Gratis bezorging in NL en BE
Code: ZOMER10 | 10% korting voor alle
Tot 10 jaar garantie

Hoe maak je van je slaapkamer een thuiskantoor

22 augustus 2022

Terwijl de wereld thuiswerken aanneemt als de toekomst van werk, hebben veel mensen moeite om ruimte in hun huis te vinden voor een kantoor. Als u geen logeerkamer of aangewezen kantoor in uw huis heeft om vanuit te werken, kan het een uitdaging zijn om een geschikte ruimte te vinden om de klus te klaren.

Veel mensen overwegen hun slaapkamer als thuiskantoor te gebruiken door een bureau en stoel toe te voegen. Maar kan dit onze geestelijke gezondheid verstoren? En is er een manier om van je slaapkamer je thuiskantoor te maken zonder de grenzen tussen je persoonlijke en professionele leven te vervagen?

Laten we het uitzoeken.

Moet u een thuiskantoor in uw slaapkamer opzetten?

Het hebben van een thuiskantoor in je slaapkamer - de kamer waar je ontspant en slaapt - is niet ideaal, omdat het de grenzen tussen werk en thuis kan vervagen.

Als je echter beperkte ruimte hebt, gebruik dan de onderstaande tips om een deel van je slaapkamer om te toveren tot de ultieme WFH-opstelling.

1. Verdeel de ruimte

Om ervoor te zorgen dat uw slaapkamer 's avonds niet aanvoelt als uw werkplek, verdeelt u uw ruimte in twee volledig verschillende gebieden - een om te werken en een om te slapen.

Uw werkplek moet opgeruimd zijn en een bureau, voldoende zitplaatsen en andere apparatuur bevatten die nodig is voor uw werk. Houd de rest van je slaapkamer gezellig met kussens, kaarsen en sentimentele voorwerpen.

Als u een duidelijkere scheiding in de kamer wilt creëren, investeer dan in een scheidingswand en plaats deze tussen uw thuiskantoor en uw slaapkamer.

2. Houd het helder

Zorg voor voldoende verlichting voor het werk. Uw bureau opzetten bij een raam is ideaal voor het vangen van natuurlijk licht. Als je slaapkamer geen natuurlijk licht heeft, kies dan voor een lamp die het uiterlijk en het effect van natuurlijk licht nabootst. Dit houdt je overdag wakker en gefocust en zorgt ervoor dat je 's nachts beter kunt slapen.

3. Maak opslagoplossingen

Wanneer je van je slaapkamer een kantoor maakt, heb je minder ruimte voor persoonlijke spullen zoals kleding, toiletartikelen en snuisterijen. Om ervoor te zorgen dat u geen persoonlijke bezittingen hoeft kwijt te raken om ruimte te maken voor werkapparatuur, investeert u in plaats daarvan in slimme opbergoplossingen.

Probeer spullen op te bergen in dozen onder het bed of voeg een extra set planken toe in je slaapkamer die je kunt gebruiken om items op te bergen.

In plaats van te kiezen voor een nachtkastje zonder rekken, kiest u voor een nachtkastje met een paar planken erin of op zijn minst een lade, zodat u uw persoonlijke bezittingen in uw slaapkamer kunt bewaren zonder rommel te produceren.

4. Probeer een opvouwbaar bureau

Als je weinig ruimte hebt in je slaapkamer, koop dan een opklapbaar bureau dat je kunt opvouwen en naar de zijkant van de kamer kunt verplaatsen nadat je klaar bent met werken. Je zou kunnen kiezen voor andere opvouwbare meubels, zoals een klapstoel, zodat je spullen alleen tijdens werkuren uitgevouwen hoeven te blijven.

5. Kies voor een bureaufiets

Welk type bureau neemt minder ruimte in beslag dan een apart bureau en stoel en kan je ook helpen fit en gezond te blijven? Een bureaufiets! Investeer in een bureaufiets zodat je kunt fietsen terwijl je werkt.

Regelmatige lichaamsbeweging helpt je om 's nachts beter te slapen. Bovendien neemt een bureaufiets minder ruimte in beslag dan een traditioneel bureau en stoel.

6. Stel duidelijke tijdsgrenzen in

De beste manier om je persoonlijke en professionele leven gescheiden te houden, is door duidelijke tijdsgrenzen te stellen tussen werk en slaap.

Stel een eindtijd in voor uw werkdag en kom onmiddellijk weg van uw bureau zodra het voorbij is. Op die manier kunt u voorkomen dat u de hele avond in uw slaapkamer doorbrengt en moeite heeft om in dezelfde kamer te gaan slapen.

7. Investeer in een verstelbaar bed

Af en toe word je moe wakker en wil je gewoon de werkdag beginnen door een paar e-mails vanuit bed te checken voordat je besluit om goed op te staan.

Het probleem? Het kan moeilijk zijn om een geschikte bedomgeving te creëren waar u kunt werken zonder uw rug of polsen te beschadigen.

De oplossing? Een verstelbaar bed! Met verstelbare bedden, zoals dit verstelbare bed van Flexispot, kunt u de hoek aanpassen waaronder uw hoofdeinde hellen. Hierdoor kunt u genieten van activiteiten zoals lezen of werken op uw laptop, allemaal vanuit het comfort van uw eigen bed.

8. Beoefen uitstekende slaaphygiëne

Als je je zorgen maakt over het werken vanuit je slaapkamer dat een negatieve invloed heeft op je slaap, beoefen dan een goede slaaphygiëne om te voorkomen dat je slecht slaapt.

Vermijd cafeïne in de middag en vermijd het eten tot laat in de avond, omdat beide voedingskeuzes uw vermogen om 's nachts goed te slapen kunnen schaden.

Zorg ervoor dat je overdag voldoende daglicht krijgt en vermijd 's avonds blauw licht, door van je telefoon af te blijven of te investeren in een bril die blauw licht blokkeert.