Gratis bezorging in NL en BE
Code: ZOMER10 | 10% korting voor alle
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Hoeveel uur per dag kun je het beste staan?

14 februari 2024

Stel je voor dat je de hele dag achter een bureau zit en je afvraagt of dat wel gezond is. Eerlijk gezegd is het een vraag die velen van ons zich stellen. In een wereld waar kantoorbanen domineren, wordt staan in het dagelijks leven steeds belangrijker. We hebben allemaal gehoord dat te veel zitten niet goed voor ons is, maar hoe zit het met staan? Hoeveel moeten we daarvan opnemen in onze dag?

Het is eigenlijk heel logisch: ons lichaam is ontworpen om te bewegen. Te lang zitten kan leiden tot allerlei problemen, van rugpijn tot meer ernstige gezondheidsrisico's. Staan daarentegen zorgt ervoor dat je beter kunt bewegen. Staan brengt onze bloedsomloop op gang en houdt onze spieren actief.

Maar hoe veel staan is genoeg? Het is zoals met alles in het leven: De dosis maakt het gif. Te veel van het goede kan ook hier averechts werken. Experts zeggen dat het goed is om elk uur even te bewegen of te staan, vooral als je een kantoorbaan hebt. Een sta-bureau kan een geweldige oplossing zijn, maar je kunt het ook zonder doen. Gewoon opstaan, strekken of een korte wandeling maken kan al een verschil maken.

Twee uur staan, twee uur bewegen

Nog niet zo lang geleden kwam er een onderzoek naar buiten dat velen van ons aan het denken heeft gezet. Er werd gezegd dat we minstens twee uur per dag zouden moeten staan en nog eens twee uur zouden moeten bewegen. Dat klinkt in eerste instantie als veel, vooral voor degenen onder ons die een kantoorbaan hebben. Maar als je erover nadenkt, is het eigenlijk een vrij eenvoudige formule voor een gezonder leven.

Denk eens na over hoe je typische dag eruitziet. Je wordt wakker, gaat ontbijten, reist met de auto of trein naar je werk, zit meestal aan je bureau en komt 's avonds thuis om op de bank te zitten. Dat is veel zitten! En dit is precies waar de aanbeveling van het onderzoek om de hoek komt kijken: Je moet proberen dit patroon te doorbreken.

Twee uur staan klinkt in eerste instantie misschien intimiderend. Maar het gaat niet om twee uur achter elkaar staan. Het gaat er meer om dat je af en toe op staat gedurende de dag. Dit kan zijn als je aan de telefoon bent, in een vergadering zit of gewoon als je een kopje koffie haalt. Een stavak op kantoor kan ook een grote hulp zijn.

En dan zijn er nog de twee uur lichaamsbeweging. Dat hoeft ook niet allemaal tegelijk te zijn. Een wandeling tijdens je lunchpauze, de trap nemen in plaats van de lift, joggen of fietsen na het werk - het telt allemaal.

Te lang achter elkaar staan kan ongezond zijn

Nu begrijpen we hoe belangrijk het is om regelmatig te staan en te bewegen. Maar zoals met zoveel dingen in het leven, bestaat er ook zoiets als "te veel van het goede". Wist je dat te lang staan, vooral langer dan anderhalf uur achter elkaar, ook zijn valkuilen kan hebben? Dit is iets belangrijks waar we vaak niet bij stilstaan.

Het is dus belangrijk om een balans te vinden voor je gezondheid. Als je bijvoorbeeld in de keuken staat en kookt, probeer dan tussendoor even te zitten of een beetje door de kamer te lopen. Of als je een in hoogte verstelbaar bureau gebruikt, zoals het E7 elektrisch verstelbare bureau, wissel dan regelmatig af tussen zitten en staan.

Vergeet niet naar je lichaam te luisteren. Het zal je signalen geven wanneer het een pauze nodig heeft. Het gaat er niet om jezelf te dwingen een marathon staand uit te voeren. Het gaat erom dat je bewust bent en reageert op de behoeften van je lichaam.

Het doel is om actief en beweeglijk te blijven en tegelijkertijd voorzichtig te zijn om niet naar het andere uiterste te gaan. Door naar ons lichaam te luisteren en het de pauzes te geven die het nodig heeft, kunnen we genieten van de voordelen van staan zonder onszelf te zwaar te belasten. Het is als een dans - een beetje heen en weer om de perfecte balans te vinden.

Staan integreren in je kantoor routine met het juiste bureau

Als je de dagelijkse kantoor routine bekijkt, heb je je misschien afgevraagd hoe je staan beter kunt integreren. Een geweldige manier om dit te doen is door een in hoogte verstelbaar bureau te gebruiken. Het klinkt misschien als een kleine verandering, maar het kan een grote impact hebben op je dag.

Je zit aan je bureau te werken aan een belangrijk project. Opeens realiseer je je dat je al een hele tijd zit. Met een in hoogte verstelbaar bureau zoals het E8 in hoogte verstelbaar bureau of het Q8 in hoogte verstelbaar bureau met bamboe tafelblad is dit geen probleem. Met één druk op de knop beweegt het werkblad omhoog zodat je comfortabel staand verder kunt werken. Het is zo eenvoudig en toch zo effectief.

Deze afwisseling tussen zitten en staan is niet alleen goed voor je gezondheid, het zorgt ook voor een frisse wind in je werkdag. Je zult verbaasd zijn hoe een kleine verandering in je houding je concentratie en productiviteit kan verhogen. En het beste is dat jij het voor het zeggen hebt. Jij bepaalt wanneer je wilt staan en wanneer je wilt zitten.

Een in hoogte verstelbaar bureau is je perfecte partner. Het is gebruiksvriendelijk en past zich volledig aan je behoeften aan. Probeer het uit en voel het verschil. Het is alsof je een nieuwe, dynamische dimensie toevoegt aan je dagelijkse kantoorleven. Een kleine stap voor jou, een grote sprong voor je gezondheid en welzijn op het werk.