Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Hoe houdt u uw bureau schoon?

02 september 2022

Als u het de laatste tijd moeilijk vindt om uw werk op tijd af te krijgen, kijk dan eens naar uw bureau. Ligt uw bureau vol rommel en hangend werk? Zo ja, dan is uw bureau de oorzaak van uw onvermogen om u op uw werk te concentreren. Behalve dat het er onaangenaam en onprofessioneel uitziet, kan een rommelig bureau vol hangende taken u in een depressie brengen en het u moeilijker maken u te concentreren op belangrijke dingen die op een bepaald moment uw aandacht nodig hebben. Ongetwijfeld kan het onmogelijk lijken om aan een gigantische puinhoop te beginnen en er zorg voor te dragen, maar deze gids zal u een paar doeltreffende tips geven die u zullen helpen uw bureau op kantoor schoon te houden.

1. Geef voorrang aan uw werk

U bent misschien goed in multitasken, maar het is niet altijd gemakkelijk voor uw cognitieve vaardigheden. Bovendien, als u alles tegelijk doet terwijl u achter uw bureau zit, wordt uw bureau nooit schoon en georganiseerd. Dus, in plaats van te proberen uw hand op meerdere dingen te leggen en steeds weer te falen, concentreert u zich op één ding tegelijk. door aandacht aan één ding tegelijk te besteden, kunt u zich beter concentreren en het werk op tijd afmaken. Om uw bureau de hele dag rommelvrij te houden, geeft u voorrang aan uw werk en verwijdert u de andere documenten van uw bureau. Zo zult u nooit uw kantoor verlaten met hangend werk op uw bureau.

2. Gebruik een organiser

Als u aan meerdere taken werkt, kan uw bureau er ongeorganiseerd en rommelig uitzien. Als u een stapel werk te doen hebt, gebruik dan, in plaats van het over uw hele bureau te verspreiden, een systeem met twee bakjes op uw bureau. Op het ene blad bewaart u het werk dat nog gedaan moet worden en op het andere het afgewerkte werk. Bewaar de papieren geniet en gesorteerd op datum of tijd. U kunt ook uw tafellades gebruiken om het werk dat behandeld of gearchiveerd moet worden in te bewaren.

3. Voltooi uw taak op tijd

De meeste mensen hebben de gewoonte om werk uit te stellen. Daardoor ziet uw tafel er alleen maar slordig en ongeorganiseerd uit, maar u krijgt er ook stress van. De belangrijkste regel om uitstelgedrag te vermijden is: als uw taak in minder dan 20 minuten gedaan kan worden, maak hem dan zo snel mogelijk af. Door het project zo snel mogelijk af te krijgen, zult u zowel geestelijk als lichamelijk ontspannen zijn. Bovendien zal uw bureau nooit bezet zijn met nog hangend werk. Hoe sneller u uw werk af hebt, hoe eerder u vrij en geestelijk ontspannen zult zijn. Vermijd dus het opstapelen van het werk, zodat het geen ruimte op uw bureau inneemt.

4. Houd het schoon

Om de voldoening te krijgen van een schone en georganiseerde tafel, moet u ook het stof en, de vlekken op uw tafel schoonmaken. Terwijl u aan uw bureau werkt, houdt u het microvezeldoekje bij de hand, zodat u uw tafel kunt schoonmaken zodra uw taak erop zit. Maak de vlekken van uw gadgets en bureaublad schoon en laat uw spullen er zo goed als nieuw uitzien. Doe het elke dag aan het eind van uw werktijd en u kunt het over uw toetsenbord draperen om te voorkomen dat er stof of vlekken op komen.

5. Houd de draden vastgebonden

Als u aan meer dan één machine tegelijk werkt, kent u maar al te goed de pijn van het geordend en op zijn plaats houden van de draden en kabels. Ongetwijfeld maken die slordig ogende draden dat het hele bureau er slordig en ongeorganiseerd uitziet. Om de tafel er opgeruimd uit te laten zien, moet u eerst aandacht besteden aan de opstelling van uw machines, zoals computer, scanner, printer, telefoon enz. Gebruik een klittenband of een plakbandje om alle draden te bundelen en ze achter uw computer te verbergen. U kunt ook extra lange snoerwikkels gebruiken om uw snoeren aan de hoeken of poten van uw bureau vast te maken. Uw bureau zonder bungelende draden zal er netjes en georganiseerd uitzien. Het zal u ook gemoedsrust geven dat al uw spullen op hun plaats zitten.

6. Digitaliseer alles

Als u uw belangrijke taken en gegevens op uw computer opslaat, kunt u 80% van uw rommel wegnemen. Ontdoe u van de notities en agenda's en bewaar al uw belangrijke informatie op uw bureaublad. Deze methode zal niet alleen uw bureau vrijmaken van afleidingen, maar ook uw belangrijke informatie veilig houden zolang u dat wilt.

Laatste woorden

Op een kantoor werken en zelf veel werk verzetten kan soms ontmoedigend zijn. Maar de rommel op uw bureau zal de situatie alleen maar erger maken. Als u dus moe bent van die ongeorganiseerde tafel, is het tijd om deze tips op te volgen en uw bureau schoon en opgeruimd te maken.