Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Internationale Fietsdag: een geweldig initiatief, nu ook vanuit huis…

02 juni 2023

Op 3 juni vieren we de Internationale Fietsdag, een dag waarop we het belang van fietsen voor onze gezondheid en het milieu erkennen. Fietsen biedt niet alleen een milieuvriendelijke manier van transport, maar het heeft ook tal van gezondheidsvoordelen. In de afgelopen jaren heeft het toenemende aantal mensen dat vanuit huis werkt geleid tot de opkomst van innovatieve oplossingen om een gezonde levensstijl te bevorderen, zelfs tijdens lange kantooruren. Een van deze oplossingen is de bureaufiets, ook wel bekend als de deskbike, die een perfecte combinatie biedt van werken en bewegen.


Initiatief achter internationale fietsdag, voordelen van fietsen


Fietsen is niet alleen een manier van vervoer, maar ook een activiteit die mensen van alle leeftijden en achtergronden verbindt. Op Internationale Fietsdag worden over de hele wereld evenementen georganiseerd om het fietsen te bevorderen en bewustwording te creëren over de vele voordelen ervan. Van groepsexcursies en fietstochten door prachtige routes tot bewustmakingscampagnes over fietsveiligheid en duurzaamheid, er zijn talloze manieren om deel te nemen aan deze feestelijke dag.


Naast de fysieke voordelen, heeft fietsen ook een duurzame toekomst. Met de groeiende bezorgdheid over de klimaatverandering en luchtvervuiling, wordt fietsen steeds meer gezien als een milieuvriendelijk alternatief voor gemotoriseerd vervoer. Door te kiezen voor de fiets in plaats van de auto voor korte afstanden, kunnen we de CO2-uitstoot verminderen en onze ecologische voetafdruk verkleinen. Internationale Fietsdag is dan ook een gelegenheid om deze boodschap te verspreiden en mensen aan te moedigen vaker voor de fiets te kiezen.
Bovendien heeft fietsen aanzienlijke gezondheidsvoordelen. Het is een uitstekende cardiovasculaire oefening die de conditie verbetert, het hart versterkt en het risico op hart- en vaatziekten vermindert. Regelmatig fietsen kan ook de spieren versterken, de flexibiliteit vergroten en helpen bij het behoud van een gezond gewicht. Bovendien is het een geweldige manier om stress te verminderen en de geestelijke gezondheid te verbeteren. Tijdens het fietsen kun je genieten van de frisse lucht, de natuurlijke omgeving en even ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen.


Wat is een bureaufiets en wat heeft het met internationale fietsdag te maken?


De bureaufiets, ook wel bekend als de deskbike, is een slimme manier om meer beweging in je dagelijkse routine te integreren, vooral als je veel tijd doorbrengt achter een bureau. In plaats van urenlang in een stoel te zitten, kun je, terwijl je werkt of studeert, op een bureaufiets peddelen. Dit zorgt voor een actieve zithouding en bevordert de bloedsomloop, wat op zijn beurt de concentratie en productiviteit verhoogt.


FlexiSpot hand in hand met internationale fietsdag


FlexiSpot, een toonaangevend merk op het gebied van ergonomische oplossingen voor kantoor- en thuis omgevingen, biedt twee uitstekende opties voor degenen die op zoek zijn naar een bureaufiets: de V6 en de V9U. Deze beide modellen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van mensen die langere tijd achter een bureau doorbrengen.


  • De FlexiSpot V9U bureaufiets is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke optie. Met zijn compacte formaat past hij gemakkelijk onder elk standaard bureau, waardoor je de mogelijkheid hebt om te bewegen terwijl je werkt zonder dat je extra ruimte hoeft in te leveren. Het in hoogte verstelbare ontwerp maakt het geschikt voor mensen van verschillende lengtes. Met de V9U bureaufiets kun je zittend of staand werken, waardoor je de flexibiliteit hebt om de houding te kiezen die het beste bij je past.


  • Voor degenen die op zoek zijn naar een meer veelzijdige optie, biedt FlexiSpot de V6 deskbike. Deze unieke bureaufiets is ontworpen in de vorm van een ergonomische stoel, waardoor je comfortabel kunt zitten terwijl je peddelt. De V6 is perfect voor mensen met rugklachten of die behoefte hebben aan extra ondersteuning tijdens het werken. Met de V6 kun je je lichaam actief houden en tegelijkertijd een ergonomische en comfortabele zithouding behouden.Het is belangrijk op te merken dat de FlexiSpot V6 bureaufiets momenteel beschikbaar is als een tijdelijke aanbieding en niet meer zal worden aangevuld nadat deze is uitverkocht. Neem dus snel actie als je geïnteresseerd bent! 


Naam Code Oude Prijs Afgeprijsde Prijs Korting % Bespaar €
V9U JUNIV9U €429,99 €299,99 30% €130
V6 JUNIV6 €699,99 €599,99 20% €100


Conclusie


In conclusie, Internationale Fietsdag herinnert ons aan de vele voordelen die fietsen met zich meebrengt. Het bevordert een gezonde levensstijl, vermindert onze impact op het milieu en versterkt de band tussen fietsers wereldwijd. Of je nu deelneemt aan georganiseerde evenementen, met de fiets naar je werk pendelt of gewoon geniet van ontspannen fietstochten, deze dag moedigt ons aan om fietsen te omarmen als een duurzame en plezierige activiteit.


Laten we niet vergeten dat FlexiSpot met de V6 en V9U bureaufietsen een aanvullende optie biedt om een gezonde levensstijl te bevorderen, zowel op kantoor als thuis, als we vieren op Internationale Fietsdag. Met ons ergonomische ontwerp en functionaliteit helpen deze bureaufietsen ons om in beweging te blijven tijdens het werken en de voordelen van fietsen te ervaren. Laten we genieten van de Internationale Fietsdag als een gelegenheid om onze liefde voor fietsen te delen en te streven naar een gezonder en duurzamer leven.