Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Let op deze dingen bij het kiezen van een sta bureau

25 augustus 2022

Er zijn steeds meer mensen die het gemak van een zit sta bureau ontdekken. Het helpt ontzettend om wat vaker af te wisselen qua houding, waardoor je voorkomt dat je last krijgt van bijvoorbeeld je rug en schouders. Bij de keuze voor een goed model zijn er wel een aantal dingen die speciale aandacht verdienen. Deze hebben we hieronder even op een rijtje gezet zodat je exact weet waar je allemaal op moet letten bij de keuze voor het ideale zit sta bureau voor thuis of op kantoor.

Kijk goed naar de maten van het blad

Wanneer je voor een groter bureaublad wilt gaan, zal de prijs ook iets hoger uitvallen. Aangezien er meer materiaal zal moeten worden gebruikt is dit natuurlijk niet meer dan logisch. Er wordt vaak echter alleen naar de prijs gekeken en dat is dus niet geheel terecht. Daarom is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je soms voor iets meer veel meer terugkrijgt. Wanneer je er, om wat voor reden dan ook, baat bij hebt dat de afmetingen iets groter zijn, is het dus vaak beter om iets meer te spenderen.

Goede verstelmechaniek

Het is vrij normaal dat een zit sta bureau vandaag de dag elektrisch versteld kan worden. Dat is alleen maar goed, maar het is wel zo fijn als de bediening ook makkelijk werkt. Test bijvoorbeeld of het bureau zonder schokken en storingen makkelijk omhoog en weer omlaag kan worden versteld. Daarbij is het ook fijn als er niet heel veel geluid vrijkomt wanneer je dit doet. Zeker wanneer je op kantoor met veel andere collega's om je heen zit is het fijn wanneer dit geruisloos gaat.

Kies bij meerdere gebruikers voor speciale modellen

Mocht je voor een bedrijf een zit sta bureau willen kopen, of misschien wel meerdere exemplaren voor een hele afdeling, dan zijn een aantal specifieke functies zeer wenselijk. Er zijn namelijk varianten die de mogelijkheid bieden om bepaalde voorkeuren te onthouden. Daardoor wordt het stukken makkelijker als meerdere mensen soms hetzelfde bureau gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze soms ook thuis werken. Met een enkele druk op de knop kan de gebruiker van die dag het bureau op de juiste manier instellen als deze het reeds eerder heeft gebruikt.

Ga voor de juiste stabiliteit

Een van de belangrijkste eigenschappen van een goed zit sta bureau is dat het stabiel is. Wanneer dit niet het geval is zal het al snel gaan irriteren, en dat is uiteraard allesbehalve de bedoeling. Wanneer je er verschillende dingen op gaat zetten moeten deze niet gaan wankelen of omvallen wanneer er iemand tegen de zijkant aan zal lopen. Dit geldt niet alleen wanneer je aan het bureau zit, maar misschien wel juist wanneer het omhoog staat en op de hoogste stand. Kies daarom altijd voor een zit sta bureau wat voldoende stabiliteit kan bieden.

Win advies in indien nodig

Zeker wanneer je voor de eerste keer een zit sta bureau gaat kopen, is het een goed idee om je te laten adviseren. Het is een vrij grote aankoop en soms kan het moeilijk zijn om in te schatten wat je precies nodig hebt. Er zijn in dat geval genoeg specialisten op dit gebied die je van een passend advies kunnen voorzien. Zo weet je zeker dat je een goed model aanschaft wat past bij de wensen en verwachtingen die je hebt.

Juiste beheer van de kabels

Hoewel een bureau wat omhoog gezet kan worden ontzettend fijn is, moet het wel aan diverse eisen voldoen. Er lopen vaak allerlei kabels achter een bureau langs en deze moeten op de juiste manier weggewerkt kunnen worden. Als je dan omhoog gaat met het bureaublad, is het niet de bedoeling dat er allerlei kabels strak gespannen komen te staan of uit het stopcontact vliegen. Het kabelbeheer is daarom zeker niet onbelangrijk, en een goed punt om op te letten voor de aanschaf.

Houd rekening met wat er bij de prijs is inbegrepen

Op het eerste gezicht lijkt menig zit sta bureau misschien erg scherp geprijsd, zeker wanneer het ook nog eens in de aanbieding is. Er dient echter wel goed te worden opgelet op wat er allemaal bij de prijs zit inbegrepen. De kosten voor het verzenden en monteren van een goed zit sta bureau kunnen namelijk aardig hoog oplopen. En wanneer je ervoor kiest de montage zelf te doen kan dit uiteraard ook, maar daar kan erg veel tijd in gaan zitten wanneer je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Kijk daarom goed of het om een totaalprijs gaat, en of er niet allerlei verborgen kosten zijn.