Gratis bezorging in NL en BE
10% sitewide kortingscode: KONING
Tot 10 jaar garantie

De mooiste zonbestemmingen tijdens herfstvakantie

30 augustus 2022

De herfstvakantie wordt door veel mensen gezien als een mooie periode om er even tussenuit te gaan. In tegenstelling tot in de zomer is het weer in en rondom Nederland echter vaak wat minder. Voor een zonovergoten vakantie is het daarom zaak om het iets verder van huis te gaan zoeken. Maar geen zorgen, er zijn genoeg bestemmingen die relatief in de buurt gelegen zijn en daarom de ideale uitvalsbasis vormen voor een geslaagde vakantie. Mocht je dus aan de schoolvakantie zijn geboden, dan zijn de volgende bestemming ideaal om te bezoeken in het najaar.

Zuid-Spanje

Vrijwel heel Spanje is om diverse redenen populair als vakantiebestemming. Wanneer je echter in het najaar of de winter naar het land gaat en toch zoveel mogelijk zon en hoge temperaturen wilt hebben, is het Zuiden de beste regio. Vooral de Costa del Sol is geliefd, vanwege de vele mooie stranden en badplaatsen. Hier zijn meer dan genoeg goede hotels en accommodaties te vinden, terwijl een vliegreis niet langer dan 3 uur in beslag zal nemen. Naast de kuststreek zijn er ook in het binnenland een aantal schitterende dorpjes te vinden.

Kaapverdië

Kaapverdië is een van de warmste bestemmingen op deze lijst. In de periode rond de herfstvakantie is het hier vaak nog rond de 30 graden, en dat heeft natuurlijk alles met ligging van deze eilandengroep te maken, middenin de Atlantische Oceaan. De stranden zijn er prachtig en tropisch, en een vlucht duurt ongeveer 6 uur vanaf Nederland. In vergelijking met veel andere plekken is er wel wat minder te beleven, maar voor iedereen die echt puur voor de ontspanning gaat zal dit geen enkel probleem zijn.

Malta

Op vakantie gaan naar het eiland Malta is een speciale belevenis. Gelegen in de Middellandse Zee is het klimaat er het hele jaar door zicht. Daarnaast kun je er mooie steden vinden en idyllische vissersdorpen. Het heeft erg veel charme, en ook de lokale keuken is voortreffelijk. Eigenlijk is het eiland een combinatie van Mediterrane en Engelse invloeden, en dat maakt het uniek. Voor een ontspannen vakantie in het najaar heeft Malta eigenlijk alles te bieden wat je zoekt.

Egypte

Egypte is een bestemming waar je het hele jaar lekker weer kunt verwachten. In de zomer is het er soms wel heel erg heet, tot over de 40 graden. Daarom is het iets aangenamer om in het najaar of het voorjaar te gaan, Tijdens de herfstvakantie kun je het land daarom prima bezoeken en zijn de temperaturen zeer aangenaam. Er zijn een aantal bekende badplaatsen aan de Rode Zee, zoals Hurghada en Sharm-El-Sheikh. Hier kun je van de zee genieten op een van de vele resorts, en het is ook nog eens ideaal voor iedereen die van duiken en snorkelen houdt.  

Cyprus

Een groot voordeel aan Cyprus is dat het er in het najaar vrijwel nooit regent en toch nog altijd ruim 25 graden is. Daarmee is het een perfecte uitvalsbasis voor een zonnige vakantie in deze tijd. Het eiland is een mix tussen Turkije en Griekenland, aangezien er twee delen zijn die bij deze landen horen. Er worden dus ook twee talen gesproken, en voor toeristen vormt het een mooie mogelijkheid om kennis te kunnen maken met beide culturen en gewoonten.

Griekse eilanden

Griekenland is een goede bestemming om in de herfstvakantie naartoe te gaan. In de maanden daarna vinden veel reizigers het vaak net te koud, en dit luidt dan ook zo ongeveer het einde van het vakantieseizoen in. Er zijn talloze eilanden die allemaal hun eigen karakter en schoonheid hebben. Onder vakantiegangers uit Nederland zijn vooral bestemmingen als Kreta, Samos, Rhodos, Mykonos en Zakynthos populair. Een mooie bijkomstigheid is dat het zeewater in deze periode vaak nog lekker warm is omdat de zomer pas net achter de rug is.

Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra is het gebied rondom de bekende badplaatsen Alanya en Antalya. Omdat dit gebied het meest Zuidelijk is gelegen van de Turkse kuststreken, kun je hier in het najaar het beste weer verwachten. Gedurende deze periode is het gemiddeld nog altijd boven de 25 graden overdag, en dat is natuurlijk voor veel vakantiegangers een reden om hier naartoe te gaan. Naast de vele mooie stranden is er veel groen te vinden en kun je relaxen goed combineren met historie en cultuur.

Algarve

Het meest Zuidelijke gebied van Portugal, genaamd de Algarve, is het hele jaar door een geliefde vakantiebestemming. Ook in het najaar ligt de gemiddelde temperatuur ruim boven de 20 graden. Er zijn ontzettend veel mooie stranden, baaien, rotsen en ook de natuur is adembenemend. Bovendien is het er relatief goedkoop en ligt deze regio op ongeveer 3 uur vliegen van Nederland. Dat alles maakt de Algarve een perfecte uitvalsbasis voor een zonnige herfstvakantie.