Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Kerstcadeau ideeën voor je slimme huis en kantoor aan huis

18 december 2023

Ben je op zoek naar een echt "slim" kerstcadeau?


De feestdagen zijn het perfecte moment om je huis en kantoor te upgraden met slimme technologie. Slimme thuis apparaten vereenvoudigen niet alleen het leven, maar zorgen ook voor meer comfort, efficiëntie en veiligheid in het hele huis. In dit artikel bespreken we enkele van de beste kerstcadeau ideeën voor je slimme huis en kantoor aan huis die je woon- en werkruimte kunnen omtoveren tot een verbonden en intelligente omgeving.


1. Slimme speakers en spraakassistenten

Slimme speakers, zoals Amazon Echo of Google Home, vormen het middelpunt van een slim huis. Ze dienen als centrale hubs van waaruit je andere slimme apparaten kunt bedienen via spraakopdrachten. Deze apparaten kunnen muziek afspelen, herinneringen instellen, het laatste nieuws brengen en zelfs slimme huishoudelijke apparaten bedienen.


2. Slimme verlichtingsoplossingen

Met slimme lampen zoals Philips Hue of LIFX kun je verlichting op afstand bedienen via een smartphone-app of spraakopdrachten. Je kunt de helderheid aanpassen, schema's instellen en zelfs de kleuren veranderen om de perfecte sfeer te creëren voor elke gelegenheid.


Gloeilampen die kunnen worden verbonden met wifi zijn nu verkrijgbaar tegen een redelijke prijs. Ze zijn vooral praktisch buitenshuis, omdat je bepaalde scenario's kunt opgeven, zoals licht aan bij zonsondergang en licht uit bij zonsopgang.


3.Intelligente thermostaten

Een slimme thermostaat zoals Nest of Ecobee kan het comfort in je huis aanzienlijk verbeteren. Deze apparaten leren je voorkeuren en schema's om verwarming en koeling te optimaliseren en zo de energiekosten te verlagen.


4. Slimme beveiligingscamera's

Slimme beveiligingscamera's zoals Arlo of Ring zorgen voor realtime bewaking van je huis. Deze apparaten hebben vaak functies zoals bewegingsdetectie, nachtzicht en de mogelijkheid om waarschuwingen rechtstreeks naar je smartphone te sturen.


5. Slimme stopcontacten

Slimme stopcontacten zijn een eenvoudige en betaalbare manier om elk apparaat slim te maken. Sluit apparaten zoals koffiezetapparaten of lampen aan en bedien ze op afstand of stel schema's in voor automatische werking. Stel je voor dat je alleen maar op een knop op je smartphone hoeft te drukken om het koffiezetapparaat te starten - vanuit je bed. Als je in de keuken komt, staat de heerlijke geur van koffie al op je te wachten!


6. Slimme kantoorapparaten

Overweeg slimme apparaten voor je thuiskantoor, zoals een printer met Wi-Fi-verbinding, een slimme bureaulamp met instelbare kleurtemperatuur of een draadloze oplader. Deze apparaten verhogen de productiviteit en het comfort in je thuiskantoor.


In hoogte verstelbare bureaus zoals het in hoogte verstelbare bureau frame E7 of E7Q met vier poten van FlexiSpot zijn niet alleen comfortabel, maar vooral goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Je kunt het bureau in de gewenste stand zetten met één druk op de knop van het bedieningspaneel. Er kunnen maximaal vier hoogtes worden geprogrammeerd, wat betekent dat iedereen in het gezin zijn eigen persoonlijke hoogte kan opslaan.


Het in hoogte verstelbare bureau frame E8 van FlexiSpot en het in hoogte verstelbare bureau Q8 met bamboe blad hebben - net als alle andere in hoogte verstelbare bureaus van FlexiSpot - een automatische stopfunctie als het bureau omhoog of omlaag wordt bewogen en een obstakel raakt. Een andere slimme functie is het kinderslot om te voorkomen dat de bureaus per ongeluk worden verplaatst.


7. Slim scherm

Apparaten zoals de Amazon Echo Show of de Google Nest Hub bieden een visuele interface om je slimme huis te bedienen. Je kunt kalenders bekijken, videobeelden van beveiligingscamera's bekijken, videogesprekken voeren en nog veel meer.


Dit is vooral handig als je vanuit huis werkt. Je hebt altijd alles in beeld en kunt ook comfortabeler, productiever en gezonder werken, omdat je een extern beeldscherm aan je ogen kunt aanpassen.


Veel schermen hebben tegenwoordig een directe wifi-verbinding, waardoor ze net zo slim zijn als een smart tv. Hierdoor kun je apps zoals Netflix of Disney+ direct gebruiken zonder de computer - tijdens je lunchpauze of na het werk natuurlijk.


8. Intelligente luchtreinigers en luchtbevochtigers

Verbeter de luchtkwaliteit in je huis of kantoor met slimme luchtreinigers en luchtbevochtigers. Deze apparaten kunnen op afstand worden bediend en kunnen de instellingen aanpassen op basis van de gemeten luchtkwaliteit.


9. Slimme sloten en deurbellen

Slimme sloten en video deurbellen zoals die van August of Ring voegen zowel gemak als veiligheid toe aan je huis. Hiermee kun je de toegang tot je huis op afstand regelen en zien wie er voor de deur staat, zelfs als je er niet bent.


Slimme sloten zijn vooral praktisch voor gezinnen met kinderen. Het zal nooit meer een probleem zijn als de kleintjes de sleutel van je huis verliezen. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat iemand je toegangscode deelt of zelfs kraakt.


10.Slimme relaxfauteuils

Moderne relaxstoelen zijn niet langer alleen voor oudere mensen die hulp nodig hebben bij het opstaan. Tegenwoordig kunnen stoelen zoals de relaxfauteuil XC2 van FlexiSpot met één druk op de knop worden versteld. Stoelen zoals de elektrisch verstelbare relaxfauteuil met USB-oplaadmogelijkheid X2 van FlexiSpot hebben zelfs een USB-poort zodat je je tablet of smartphone kunt opladen terwijl je ontspant.Conclusie


Slimme technologie biedt eindeloze mogelijkheden om onze leef- en werkruimtes te verbeteren. Overweeg deze kerst om je geliefden slimme thuis- en kantoor gadgets cadeau te doen die hen gemak, efficiëntie, comfort en een vleugje moderne luxe zullen brengen. Deze cadeaus zijn niet zomaar gadgets, het zijn investeringen in een verbonden en intuïtieve levensstijl.


Vergeet echter niet dat alle slimme apparaten nutteloos zijn als de stroom langdurig uitvalt. Wees dus altijd voorbereid en heb een back-up plan, zoals volle batterijen in het sleutelkluisje, de mogelijkheid om lichten handmatig aan en uit te doen, enz.