Gratis bezorging in NL en BE
Code: ZOMER10 | 10% korting voor alle
Tot 10 jaar garantie

Onmisbare accessoires voor een goede werkplek

30 augustus 2022

Wanneer je zittend werk doet, breng je veel tijd door aan je bureau. En of je nu wel of niet vaak thuis werkt of altijd op kantoor zit, het is ontzettend belangrijk om op je houding te letten. Doe je dit niet, dan kunnen er na verloop van tijd allerlei klachten de kop opsteken die het elke dag vervelender maken om weer 8 uur in dezelfde houding door te brengen. Het goede nieuws is dat dit echter vrij eenvoudig te voorkomen is met de juiste accessoires voor een goed ingerichte en ergonomische werkplek. Kijk hier naar welke dingen je zeker moet hebben om voor een goede en duurzame werkplek te zorgen.

Goed toetsenbord

Een goed ergonomisch toetsenbord is anders ingericht dan hoe we van de meeste varianten gewend zijn. Zo ontbreekt vaak het numerieke gedeelte wat we op veel klassieke toetsenborden wel zien. De reden hiervoor is dat de afstand tot de muis zo stukken kleiner is. Hierdoor hoeft je hand een stuk minder werk te doen en dat verkleind de kans op allerlei vervelende blessures die bij een kantoorbaan nog weleens voorkomen. Wanneer je een numeriek toetsenbord echt niet kunt missen vanwege je functie, zijn er ook speciale modellen in andere vormen die alsnog voor een meer ergonomische werkhouding kunnen zorgen.

Standaard voor het scherm

De hoogte van het beeldscherm speelt een ontzettend grote rol in het zo ergonomisch mogelijk inrichten van een werkplek. Daarbij is de ideale instelling wanneer de bovenkant van de monitor zich op ooghoogte bevindt. Wanneer dit niet het geval is, kun je al snel last van je nek krijgen omdat je de hele dag een onnatuurlijke houding aanneemt om alles op je monitor goed te kunnen zien. De oplossing wanneer dit het geval is? Een goede standaard voor onder je scherm. Op die manier kun je op zoek gaan naar de perfecte hoogte en dat helpt je weer de ideale houding aan te nemen.

Steun voor de voeten

Met een goede voetensteun help je jouw voeten als ze niet plat op de grond staan. Dit is namelijk wel de bedoeling, maar zeker wanneer je wat kleiner bent is dit niet het geval. Een voetensteun kan op verschillende manieren worden ingesteld zodat je niet de hele dag te hoog zit en je lichaam de ondersteuning krijgt die nodig is. Er zijn inmiddels ontzettend veel modellen om uit te kiezen met vaak allerlei extra functies. Deze zal niet iedereen nodig hebben, maar ze kunnen zeker helpen om het werk nog aangenamer te maken.

Bureau om aan te staan

Een zit sta bureau kan je op diverse manieren helpen om meer ergonomisch te werken. Deze bureaus zijn verstelbaar waardoor je een aantal keren per dag staand kunt werken. Daardoor wissel je meer af en kan voorkomen worden dat er uren achter elkaar in dezelfde houding wordt doorgebracht. Let er wel op dat je ook weer niet te vaak gaat staan, want ook dit werkt averechts. Kies je echter voor de juiste mate van afwisseling dan is een zit sta bureau een geweldige toevoeging voor iedere werkplek.

Houder voor documenten

Op het eerste gezicht lijkt een documentenhouder misschien niet zo belangrijk, maar niets is minder waar. Wanneer je een echt ergonomische werkplek nastreeft mag het zeker niet ontbreken. Mocht het vaak voorkomen dat je een document moet lezen en op hetzelfde moment gegeven in aan het voeren bent, dan fungeert dit als het ideale hulpmiddel. Het is een van die momenten waarop het heel verleidelijk is een verkeerde houding aan te nemen, maar als je op de juiste manier gebruik maakt van een documenthouder zal dit zeker niet gebeuren.

Ergonomische stoel

Omdat je er bij menig baan nu eenmaal niet aan ontkomt dat je veel moet zitten, is een goede bureaustoel toch wel het minste wat je kunt doen voor je rug. Dit helpt om deze zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen, al moeten de afstellingen natuurlijk wel zo optimaal mogelijk zijn. Daarvoor is het essentieel dat er goed naar de lengte en het gewicht van de gebruiker wordt gekeken.

Verticale muis

Het ziet er misschien wat vreemd uit en voelt raar aan, een verticale muis. In het begin is het zeker even wennen en zal het onnatuurlijk aanvoelen. Voor je pols is het echter heel veel beter dan de klassieke en meer platte muis. Deze heeft een negatieve invloed op de zenuwen en bloedvaten rond de pols. Met een verticale muis wordt de hand op een veel meer natuurlijke manier gebruikt, waardoor er minder druk op de pols komt. Let er wel op dat het een tijdje kan duren voordat je er helemaal aan gewend bent. Als dit echter het geval is, wil je zeker niets anders meer.