Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Mesh vs. Lederen Stoelen: De voor en tegens

29 juli 2022

Van alle typische kantooraccessoires zijn stoelen vaak de vergeten onderdelen, hoewel ze integraal deel uitmaken van de functionaliteit. De juiste stoel kan het verschil zijn tussen jaren productiviteit achter uw bureau of ongemak en ontevredenheid. De keuze lijkt in eerste instantie misschien voor de hand liggend, maar bij de keuze van de juiste bureaustoel voor uw ruimte spelen vele overwegingen een rol. Een cruciaal aspect is het gebruikte type stof, waarbij de meest populaire opties mesh en leer zijn.

Beide types hebben voor- en nadelen, wat betekent dat u goed moet nadenken over de beslissing om een van beide te kopen, omdat het, zoals eerder gezegd, bepalend kan zijn voor uw werkervaring in de komende jaren. Terwijl we ons verdiepen in de details van elk type bureaustoel, kunt u ze beoordelen op specificaties die bij u passen.

Lederen Stoelen

Lederen stoelen domineerden vroeger kantoren vanwege de ongebreidelde visuele indruk die ze boden. Het materiaal heeft een uitstraling van elegantie en klasse, waardoor veel leidinggevenden er de voorkeur aan geven. Toch heeft het ook een aantal nadelen, zoals u later zult zien.

Pros

Ongekende Elegantie

De luxe die lederen meubelen in een ruimte brengen is moeilijk te weerleggen; dat is bij bureaustoelen niet anders. Lederen stoelen zijn de juiste keuze als u een stoel wilt die uw kantoorruimte een stijlvolle uitstraling zal geven. Voor bedrijven die meestal werken met high-end klanten, zoals vermogende particulieren, kunnen lederen stoelen de beste optie zijn, omdat de glanzende afwerking intens verleidelijk zal zijn. Om de waarde, elegantie en macht van uw instelling te laten zien, moet u voor leren stoelen gaan en potentiële klanten aanspreken met een verheven esthetiek.

Comfort

Het spreekt echter vanzelf dat comfort een belangrijke overweging is bij de aankoop van een bureaustoel. Ook in dit opzicht overtuigen lederen stoelen. Het materiaal laat je wegzakken, een sensatie die maar weinig andere materialen kunnen evenaren. Bovendien zijn lederen stoelen zacht en glad en bieden ze een groot comfort qua textuur. Door de extra vulling kunt u zich comfortabel in uw werk storten. Als zodanig zijn ze de voorkeursoptie voor gebruikers die prioriteit geven aan comfort tijdens het werken in hun kantoor.

Gemakkelijker schoon te maken

Lederen stoelen zijn gemakkelijker schoon te maken dan andere stoffen die voor bureaustoelen worden gebruikt. Leer is minder absorberend dan andere stoffen, wat betekent dat als u tijdens het werk iets op uw stoel morst, u dit met een doekje kunt wegvegen. In tegenstelling tot andere materialen is het onderhoud van lederen stoelen eenvoudiger omdat u, zoals eerder gezegd, een vochtig doekje gebruikt om alles weg te vegen zonder vlekken te maken.

Duurzaamheid

Afhankelijk van het materiaal waarvan de stoel gemaakt is, kan een lederen bureaustoel u een hele tijd van dienst zijn, dankzij de duurzaamheid van het materiaal. Leer heeft een robuustere stof die bestand is tegen veelvuldig gebruik, wat betekent dat u urenlang op uw werkplek kunt werken zonder u zorgen te maken over de conditie van uw stoel. Als u van plan bent een stoel te kopen die u een tijd lang zal bijblijven, dan is een hoogwaardige leren bureaustoel een goede optie. Ze kunnen tot tien jaar in goede staat gebruikt worden als u ze goed verzorgt en onderhoudt.

Minpunten

Gebrek aan voldoende luchtcirculatie

Volgens recente studies is werken in warme temperaturen een van de belangrijkste oorzaken van verminderde productiviteit van werknemers. Lederen stoelen zijn niet de beste optie voor stoelen die uw lichaam voldoende ruimte geven voor luchtcirculatie tijdens het werk. Het materiaal is zeer compact, waardoor er nauwelijks lucht over uw lichaam kan stromen, wat betekent dat u door lange uren zittend door te brengen hevig kunt gaan zweten. Het wordt nog duidelijker als uw kantoor slecht geventileerd is, waardoor u een onaangenaam gevoel krijgt. Voordat u zo'n chique leren stoel met extra vulling aanschaft, moet u er dus voor zorgen dat uw kantoor goed geventileerd is om de luchtcirculatie te optimaliseren en zweten te verminderen.

Prijs

Lederen stoelen zien er uiterst chique uit, maar ze kosten ongeveer evenveel. De bureaustoelen zijn ongelooflijk prijzig, vooral met leder van hoge kwaliteit, en laten een flinke deuk in het budget achter. Stel dat uw budget een relatief betaalbare bureaustoel is. In dat geval zijn lederen stoelen geen goede optie, omdat ze behoorlijk high-end zijn en een aanzienlijke investering vertegenwoordigen die kenmerkend is voor grote instellingen. Ze zijn echter wel geschikt als u op zoek bent naar een bureaustoel die u enige tijd van dienst zal zijn, omdat de hoge prijs gerechtvaardigd wordt door duurzaamheid zolang je het goed verzorgt.

Gevoeligheid voor krassen en bleken

Ondanks hun duurzaamheid zijn lederen bureaustoelen, vanwege hun glanzende afwerking, gevoelig voor krassen als er weinig zorg wordt besteed aan hun gebruik. Hoewel minimaal, zult u ze toch moeten verzorgen als u wilt dat ze zo lang mogelijk meegaan. Bovendien kunnen lederen bureaustoelen verbleken als ze gedurende langere tijd aan hoge temperaturen worden blootgesteld. U moet ervoor zorgen dat uw kantoor voldoende wordt geventileerd om te voorkomen dat dit gebeurt. Het gaat namelijk ten koste van de luxueuze uitstraling die ze aan de esthetiek van elk kantoor toevoegen.

Mesh Stoelen

Zoals eerder gezegd, waren lederen stoelen de dominante kracht in het kantoorlandschap vóór de komst van mesh stoelen. Mesh stoelen zijn een moderne variant op traditionele bureaustoelen die ergonomische eisen vooropstellen. Ze zijn ontworpen met het oog op uw welzijn; technische aanpassingen zoals de mesh maken betere omstandigheden voor uw lichaam mogelijk terwijl u werkt. Wat zijn de voordelen van mesh stoelen?

Ademend vermogen

De eerste en meest in het oog springende kracht van mesh bureaustoelen is hun vermogen om een optimale luchtstroom over uw lichaam te laten gaan terwijl u werkt. Zoals eerder gezegd, zijn hoge temperaturen een van de grootste obstakels voor een hogere productiviteit van werknemers. Mesh bureaustoelen kunnen de omstandigheden in uw kantoor dan ook aanzienlijk verbeteren dankzij de luchtcirculatie die ze bieden.

Dit is te danken aan de aanzienlijk grotere afstand tussen de stoffen in vergelijking met lederen stoelen, waardoor er veel meer lucht over uw lichaam kan stromen terwijl u aan uw bureau werkt. Bovendien zijn mesh bureaustoelen een goede optie als uw kantoor slecht geventileerd is, omdat ze voor luchtcirculatie zorgen en de lichaamstemperatuur verlagen. In vergelijking met de dikke vulling van lederen bureaustoelen zijn mesh stoelen onbetwist superieur, omdat ze u koel laten aanvoelen ondanks dat u langere tijd aan uw bureau zit.

Betere ergonomie

Zoals gezegd zijn netfauteuils moderne varianten van traditionele bureaustoelen die ergonomische aspecten in hun ontwerp integreren. Ze bevatten moderne technologie om ervoor te zorgen dat hun frames uw skeletstructuur voldoende ondersteunen tijdens het werken aan uw bureau. Nu de meeste gebruikers sinds de covid-19 pandemie meer tijd aan hun bureau doorbrengen, kan uw skelet aangetast worden als uw bureaustoel uw rug niet goed ondersteunt.

In dit opzicht zorgen netfauteuils ervoor dat u lendensteun krijgt om blessures aan het bewegingsapparaat te voorkomen na lang zitten om een deadline te halen. De Flexispot bureaustoel BS1B is zo'n stoel die uw rug ongebreideld ondersteunt. Tegelijkertijd werkt u, zonder dat u skeletblessures oploopt, tijdens het achterover leunen, dankzij de uitstekende lendensteun.

 

Pros

Betere prijsstelling

Mesh stoelen zijn niet gemaakt van materialen die zo prijzig zijn als lederen stoelen, wat betekent dat ze niet zo duur zijn. Stel dat de prijs voor u een belangrijke overweging is. In dat geval is een bureaustoel van mesh misschien het betere alternatief, omdat het minder snel te duur zal zijn. Of misschien is uw bedrijf relatief nieuw en heeft u nog budgettaire beperkingen; mesh stoelen zijn ongelooflijk betaalbaar, wat betekent dat u veel kunt besparen door er een aan te schaffen.

Lichtgewicht

Door het relatief eenvoudige ontwerp zijn netfauteuils meestal lichter dan lederen stoelen met een dikke vulling. Bijgevolg zijn netfauteuils een goede optie als uw kantoor zich hoog in een gebouw bevindt of als u een uitstekende mobiliteit van uw bureaustoel verlangt. Het lichtere frame en het gaasontwerp betekenen dat er weinig materiaal is om de stoel te verzwaren, zodat u hem gemakkelijk door het kantoor kunt verplaatsen.

Minpunten

Comfort

Comfort is misschien wel de grootste afknapper van mesh bureaustoelen. In tegenstelling tot lederen stoelen, waarvan het materiaal het comfortabeler maakt om op te zitten tijdens het werk, kunt u bij de mesh het tegenovergestelde ervaren. In het gaasontwerp ontbreekt een vulling voor uw rug om een betere luchtcirculatie te geven. Op de lange termijn wordt dit echter goedgemaakt door de extra zorg die aan uw lichaam wordt besteed.

Duurzaamheid

Mesh is minder duurzaam dan leder, wat betekent dat dergelijke bureaustoelen aanzienlijk korter meegaan in goede vorm. Zonder goed onderhoud kunnen mesh bureaustoelen gemakkelijk verslijten en scheuren, met als resultaat onesthetisch en ruw ogende stoelen. Als u echter ijverig bent en van plan bent uw stoel te verzorgen, is een mesh stoel de beste optie vanwege de betere gezondheidsvoordelen.

Uiteindelijk zijn net stoelen de beste optie vanwege de vele voordelen voor de gezondheid die voortvloeien uit hun speciale aandacht voor ergonomische principes. De Flexispot bureaustoel BS1B is dan ook een ander alternatief dat uw gezondheid aanzienlijk zal verbeteren terwijl u hard aan het werk bent in uw kantoorruimte.