Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Hoe kunnen elektrische bedden u helpen beter vanuit huis te werken?

18 augustus 2022

Elektrische bedden zijn je geheime thuiswerkwapen

Degenen onder ons die vanuit huis werken, weten we dat er tal van hightech gadgets op de markt zijn om de productiviteit te verhogen en uw thuiskantoorconfiguratie te perfectioneren. Maar één ding hebben velen van ons misschien over het hoofd gezien? Een elektrisch bed!

Ik weet het, het klinkt misschien decadent. Maar het is goed onderzocht en op grote schaal gedocumenteerd dat goede slaaphygiëne en een gezonde slaapomgeving vaak een belangrijk onderdeel zijn bij het stimuleren van fysiek en mentaal welzijn, het verbeteren van energieniveaus en cognitieve functies en zelfs het verminderen van de impact van chronische ziekten. Het bed waarin u slaapt, speelt een grote rol in de kwaliteit van uw slaap - en een bed dat niet alleen uitstekende ergonomische ondersteuning kan bieden, maar zich ook 's nachts kan aanpassen aan uw behoeften, zoals een elektrisch bed, klinkt als de ultieme keuze.

Dus, hoe kan een elektrisch bed uw slaapkwaliteit verbeteren en leiden tot een betere dag werken vanuit het thuiskantoor? Laten we eens kijken...

Verban snurken en slaapapneu voorgoed

Een van de grootste verstoringen van een goede nachtrust is snurken of slaapapneu. Veel mensen hebben van tijd tot tijd te maken met snurken, maar het kan een chronisch probleem worden dat onze slaap verstoort, en vaak ook die van onze partner. Verstoorde slaap als gevolg van chronisch snurken leidt vaak tot een lager humeur gedurende de dag, concentratieproblemen, grotere niveaus van prikkelbaarheid of agressie en zelfs een hogere bloeddruk. Het is duidelijk dat veel van deze bijwerkingen van snurken kunnen leiden tot een minder productieve werkdag en onbevredigende vrije tijd na een lange dag terwijl je hunkert naar slaap.

Slaapapneu, een aandoening die veel van dezelfde identificerende factoren deelt als chronisch snurken, kan vaak worden afgedaan als louter ergernis, maar afgezien van het verstoren van je slaap kan het ook een ernstig gezondheidsprobleem zijn. Naast luid en chronisch snurken, zullen patiënten met slaapapneu ervaren dat hun ademhaling stopt en begint tijdens de slaap, naast episodes van hijgen of stikken. Natuurlijk kunnen perioden van verstikking of verstikking in uw slaap ongelooflijk gevaarlijk zijn, en begeleiding moet worden gezocht bij een gekwalificeerde arts als u een van deze symptomen ervaart. Slaapapneu kan ook leiden tot een toename van depressie of depressieve symptomen, concentratieproblemen en problemen met geheugen en herinnering. Het is duidelijk dat zowel chronisch snurken als slaapapneu een grote belasting kunnen zijn voor onze gezondheid en welzijn - inclusief onze focus, cognitie en het vermogen om productief te zijn tijdens de werkdag.

Bevindingen van The Sleep Foundation merken echter op dat het aanpassen van je slaaphouding en, in het bijzonder, het verhogen van het hoofdeinde van je bed kan helpen het snurken en de symptomen van slaapapneu aanzienlijk te verbeteren. Slapen op je rug is de gemakkelijkste manier om je luchtwegen geblokkeerd te krijgen, maar het aannemen van een andere slaaphouding - zoals op je zij liggen of met je hoofd omhoog met behulp van een elektrisch bed - kan dit aanzienlijk verbeteren. Een elektrisch bed is ook optimaal voor het ondersteunen en behouden van alternatieve lichaamsposities gedurende de nacht. De Sleep Foundation beveelt aan om "de hele matras te verhogen en niet alleen meer kussens te gebruiken" - echt de voordelen van elektrische bedden benadrukken.

Minder rugpijn betekent meer productiviteit

Naast snurken en slaapomstandigheden kan rugpijn ongelooflijk slopend zijn in termen van ons mentale en fysieke welzijn, ons succes op de werkdag en onze slaapkwaliteit.

Gelukkig zijn elektrische bedden een van de beste manieren om rugpijn voorgoed te verlichten, wat uw kwaliteit van leven en uw professionele productiviteit enorm kan verbeteren. Met een verstelbare elektrische bedbodem kunt u zowel het hoofd als de voet van uw bed afzonderlijk optillen en op beide punten de perfecte hoek vinden om uw individuele slaaphoudingsbehoeften te ondersteunen. Door dit te doen, kunt u worden ondersteund in uw optimale slaaphouding, waardoor u druk wegneemt van beknelde zenuwen of pijnlijke gewrichten die pijn veroorzaken.

Dus, wat zijn de beste elektrische bedposities voor uw rugpijn? Als u last heeft van lage rugpijn, kan het verhogen van het hoofdeinde van het bed tot 45 graden helpen de compressie te verlichten en pijn te verminderen. Als u echter last heeft van de bovenrug of nek, kan het slechts licht verhogen van het hoofd een verrassend grote hoeveelheid druk verminderen en uw symptomen aanzienlijk verminderen.

Verminder zure reflux en brandend maagzuur

Een andere aandoening die onze dagelijkse positiviteit en productiviteit enorm kan schaden, is er een waar minder vaak over wordt gesproken: zure reflux en brandend maagzuur. Zure reflux en brandend maagzuur veroorzaken een brandende pijn in onze maag, borst of achterkant van de keel als maagzuur 's nachts weer opstijgt in de slokdarm als gevolg van onze slaappositie. Dit kan een schat aan gezondheidsproblemen veroorzaken als het op lange termijn wordt achtergelaten, afgezien van het feit dat het op de kortere termijn hinderlijk en soms ongelooflijk pijnlijk is. Het verhogen van je bovenlichaam tijdens het slapen kan echter helpen het maagzuur dat de slokdarm bereikt te verminderen, je symptomen te verminderen en je slaapkwaliteit en je mindset in de komende dag te verbeteren.

Hoewel veel mensen met brandend maagzuur gewend kunnen zijn om zichzelf 's nachts op kussens te stapelen om hun slaaphouding te helpen verhogen, is deze oplossing ook geneigd om ons 's nachts wakker te maken terwijl kussens 's nachts verschuiven en bewegen. Een elektrisch bed biedt betrouwbare, consistente ondersteuning gedurende de nacht, waardoor het verbeteren van uw slaap en productiviteit eenvoudiger dan ooit is.