, ben je op zoek naar meer comfort en productiviteit op het werk? Dan zit je hier precies goed!

Laten we beginnen met de hoogte en afstand van uw scherm. Een onjuiste plaatsing van de monitor kan nek- en oogklachten veroorzaken, wat op lange termijn kan leiden tot pijn en zichtproblemen. De ideale positie van uw scherm is dat de bovenkant van de monitor zich op ooghoogte bevindt en ongeveer een armlengte van u verwijderd is.

Om de hoogte van uw scherm te optimaliseren, heeft u mogelijk een monitorbeugel ( F6 ) nodig. Er zijn veel verschillende soorten monitorbeugels op de markt, van eenvoudige statieven tot complexe armaturen. Een monitorbeugel is echter een goede investering, omdat je hiermee de flexibiliteit hebt om je scherm precies op de juiste hoogte af te stellen.

Naast de hoogte is ook de afstand tot het scherm van belang. Als u de monitor te dicht bij u plaatst, kan dit overmatige oogvermoeidheid veroorzaken. Als het te ver weg is, kan het moeilijk zijn om alles op het scherm te zien. De ideale afstand is ongeveer een armlengte van u vandaan.

Een andere belangrijke factor is het type monitor zelf, een monitor van goede kwaliteit kan een groot verschil maken als het gaat om de kwaliteit van je werk. Let bij het kopen van een monitor op de grootte, resolutie, contrastverhouding en kleurnauwkeurigheid.

Als je langdurig naar het scherm gaat kijken, kan een beeldschermbril ook een goede investering zijn. Een computerbril kan vermoeide ogen helpen verminderen en pijn en problemen met het gezichtsvermogen voorkomen.

Naast het positioneren van je monitor, moet je ook letten op je houding. Een goede houding is cruciaal voor uw welzijn en productiviteit op het werk. Zorg ervoor dat je rug recht is en je schouders ontspannen. Je voeten moeten plat op de grond staan en je armen moeten comfortabel op het tafelblad kunnen rusten.

Een ergonomisch toetsenbord en muis kunnen je ook helpen om je comfortabel te voelen op het werk. Een ergonomisch toetsenbord is ontworpen om de natuurlijke bewegingen van uw handen en vingers te volgen. Een ergonomische muis vormt zich naar je hand voor comfortabel gebruik.