Gratis bezorging in NL en BE
Code: ZOMER10 | 10% korting voor alle
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Is bamboe goed voor werkbladen?

05 september 2022

Bamboe lijkt misschien zachter dan traditioneel hout, maar het is veel harder dan u denkt. Bamboe is 40% harder dan eikenhout en extreem soepel en is daarom een ideaal materiaal voor elk oppervlak, vooral voor bureaubladen.

Bamboe is geen hout, het is gras en het groeit veel sneller dan bomen. en het is een van de meest duurzame natuurlijke materialen in de produktie.

Onbreekbaar Bamboe

Bamboe heeft een beetje een zachte reputatie. Nauw verbonden met schattige Panda's, wordt bamboe vaak beschouwd als een zachter materiaal dat geschikt is voor manden en stoffen.

Hoewel het een geweldig materiaal is om met de hand te weven, is bamboe eigenlijk ongelooflijk sterk. Dat komt door de omgeving waarin het groeit en door de natuurlijke samenstelling van de vezels, die bestaan uit cellulose microfibrillen, een verstrengelde microvezel die het hout extra stevigheid geeft, ondanks zijn lichte gewicht.

Door zijn buisvormige structuur kan het meer gewicht per vierkante centimeter dragen dan hout. Op de Filippijnen wordt bamboe al eeuwenlang als steiger gebruikt en de plaatselijke bevolking heeft geen behoefte aan metalen materialen om de bouw te ondersteunen.

De beste toepassingen voor bamboe

Bamboe wordt veel gebruikt in de bouw en de mogelijkheden om met bamboe te werken zijn bijna eindeloos. Het wordt vaak gebruikt voor de bouw van meubels, daken, vloeren en nog veel meer. Het kan ook als biobrandstof gebruikt worden en het is een voedselbron.

Andere populaire toepassingen van Bamboe zijn:

Stof

● Doek

● Houtskool

● Meststof voor de bodem

Pulp

● Knutselen en ornamenten

Bamboe is een van onze favoriete materialen om mee te werken hier bij Flexispot. Wij bieden onze klanten bamboe bureaubladen van hoge kwaliteit, die niet alleen sterk maar ook mooi zijn.

Voordelen van een Bamboe bureau

Bamboe bureau- en werkbladen worden steeds populairder. Waarom? Omdat de mensen beginnen te begrijpen hoe duurzaam en soepel bamboe is en niet te vergeten dat het ook nog eens esthetisch mooi is!

Bamboe is ongelooflijk milieuvriendelijk. Omdat het een gras is in plaats van hout, groeit het veel sneller dan bomen, tot wel 35 centimeter per dag! Dat betekent dat bamboebossen veel sneller aangevuld kunnen worden dan andere bostypes, waardoor het de meest duurzame en milieuvriendelijke vorm van materiaalteelt is.

Lichtgewicht

Bamboe is een van de lichtste bouwmaterialen. Het is gemakkelijk om uw bamboe bureaublad in elkaar te zetten en te vervoeren, zodat u uw bureau aan elke ruimte kunt aanpassen. En dat het licht is, wil niet zeggen dat het dun is. Bamboe is veel sterker dan veel houtsoorten en nog dicht ook.

Waterdicht

Zorgen maken over per ongeluk morsen behoort tot het verleden als het om bamboe gaat. Het is gemakkelijk te onderhouden, want bamboe is van nature waterbestendig, dus u kunt eventuele knoeiproblemen veilig wegpoetsen met een vochtige doek.

Bestand tegen zwellen

Door zijn waterdichte eigenschappen neemt bamboe geen water op en zwelt het niet op. Dat maakt het het perfecte materiaal om buiten te werken. Vochtigheid en andere atmosferische veranderingen zullen uw bamboe bureau niet aantasten. Het is ook bestand tegen hete klimaten en droge lucht.

Milieuvriendelijk

Voor de milieubewuste mens is bamboe de manier om te gaan. Door zijn snelle groeicycli kan de natuur de bamboevoorraden gemakkelijk aanvullen om aan de vraag te voldoen. De bamboeteelt ondersteunt ook de verstedelijking en de modernisering van onderontwikkelde landen. Bamboe groeit in tropische klimaten en wordt beheerd door plaatselijke gemeenschappen.

Bamboe bij hen kopen helpt hun economieën te bloeien en tilt vele gezinnen uit de armoede.

Over het geheel genomen is bamboe perfect ontworpen om dagelijkse slijtage te weerstaan. U zult een bureau van bamboe minder vaak vervangen dan een houten bureau, het heeft een treksterkte van 28.000 per vierkante inch, tegen 23.000 per vierkante inch voor hout. Dat komt door de vezels en de "knokkels" van de bamboe die consequent over de hele lengte van de stam groeien, waardoor het gras extra stevigheid krijgt en toch soepel blijft.

Investeren in een bamboe bureau, of ander meubilair op basis van bamboe betekent dat u meer profijt zult hebben van het artikel in vergelijking met andere materialen. Het uiterlijk en de gladde afwerking van bamboe zijn zeer aantrekkelijk en passen goed bij een groot aantal kleuren en kantoorontwerpen. Dat komt omdat het gemaakt is van een fijne nerf en het kan aangepast worden met verschillende afwerkingen en vernis. U kunt bamboe bekleden met krasbestendige oplossingen zonder het uiterlijk van het stuk aan te tasten en dankzij de waterdichte laag is het schoonmaken van bamboe een koud kunstje.

Meubelen van bamboe zijn veerkrachtiger en goed voor het milieu en voor de ontwikkelingsgemeenschappen. Het ontlast de houtbossen en helpt zo het tempo van de ontbossing te vertragen.

Er zijn werkelijk geen nadelen verbonden aan het kopen van bamboe meubelen, van welke soort dan ook. Gelukkig hebben de fabrikanten dit wonderbaarlijke materiaal ontdekt en worden er elke dag meer en meer bamboe meubels en andere artikelen vervaardigd en verkocht.