Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Waar investeer je je vrije tijd in na een dag werken?

09 februari 2023

Na een werkdag van 8 uur is er nog vrije tijd tot het tijd is om te gaan slapen. U hoeft niet te wachten tot het weekend aanbreekt om van uw favoriete activiteiten te genieten, iets wat ook wordt aanbevolen om van maandag tot en met donderdag te doen, zelfs als u door vermoeidheid half gas geeft. Bij FlexiSpot verdedigen we de verzoening van werk en privé, daarom raden we aan om een paar middagen per week te besteden aan andere activiteiten die niets met werk te maken hebben. Leer loskoppelen!

Na het verlaten van je werk denk je er misschien aan om de hele middag op de bank televisie te kijken. Dit is geen slecht plan, maar alleen als je het sporadisch doet. Vooral als je een kantoorbaan hebt en het grootste deel van de dag zittend doorbrengt, raden we je aan andere plannen te maken die wat actiever zijn om te voorkomen dat je in een sedentaire levensstijl vervalt. Hier zijn enkele ideeën.

1. Breng tijd door met je vrienden of familie

Als u kinderen of een partner heeft, is het beste wat u in uw vrije tijd na een dag werken kunt doen, tijd met hen doorbrengen. Ga zitten om huiswerk te maken met de kleintjes of neem ze mee voor een wandeling in het park. Je kunt samen met je partner een bijzondere snack bereiden, samen naar de film gaan en kortom elk plan waarbij je quality time doorbrengt.

2. Ga naar de sportschool

Ga naar de sportschool om de stress uit je leven los te koppelen en te verwijderen. In deze ruimte kunt u 1 uur lang alles vergeten wat buiten is. U kunt de activiteit kiezen die u het leukst vindt: van krachttraining tot het volgen van spinninglessen , yoga, Pilates, Zumba, etc.

3. Ga hardlopen

Als de sportschool niet jouw ding is, kun je ook buiten sporten. Als het mooi weer is, is een goed plan om te gaan hardlopen. Trek je hardloopschoenen aan  en koptelefoon op met je favoriete muziek en verdwaal in elk park in je stad. Je komt als nieuw thuis.

4. Lees een goed boek

Tijd besteden aan lezen is een andere goede investering. Op dagen dat je geen zin hebt om het huis uit te gaan of sociale activiteiten te ondernemen, kun je je toevlucht zoeken op je bank en doorgaan met het boek dat je in de hand had. Meestal is dit een beter idee dan naar een banaal programma op tv te kijken.

5. Bereid een recept voor dat je lekker vindt

Als u van koken houdt, kunt u ook in uw vrije tijd na een dag werken een recept bereiden dat u echt lekker vindt. Zo maak je bijvoorbeeld een heerlijk toetje of diner, of bereid je zelfs rustig het eten voor de rest van de week.

6. Beoefen een hobby

Minstens een paar keer per week zou het fijn zijn als je tijd vrijmaakt voor je hobby's. Deze kunnen van uiteenlopende aard zijn. U kunt zich bijvoorbeeld inschrijven voor een talenschool, gitaar leren spelen, schilderen met olieverf, breien en nog veel meer.

7. Verwen jezelf een beetje

U kunt uw vrije tijd ook besteden aan verwennerij en verzorging van uzelf. U kunt bijvoorbeeld naar een massagecentrum gaan of u kunt ook gebruikmaken van een middagje na het werk om naar een manicure of pedicure te gaan. Kortom, bedenk wat je het liefst wilt.

8. Speel met je huisdier

Als u een hond of kat heeft, zult u het heerlijk vinden om thuis te komen en tijd door te brengen met uw huisdieren. Profiteer van het feit dat je de hele middag de tijd hebt om met ze te spelen of naar buiten te gaan om ze eens goed uit te laten. Dat is niet alleen goed voor je beste harige vriend, maar ook voor jou.

9. Organiseer je volgende uitje

Een andere manier om je geest op een positieve manier bezig te houden, is door je volgende uitje te plannen. Als je binnenkort een paar dagen vrij hebt, ga dan comfortabel zitten en bekijk welke opties je hebt. Zelfs als u de computer opnieuw moet inschakelen, zult u blij zijn dat dit om deze reden is.

10. Lach

Om jezelf te bevrijden van stress, gaat er niets boven lachen! In die zin raden we je aan om je beste vrienden te ontmoeten voor een paar biertjes of zelfs naar een comedyshow of een monoloog te gaan. Een betere therapie bestaat niet!

11. Ga winkelen

U kunt de verbinding ook verbreken door te gaan winkelen. Heb je een nieuwe jas nodig voor naar kantoor of ben je op zoek naar enkellaarsjes voor het volgende weekend? Verwen jezelf af en toe en je zult je zoveel beter voelen.

Dit zijn slechts enkele ideeën om uw vrije tijd na de werkdag te investeren. Het belangrijkste is dat je activiteiten en plannen uitvoert waar je je prettig bij voelt. Moet je je thuiskantoor verbouwen? Profiteer van uw vrije momenten om onze catalogus te bekijken.