Gratis bezorging in NL en BE
Bespaar 10% op alles | Code: BD10
Tot 10 jaar garantie

Hoe je je kinderen tot meer bewegen aanmoedigt

18 oktober 2023

Lichamelijke activiteit is van groot belang voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Kinderen worden echter vaak afgeleid door elektronische apparaten en tv-series, wat kan leiden tot een inactieve levensstijl. Een wereldwijd onderzoek van de WHO heeft aangetoond dat onze kinderen veel te weinig bewegen, wat al op jonge leeftijd kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals obesitas, diabetes en rugproblemen.Ouders spelen een belangrijke rol bij het motiveren van hun kinderen om lichamelijk actief te zijn en bij het aanleren van gezonde gewoonten. In dit artikel kijken we naar verschillende manieren waarop je je kinderen kunt aanmoedigen om te sporten en meer te bewegen. Ook zelfs als je kind niet sportief is, zijn er een paar dingen die je kunt doen om hun gebrek aan beweging tegen te gaan.


Hoe krijg ik mijn kind meer aan het bewegen?


In theorie klinkt het zo eenvoudig. Te weinig beweging? Dan stuur je de kinderen gewoon naar buiten om te spelen. Maar zo eenvoudig is het helaas niet, want de meeste ouders werken en hebben geen controle over het gedrag van hun kleintjes. Bovendien kun je niet de hele tijd controleren of ze echt buiten bewegen. Maar je kunt er wel veel aan doen om ervoor te zorgen dat je kinderen meer bewegen.

1. Een goed rolmodel zijn

Kinderen leren door imitatie, dus het is belangrijk dat je een actieve en sportieve levensstijl voordoet. Door zelf regelmatig te bewegen en lichamelijke activiteiten in je dagelijkse routine op te nemen, laat je je kinderen het belang van lichaamsbeweging zien en motiveer je hen om ook te bewegen.

Wat dacht je van gezamenlijke activiteiten zoals wandelen, pootjebaden, hardlopen, balsporten, enz. Dit is niet alleen goed voor de kleintjes, maar ook voor jou!

2. Maak bewegen leuk

Maak van sportactiviteiten een leuke en vermakelijke ervaring voor je kinderen. Plan gezamenlijke uitstapjes om te fietsen of te wandelen of bezoek parken om buitenspelletjes te doen. Door lichaamsbeweging in gezinsactiviteiten op te nemen, associëren kinderen sport met plezier en zijn ze meer gemotiveerd om te bewegen. Hoe leuker het bewegen is, hoe groter de kans dat ze het volhouden en de activiteiten onafhankelijk van jou gaan doen.

3. Bied afwisseling

Bied je kinderen een paar verschillende sportactiviteiten aan om uit te kiezen. Maak ze bewust van verschillende sporten zoals voetbal, zwemmen, tennis of dans. Door ze de kans te geven verschillende activiteiten uit te proberen, kunnen ze hun interesses ontdekken en de sport vinden die bij hen past. Vaak is het probleem dat ze de voorgestelde activiteiten gewoon niet leuk of saai vinden. Ik weet zeker dat jij er ook zo over denkt, toch?

4. Zorg voor regelmaat

Om kinderen de waarde van lichaamsbeweging bij te brengen, is het belangrijk dat ze regelmatig lichamelijk actief zijn. Moedig hen aan om elke dag actief te zijn, of het nu is door 's ochtends op te warmen, overdag actieve pauzes te nemen of lichaamsbeweging in hun vrijetijdsbesteding op te nemen. Hoe vaker kinderen actief zijn, hoe groter de kans dat ze sport als een vanzelfsprekend onderdeel van hun leven gaan beschouwen.

5. Sportverenigingen en schoolactiviteiten

Moedig je kinderen aan om zich in te schrijven voor sportactiviteiten op school of bij plaatselijke clubs. Door deel te nemen aan teams en groepsactiviteiten kunnen kinderen niet alleen hun sportvaardigheden verbeteren, maar ook socialiseren en leren samenwerken.

6. Bied ze een zit sta bureau aan

Door je kinderen een in hoogte verstelbaar bureau zoals de SD8 van FlexiSpot te geven, kunnen ze bewegen terwijl ze studeren en huiswerk maken, omdat ze ook staand kunnen werken. Het SD2 elektrisch in hoogte verstelbare kinderbureau van FlexiSpot en de SD1 van FlexiSpot bieden alles wat je kleintjes nodig hebben om werk en plezier te combineren.


Om balans te bereiken tussen studiesucces en lichaamsbeweging speelt een ergonomisch bureau voor huiswerk en leren een belangrijke rol. Een in hoogte verstelbaar kinderbureau kan helpen om een juiste lichaamshouding te bevorderen en rugproblemen te voorkomen.


De voordelen van een in hoogte verstelbaar bureau voor kinderen

Laten we verdergaan op het laatste punt en meer in detail treden over waarom het heel zinvol en de moeite waard is om je kind een in hoogte verstelbaar kinderbureau aan te bieden:


Ergonomische aanpassing: door het bureau in hoogte verstelbaar te maken, kan de hoogte worden aangepast aan de individuele behoeften van het kind. Zo kan hij of zij een gezonde zithouding aannemen zonder de rug te belasten of de ruggengraat te buigen.


Bewegingsvrijheid: Met een in hoogte verstelbaar bureau kunnen kinderen dynamisch zijn, zelfs als ze zitten. Ze kunnen van houding veranderen, opstaan en rondlopen zonder dat dit ten koste gaat van hun leervorderingen. Dit bevordert de bloedsomloop, spieractiviteit en concentratie.


Flexibel werken: Kinderen hebben verschillende leerstijlen en voorkeuren. Met een in hoogte verstelbaar bureau kunnen ze hun werkplek aanpassen aan hun eigen voorkeuren. Ze kunnen staand, zittend of zelfs in een combinatie van beide werken. Hierdoor kunnen ze zich beter concentreren en productiever werken.


Langetermijninvestering in gezondheid: Een in hoogte verstelbaar bureau is niet alleen belangrijk voor de leeromgeving van je kind, maar ook voor zijn toekomstige gezondheid. Door een goede houding te bevorderen en rugpijn te voorkomen, leg je de basis voor een gezonde wervelkolom en een goede houding op volwassen leeftijd.


Conclusie

Het bevorderen van lichamelijke activiteit bij kinderen is van groot belang voor hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Als ouder kun je je kinderen aanmoedigen om regelmatig te bewegen door het goede voorbeeld te geven, bewegen leuk te maken en ze verschillende sportactiviteiten aan te bieden.


Daarnaast is een in hoogte verstelbaar bureau voor huiswerk en studie een belangrijke factor voor een gezonde balans tussen studiesucces en lichaamsbeweging. Investeer in de gezondheid van je kinderen om ze een stevige basis te geven voor een actieve en gezonde toekomst.