Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Moderne en traditionele bureaus vergelijken

17 augustus 2022

Kantoormeubilair maakt al heel lang deel uit van ons leven en het is interessant om te zien hoe het zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. We kunnen nu naar bureaus van tientallen jaren geleden kijken, met de waarde van achteraf, en beseffen hoe onpraktisch en omvangrijk deze stukken waren. Traditioneel kantoormeubilair is gemaakt van zwaar en donker hout, brengt kwaliteit en een lange levensduur, maar ziet er ouderwets en misplaatst uit in de moderne en frisse kantoorruimtes van vandaag. Deze traditionele stukken hadden vaak sierlijk houtsnijwerk en veel detail, wat een gevoel van luxe en grootsheid opleverde.

Jaren van onderzoek en slim ontwerp hebben ervoor gezorgd dat kantoormeubilair is geëvolueerd naar slankere, meer gestroomlijnde producten. Modern design draait om minimalisme, subtiliteit en scherpe, scherpe lijnen. De nadruk van het hedendaagse kantoormeubilair ligt op ergonomische functies om het fysieke en mentale welzijn van werknemers te ondersteunen.

Hier zullen we de verschillen tussen traditionele en moderne bureaus verkennen en erachter komen welke het beste bij u en uw bedrijf past.

Voordelen van traditionele bureaus

De stijl van kantoormeubilair die u kiest, hangt sterk af van de stijl van uw bedrijf en het imago dat u hoopt uit te stralen. Traditionele kantoormeubelprojecten ervaring, professionaliteit en volwassenheid.

Traditionele meubels zijn waarschijnlijk gebouwd om lang mee te gaan van duurzame, hoogwaardige materialen. Met traditionele tijdloze ontwerpen kan het zijn functionaliteit en aantrekkingskracht vele jaren behouden.

Zijn er nadelen aan traditionele bureaus?

Terwijl sommige mensen verlangen naar de klassieke uitstraling van traditionele bureaus, zullen anderen het waarschijnlijk gedateerd en saai vinden. Traditionele zware, donkere houtsoorten kunnen erg ouderwets en misplaatst lijken in een moderne werkomgeving. U kunt ook geconfronteerd worden met een flink prijskaartje als u wilt investeren in antieke of vintage bureaus. Vooral als ze zijn gemaakt van massief hout. U moet beslissen of uw verlangen naar traditionele elegantie de extra kosten waard is.

Voordelen van moderne bureaus

Als uw bedrijf toekomstgericht is en gericht op moderne cultuur, dan past traditioneel kantoormeubilair gewoon niet in het ethos van uw bedrijf. In plaats daarvan zullen strakke en stijlvolle moderne meubels de eigentijdse en frisse stijl van uw bedrijf weergeven.

Moderne bureaus hebben tal van ergonomische en praktische functies die traditionele bureaus gewoon niet kunnen bieden. Deze functies helpen het comfort en de productiviteit van werknemers te verhogen. U kunt ook profiteren van extra organisatorische functies, zoals een kabelbeheerontwerp en geïntegreerde opslagruimte. De bureaus van vandaag zijn ontworpen met een modern kantoor in gedachten. De kantoordynamiek is in de loop der jaren aanzienlijk veranderd en het bureauontwerp heeft ernaast moeten veranderen om ons snelle werkleven tegemoet te komen en te ondersteunen.

Moderne bureaus bieden doorgaans meer aanpassingsopties, bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kiezen uit een reeks verschillende en opwindende kleuren. U zult waarschijnlijk merken dat, ondanks de extra functies, moderne bureaus aanzienlijk goedkoper zijn dan hun traditionele tegenhangers. Dit komt omdat moderne meubelmakers zijn afgestapt van het gebruik van massief hout en in plaats daarvan gebruik maken van gefabriceerde materialen, die goedkoper zijn maar nog steeds kwaliteit en duurzaamheid bieden.

Onderzoek naar de effecten van een zittend beroepsleven op de fysieke en mentale gezondheid van een werknemer maakte de weg vrij voor de ontwikkeling van moderne en innovatieve sta-bureaus, ontworpen om de mobiliteit en activiteit van werknemers gedurende de dag te vergroten. Hedendaagse meubellijnen kunnen ook meer flexibiliteit bieden in zitopstellingen en gedeelde werkruimten aanmoedigen om de samenwerking tussen werknemers te stimuleren. Er zijn veel moderne modulaire bureauoplossingen waarmee u stukken naar eigen inzicht kunt toevoegen of verwijderen.

Welke stijl past het beste bij jouw bedrijf?

Voordat u kiest tussen een traditionele en moderne look, moet u nadenken over de specifieke kenmerken van uw bedrijf. Biedt u een traditionele service, zoals financiële of juridische diensten, en profiteert u van het professionele, tijdloze en betrouwbare profiel van traditionele bureaus? Of bent u een opkomend bedrijf dat hippere diensten of producten aanbiedt? Dan is een trendy kantoorinrichting de ideale match voor jouw bedrijf. Misschien vindt u het zelfs nodig om het traditionele en moderne samen te voegen - aspecten van beide stijlen te nemen en een uniek ontwerp te creëren.

Welke stijl u ook kiest, er zijn tal van opties beschikbaar om uw ruimte aan te passen en wat individualiteit te injecteren.

Hoe kan Flexispot helpen?

Ontdek flexispot's assortiment ergonomisch ontworpen en stijlvolle bureaus voor inspiratie. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van modern kantoormeubilair dat prioriteit geeft aan de gezondheid en het mentale welzijn van kantoormedewerkers. Onze producten zijn ontworpen met state-of-the-art technologie en zijn gebouwd om lang mee te gaan, ondersteund door onze garantie. Met de risico's van een sedentaire levensstijl duidelijk, biedt Flexispot een uitgebreid assortiment in hoogte verstelbare zit sta bureaus, waardoor u de flexibiliteit heeft om de hele dag door te bewegen. Als u dapper wilt zijn en het moderne kantoor volledig wilt omarmen, overweeg dan om uw standaard bureau te vervangen door een bureaufiets.