Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Welzijn>Blog detail>

Ontdek de beste oefening voor lage rugpijn

08 juli 2024

Lage rugpijn. We hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad. Of het nu komt door lange uren achter je bureau, een slechte houding, of misschien een oude blessure die weer opspeelt, rugpijn kan je dag behoorlijk verpesten.

Ik weet nog goed hoe ik worstelde met lage rugpijn, vooral na lange dagen schrijven of bewerken van mijn avontuurlijke reiscontent. Maar ik ontdekte dat er één oefening is die echt wonderen kan doen: de bekkenkanteling. In dit artikel deel ik deze magische oefening met je en vertel ik hoe een goede ergonomische stoel, zoals de BS12 Pro, een game-changer kan zijn.

Begrijpen van lage rugpijn

Voordat we duiken in de oefening, is het goed om even stil te staan bij wat lage rugpijn eigenlijk veroorzaakt. Vaak komt het door spier- of ligamentverstuikingen, problemen met de tussenwervelschijven, artritis, osteoporose, of zelfs stress. Lange tijd zitten, vooral met een slechte houding, kan deze problemen verergeren. Ik heb gemerkt dat veel van mijn rugproblemen verergerden door de uren die ik voor mijn laptop doorbracht zonder voldoende ondersteuning.

Hier komt de BS12 Pro ergonomische stoel om de hoek kijken. Deze stoel is niet zomaar een gewone bureaustoel; het is een investering in je gezondheid. Met verstelbare lumbaalsteun en meerdere aanpassingsmogelijkheden helpt deze stoel je om een gezonde houding te behouden en de druk op je onderrug te verminderen. --altImgStart--{"link":"https://image.springbeetle.eu/cdn-cgi/image/dpr=1,format=webp,fit=pad/https://cnmegk4mhxmt.compat.objectstorage.eu-frankfurt-1.oraclecloud.com/prod-eu-s3/trantor/attachments/NL/ergonomishe-stoel-bs12g-pro-grijs-main2.jpg","alt":"Ergonomische stoel BS12 Pro"}--altImgEnd--
--shopstart--{"id":252001,"link":252001,"name":"Ergonomische stoel BS12 Pro","shortName":"BS12 Pro","url":"//s3.springbeetle.eu/prod-eu-s3/trantor/attachments/NL/bs12pro-zwart-prufengel.png","salePrc":499.99,"originalPrc":499.99,"itemFootMarkType":"NONE","itemFootMarkInput":"-€200"}--shopend--

De beste oefening: De Bekkenkanteling

Nu naar de ster van de show: de bekkenkanteling. Deze oefening heeft me echt geholpen om mijn rugpijn te verminderen. Het is eenvoudig, effectief, en je hebt er geen speciale apparatuur voor nodig. Hier is hoe je het doet:

1. Startpositie: Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Houd je armen ontspannen langs je zijden.

2. De kanteling uitvoeren: Span je buikspieren aan en druk je rug tegen de vloer door je bekken lichtjes te kantelen. Houd deze positie 5 seconden vast en ontspan daarna.

3. Herhaling: Herhaal deze beweging 10-15 keer en verhoog geleidelijk de tijd dat je de kanteling vasthoudt naarmate je comfortabeler wordt.

De bekkenkanteling richt zich op de kernspieren, die cruciaal zijn voor de ondersteuning van je wervelkolom. Door deze spieren te versterken, wordt de druk op je onderrug verlicht, wat resulteert in verbeterde houding en stabiliteit. Bovendien is het een milde oefening die dagelijks kan worden uitgevoerd zonder risico op verergering van de pijn.

De voordelen van de bekkenkanteling

De bekkenkanteling is bijzonder effectief omdat het de kernspieren versterkt die verantwoordelijk zijn voor de stabilisatie van je wervelkolom. Sterkere kernspieren nemen een deel van de belasting van je onderrug over, wat leidt tot minder pijn en een betere houding. Deze oefening kan overal worden uitgevoerd en vereist geen speciale apparatuur, wat het gemakkelijk maakt om deel uit te maken van je dagelijkse routine.

De voordelen versterken met de BS12 Pro ergonomische stoel

Naast de bekkenkanteling is het essentieel om gedurende de dag een goede houding te behouden, vooral tijdens lange periodes van zitten. De BS12 Pro ergonomische stoel biedt de nodige ondersteuning om rugpijn te voorkomen en te verlichten.

1. Lumbaalsteun: De verstelbare lumbaalsteun van de BS12 Pro past zich aan de natuurlijke kromming van je wervelkolom aan, waardoor de druk op je onderrug vermindert.

2. Aanpasbaarheid: Met meerdere aanpassingsmogelijkheden, zoals zithoogte, rugleuning kanteling en armleuning posities, kun je de stoel perfect afstemmen op je lichaam voor maximaal comfort.

3. Comfortabele bekleding: De hoge dichtheid schuimvulling biedt superieur comfort, waardoor je langere tijd kunt zitten zonder ongemak, wat helpt om de druk op je onderrug te verminderen.

4. Ademend materiaal: De mesh rugleuning bevordert de luchtcirculatie, waardoor je koel en comfortabel blijft gedurende de dag, wat vooral prettig is tijdens warme zomerdagen of in een warme kantooromgeving.

De BS12 Pro in je dagelijkse routine integreren

Om de voordelen van de bekkenkanteling te maximaliseren, is het belangrijk om ook tijdens je werkdag een goede houding te behouden. Hier zijn enkele tips:

1. Stel je werkplek in: Pas je stoel en bureau aan zodat je voeten plat op de grond staan, je knieën een hoek van 90 graden vormen en je computerscherm op ooghoogte staat. Dit helpt om spanning in je rug en nek te verminderen.

2. Neem pauzes: Sta elke 30-60 minuten op en rek je uit om stijfheid te voorkomen en een goede houding te behouden. Dit hoeft geen lange pauze te zijn; zelfs een korte wandeling door het huis kan al wonderen doen.

3. Gebruik de functies van de stoel: Maak gebruik van de verstelbare lumbaalsteun en de kanteling van de rugleuning om de meest comfortabele en ondersteunende positie voor je rug te vinden. Experimenteer met verschillende instellingen om te zien wat voor jou het beste werkt.

Conclusie

Lage rugpijn hoeft geen constante strijd te zijn. Door de bekkenkanteling in je dagelijkse routine op te nemen en te investeren in een ergonomische stoel zoals de BS12 Pro, kun je de pijn aanzienlijk verminderen en je algehele kwaliteit van leven verbeteren. Consistentie is hierbij de sleutel. Maak van deze praktijken een vast onderdeel van je dagelijks leven, en je zult snel op weg zijn naar een gezondere, pijnvrije rug.