Gratis bezorging in NL en BE
10% korting op alles: PASEN10
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Stappen voor kabelbeheer voor je bureau – Deel 2

01 juli 2022

Dit is het tweede deel van het artikel "Stappen voor kabelbeheer op je bureau". We gaan verder waar we gebleven waren. Zorg ervoor dat je het eerste deel hebt gelezen, zodat je mee kunt volgen. Veel plezier!

 

3. Functies voor kabelbeheer toevoegen

Als je geluk hebt, heeft je minimalistische bureau ingebouwd kabelbeheer, maar dat is niet altijd zo. Is het niet voorhanden, dan hoef je daar geen genoegen mee te nemen. Je kunt namelijk zoveel functies toevoegen als je wilt. Hier volgen enkele handige functies voor kabelmanagement op je bureau.



Een lade voor kabelbeheer

Dit zijn bakjes die je aan de onderkant van je bureau kunt bevestigen om je kabels op te bergen en te beheren. Veel winkels verkopen op maat gemaakte versies van deze laden, zodat je geen nieuw bureau hoeft te kopen.  



Gaatjes en ringetjes

Het moment is aangebroken om je boormachine te pakken en wat gaten in je bureau te boren. Hoewel dit eng en gek klinkt, verzekeren we je dat dit je bureau niet zal beschadigen als je het goed doet. 



Dit is gebruikelijk bij thuiswerkers die een beter kabelbeheer op hun bureau wensen. Ook zijn deze gaatjes meestal klein genoeg zodat ze gemakkelijk verborgen kunnen worden. 



4. Je monitor(en) correct monteren

Deze volgende stap is niet 100% belangrijk, maar het zal helpen om je hele installatie netter en meer georganiseerd te maken, dus hebben we het in de lijst opgenomen. Plus, je kunt dit doen met twee eenvoudige methodes.



Muurbeugels

Wandbevestigingen zijn een beetje ingewikkeld omdat je gaten in de muur moet boren, maar het is de meest esthetische optie omdat je zwevende monitor(en) kunt hebben. Bovendien kun je de kabels door de muur laten lopen om visuele rommel te voorkomen.  

 

Als je echter geen gaten in de muur wilt boren, kun je je kabels afdekken met een kabelgoot.  



Monitorarmen

Hoewel deze optie niet zo mooi is als de vorige, is ze veel minder ingewikkeld en kun je je kabels verbergen via de ingebouwde kanalen van de arm. Je kunt deze kopen in elke winkel met technisch materiaal, en sommige hebben zelfs armen voor meerdere monitoren (F6/F6D).



5. Je kabels leggen

Dit is waarschijnlijk het meest ingewikkelde deel van het proces maar ook het leukste. Het bestaat uit twee eenvoudige stappen. 



Alles opnieuw aansluiten

Sluit om te beginnen alle randapparatuur en kantooraccessoires aan op je computer, met behulp van de kabelbeheerfuncties van het bureau die je eerder hebt toegevoegd. Zorg ervoor dat alle kabels op hun plaats zitten en dat er niets loshangt. 



Als je klaar bent, moet alles er netjes en opgeruimd uitzien, maar je kunt het altijd verbeteren. Daarom is de laatste stap zo belangrijk. 



Losse eindjes aan elkaar knopen

Hoewel we ons best doen om ervoor te zorgen dat alle kabels op de juiste plaats zitten, zullen sommige er toch behoorlijk slecht uitzien. Of ze nu los hangen of niet opgeborgen willen worden; ze zijn geen fraai gezicht en moeten bedekt worden. 



Om dit te veranderen, kun je ze met kabelklemmen opbergen in het kabelbeheercompartiment van je bureau of ze aan je ergonomisch staand bureau bevestigen. Andere nuttige zaken die je kunt toevoegen zijn kabelbinders en kabelbandjes. Deze kun je gebruiken wanneer verschillende kabels met elkaar zijn verbonden of wanneer veel kabels zich ophopen en een warboel veroorzaken. 



En als dat allemaal niet helpt, kun je je kabels afdekken met een net voor kabelbeheer om ze uit het zicht te houden.

 

Essentiële hulpmiddelen voor optimaal kabelbeheer in je huis

Nu we de stappen hebben besproken die je moet nemen om je kabelbeheer te verbeteren, laten we je kennismaken met enkele van de beste hulpmiddelen die je kunt gebruiken voor projecten als deze. 



Kabelgoten in J-vorm

Deze hulpmiddelen worden vaak gebruikt bij gevelbekledingsprojecten. Het is een buis waar je meerdere kabels doorheen kunt leiden om ze te verbergen. Dit soort kabelgoten is zeer veelzijdig omdat ze vrijwel overal kunnen worden geplaatst, zoals op de vloer, op toonbanken en achter bureaus. 



Ze zorgen voor een discrete en stijlvolle afwerking van je kabelmanagementproject en zorgen ervoor dat je binnenkort geen lelijke kabels meer zult zien. 



Kabelmoffen

Moffen zijn perfect als je alles hebt gedaan om je kabels te verbergen, maar niets heeft gewerkt. Dus als je een grote stapel kabels hebt, hoef je ze alleen maar in een kabelmof te stoppen. 



Kabelgoot voor de muur

Muurkabelgoten zijn de beste keuze als je geen gaten in je muren kunt boren. Ze kunnen tv- en monitorkabels afdekken door de afdekking eenvoudig over de kabels te plaatsen. Kies echter de juiste maat, want ze zijn er in vele verschillende afmetingen. 



Microvezel kabelbinders

Je kent waarschijnlijk al de kabelbinders, die zeer veelzijdig zijn en vaak worden gebruikt in doe-het-zelfprojecten. Ze zijn een goede manier om je kabels op hun plaats te houden als je een klein budget hebt, maar ze zijn niet perfect. 



Ze zijn moeilijk te verwijderen en je moet ze meestal doorknippen, wat gevaarlijk kan zijn als je te dicht bij de kabel knipt. Ze zijn ook moeilijk te hanteren en veel mensen hebben zich ermee verwond. 



Daarom zijn microvezel-kabelbinders een veel betere keuze, omdat ze van stof zijn gemaakt en zo vaak kunnen worden hergebruikt als je wilt. Bovendien zijn ze gemakkelijk te verwijderen en af te stellen zonder dat je een ander stuk gereedschap nodig hebt. 



Zelfklevende kabelklemmen

Zelfklevende kabelklemmen zijn een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat de kabels die je vaak gebruikt, op hun plaats blijven. Ze zijn perfect voor opladers voor mobiele telefoons en soortgelijke kabels, omdat ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst. Bovendien zijn deze zelfklevende clips verkrijgbaar in verschillende kleuren voor elke kamer, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je je inrichting verpest. 

Je hoeft ze alleen maar te bevestigen en je kabels op te hangen wanneer je ze nodig hebt. 



Conclusie

Kabelbeheer is essentieel voor een opgeruimd kantoor of spelconsole. Nu weet je alles wat je nodig hebt voor het beste kabelbeheer voor je computer.