Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Hoe u een kantooromgeving creëert die creativiteit stimuleert

22 augustus 2023

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. U arriveert op uw werk en bent klaar om aan de slag te gaan met uw nieuwste ontwerp of schrijft een artikel van 1000 woorden om indruk te maken op uw manager, u gaat zitten en... niets. Je hebt een volledige blanco geest als het om creativiteit gaat.

Of u nu vanuit huis of op kantoor werkt, één ding is waar: uw kantooromgeving heeft een grotere impact dan u waarschijnlijk denkt op hoeveel u gedaan krijgt en de kwaliteit van dat werk.

Niet alleen bepaalt uw kantooromgeving hoe comfortabel u zich voelt, maar u kunt deze ook aanpassen om het opgeruimder te maken en meer inspiratie te hebben in de vorm van posters, offertes en gegevens. Al deze ondersteunen niet alleen uw productiviteit, maar ook uw creativiteit!

Als je het gevoel hebt dat je creativiteit eronder lijdt, kijk dan naar je kantooromgeving, in plaats van jezelf in elkaar te slaan of aan je eigen vaardigheden te twijfelen.

Zonder dat u het door heeft, kan uw werkplek muf, saai en onuitnodigend zijn geweest; een omgeving die helemaal niet bevorderlijk is voor het bedenken van het 'next big thing'.

Laten we, met dat in gedachten, onderzoeken hoe u in slechts zes eenvoudige stappen een kantooromgeving kunt creëren die creativiteit stimuleert.

1. Maak het toegankelijk

Als je een kantoor runt waar werknemers komen werken, moet het zo inclusief mogelijk zijn voor iedereen, ongeacht hun behoeften. Hoewel dit misschien niets met creativiteit te maken heeft, is het eigenlijk een must als u er zeker van wilt zijn dat u de beste ideeën uit uw medewerkers haalt.

De aanschaf van een in hoogte verstelbaar bureau kan rolstoelgebruikers ondersteunen doordat ze hun bureau kunnen verstellen totdat er comfortabel een rolstoel onder past. Zorg er ook voor dat de badkamers zo inclusief mogelijk zijn, met voldoende ruimte voor een rolstoel en handvatten om mensen te helpen zichzelf te manoeuvreren.

Als u gehandicapte of neurodivergerende medewerkers heeft, vraag hen dan welke veranderingen u in de ruimte kunt aanbrengen om deze voor hen inclusiever te maken.

2. Geef prioriteit aan comfort

Comfortabel zijn wordt ernstig onderschat. Al te vaak richten mensen hun thuiskantoor of werkruimte stijlvol in, maar vergeten ze de inhoud. De realiteit is dat kantoormeubilair zowel comfortabel als stijlvol kan zijn.

Door prioriteit te geven aan comfort, maakt u van uw werkomgeving een aangenamere ruimte om tijd door te brengen. Hoe comfortabeler en gelukkiger u of uw medewerkers zijn, hoe groter de kans dat er goede ideeën ontstaan.

Een gemakkelijke manier om de ruimte comfortabeler te maken, is door te investeren in het juiste meubilair. Met een in hoogte verstelbaar bureau kunnen gebruikers de hoogte van het bureau aanpassen aan een bureau dat beter bij hen past.

Bij het zoeken naar een bureaustoel is het ook de moeite waard om na te denken over hoe je een keuze kunt maken waardoor iedereen zich prettiger voelt. Overweeg een ergonomische stoel , die speciaal is ontworpen om ervoor te zorgen dat alles in verhouding is en waarmee u kunt werken op een manier die uw houding niet beïnvloedt.

3. Stel samenwerkingsruimten in

Creativiteit werkt vaak het beste als mensen samenwerken om iets nieuws te creëren. Helaas zijn niet alle werkplekken ingericht op samenwerking. Om creativiteit door uw werkplek te laten stromen, kunt u ruimtes voor samenwerking opzetten, zoals ronde tafels en stoelen of cabines waar een paar collega's naartoe kunnen gaan om privé over plannen te praten.


4. Gebruik de muren

Breng jij je dagen door met werken in een saaie, kleurloze ruimte zonder inspirerende afbeeldingen aan de muur? Dan is het geen wonder dat je creativiteit tanende is!

In plaats van kale muren te hebben, kun je ze vullen met afbeeldingen van marketingcampagnes of producten die je wilt nabootsen, positieve citaten en eerdere successen om je aan te sporen.

5. Ruim op

'Opgeruimde kamer, opgeruimde geest' is een populair refrein - en met goede reden. Wanneer onze ruimte rommelig, rommelig en ongeorganiseerd is, is dat niet alleen onaangenaam voor de ogen, maar kan het het uitvoeren van activiteiten ook echt moeilijker en tijdrovender maken.

Als u iets nieuws wilt ontwerpen voor een klant, maar u kunt de stylus die u voor uw tablet gebruikt niet vinden, duurt het uiteraard langer om creatief te worden. Om rommel tegen te gaan, kun je wekelijks opruimen en alles wat ruimte in beslag neemt en dat je niet echt gebruikt, weggooien door het te recyclen of te verkopen.

6. Laat de creatieve sappen stromen

Zou je geloven dat beweging daadwerkelijk helpt bij de creativiteit ? Het probleem is dat wanneer we op kantoor werken, we de neiging hebben om het grootste deel van onze tijd zittend door te brengen, wat niet bepaald als beweging geldt. Dat is waar sta-bureaus binnenkomen.

Met behulp van een sta-bureau kunt u uw zittende werkdag veranderen in een gelegenheid om in beweging te komen door een loopband onder het bureau te plaatsen en deze te gebruiken om uw stappen de hele dag door te zetten en het bloed naar uw hersenen te laten stromen.