Gratis bezorging in NL en BE
Code: ZOMER10 | 10% korting voor alle
Tot 10 jaar garantie

Laptopstaanders en de voordelen die ze bieden

19 juli 2022

Dit is het vervolg op het artikel "Verbazingwekkende voordelen van de laptopstaander". We gaan verder waar we vorige keer gebleven waren, dus we raden je aan het eerste deel te lezen zodat je precies te weet waar we het nu over hebben. Veel plezier!

7. Comfortabel typen 

Typen kost meestal veel tijd. Vooral voor beginners kan het een uitdaging zijn om erin te slagen om te typen binnen een beperkt tijdsbestek. Als je je laptop op een plat oppervlak plaatst, biedt dat je lichaam niet het comfort dat het nodig heeft tijdens het typen. Bovendien kan typen op een slecht geconfigureerde laptop je handen, polsen en onderarmen overbelasten. Op korte termijn leidt dit tot krampen en spanning. Op lange termijn kan dit echter uitaarden in ernstigere problemen, zoals RSI en carpaal tunnel syndroom.

Als je je laptop echter op een laptopstaander zet, kun je je rug recht houden en je ellebogen in een comfortabele positie buigen. Ook is het met een laptopstaander geen probleem om je lichaamshouding aan te passen aan je laptop.

Met een laptopstaander kun je een extern toetsenbord op je laptop aansluiten en tegelijkertijd voorkomen dat het scherm te ver naar achteren wordt geschoven. Met laptopstaanders op dubbele hoogte kun je het externe toetsenbord onder de laptop schuiven wanneer je het scherm dichter bij je wilt brengen. Wanneer je laptop op ooghoogte staat, kun je lange uren comfortabel typen. 

8. De kabels op orde houden 

Veel kabels in een werkruimte zien er rommelig uit. Evenzo leiden te veel kabels en draden tot een slecht beheer en een slechte organisatie van de serverruimte. Je moet je wel gek voelen als je al die kabels en draden in een kluwen in de werkruimte ziet.

Een slimme oplossing om deze kabels te beheren, is een laptopstaander. Je kunt er de kabels gemakkelijk onderdoor leiden. Dit helpt de kantoorruimte opgeruimd te houden.

Tegelijkertijd zorgt een beter kabelbeheer onder je bureau (CMP502) voor een gemakkelijke toegang tot de verschillende stekkers en apparaten. 

9. Levensduur van de laptopbatterij 

Wanneer je je laptop op een vlak oppervlak plaatst, neemt de warmte in grotere mate toe. Als gevolg daarvan hebben de batterijen de neiging voortijdig te ontladen. 

Als je een laptopstaander gebruikt, wordt de warmteontwikkeling geleidelijk verminderd. Dit verhoogt de gemiddelde levensduur van de batterij. Zorg ervoor dat je een laptopstaander van goede kwaliteit koopt. Hoogwaardige laptopstaanders beperken de warmteontwikkeling tot een minimum en zorgen voor een lange levensduur van de batterij. Sommige laptopstaanders worden geleverd met ingebouwde ventilatoren om de laptop koel te houden. 

10. Extra functies 

Sommige laptopstaanders hebben extra functies die je kunnen helpen bij het werk zoals USB-poorten en kabelbeheer. Er zijn ook andere extra functies, zoals laden, opbergvakken en smartphonehouders.

Deze functies helpen je je bureau te organiseren en onnodige rommel te verwijderen. 

11. Hulp bij het multitasken 

Een laptopstaander helpt je bij het multitasken. Als je je laptop meestal samen met een extern beeldscherm gebruikt, is een laptopstaander een grote hulp. Hij brengt de laptop op gelijke hoogte, waardoor het werk veel gemakkelijker en betrouwbaarder wordt. Je kunt je laptop ook gebruiken om films of andere video's te bekijken.

12. Een slim en chique uitzicht

Eén van de beste eigenschappen van de laptopstaander is de ergonomisch ontworpen body. Bovendien hebben laptopstaanders die de laatste jaren zijn gebouwd een zeer modern en gestroomlijnd ontwerp. De structuur ziet er cool en chique uit. Een slim uitziende laptopstaander past perfect bij een stijlvolle laptop en is een mooie aanvulling. 

13. Staan terwijl je werkt 

Eén van de belangrijkste voordelen van een laptopstaander is dat je er staand mee kunt werken. Langdurig in dezelfde houding zitten kan vermoeiend zijn. Misschien moet je wat rekken om weer op krachten te komen.

Uit een onderzoek van de Texas A&M University onder werknemers van call centers bleek dat staand werken goed is voor de gezondheid van de werknemers en leidt tot een hogere productiviteit. 

Een laptopstaander kan worden gebruikt als een geïmproviseerd staand bureau. Een opvouwbare laptopstaander brengt de computer op een zodanige hoogte dat je staand kunt werken.

14. Verminderde schittering van het scherm 

Als je lange tijd voor een scherm werkt, kunnen je ogen pijn gaan doen. Dit komt door de schittering van het scherm. 

Volgens de Occupational Safety and Health Administration kan een verkeerde zithouding de oorzaak zijn van je vermoeide ogen. Je kunt schermverblinding tegengaan door je laptopscherm naar een andere kant te draaien. Dit helpt niet alleen om de schittering van het scherm te verminderen, maar vermindert ook de vermoeide ogen.

Een ergonomische laptopstaander kan je helpen de hoek van je laptop aan te passen om schittering van het scherm te verminderen. Dit kan de kans op vermoeide ogen en hoofdpijn enorm beperken.

Zijn er nadelen aan de laptopstaander?

Er zijn geen noemenswaardige nadelen aan de laptopstaander. Het is gunstig voor mensen die lange uren achter de computer werken.

Er kunnen zich echter een paar kleine complicaties voordoen bij het gebruik van een laptopstaander. Wanneer je reist met een laptopstaander in je bagage, kan het extra gewicht verrassend zijn. Daarom wordt het in bepaalde omstandigheden onpraktisch geacht. 

Laptops met verschillende ontwerpen en configuraties passen mogelijk niet op elke laptopstaander. Neem daarom de tijd om grondig onderzoek te doen voordat je een laptopstaander koopt. 

Conclusie

Een laptopstaander verandert je werkleven ingrijpend. Het gebruik van een laptopstaander maakt je werkplek comfortabeler en verhoogt je productiviteit. Het helpt ook vermoeidheid als gevolg van lange werktijden te verminderen. Als je het grootste deel van je tijd voor een scherm zit, kan een laptopstaander een goede investering zijn.