Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Hoe FlexiSpot technologie gebruikt om de kwaliteit van het leven te verbeteren

02 september 2022

In de loop der jaren heeft de technologie verschillende stadia doorlopen. Maar één ding is consequent gebleven: haar evolutie; zij verschaft de mens de drijfveer om verder te komen. In principe kan de technologie de spil van de menselijke ontwikkeling genoemd worden, vooral in de laatste tijd.

Als mensen hebben wij altijd het onverzadigbare verlangen om ons leven beter te maken, vandaar de innovaties die wetenschappers creëren om aan onze steeds veranderende behoeften tegemoet te komen. Of het nu thuis of op het werk is, technologie verbetert ons leven op verschillende manieren.

Met de opkomst van de ergonomie is het namelijk veel gemakkelijker geworden om de stressfactoren op onze werkplek het hoofd te bieden. Ergonomische kantoorartikelen, zoals stoelen met rugleuning, in hoogte verstelbare bureaus en in hoogte verstelbare wiebelkrukken, zijn uitstekende producten van de technologie en de vooruitgang daarvan.

Doe mee met FlexiSpot om technologie en haar bijdrage aan de mensheid te vieren op Tech Day - van 7 tot 9 september.

In dit artikel gaan wij in op de technologische en professionele aard van FlexiSpot en zijn producten en leggen wij het verband uit tussen ergonomie en technologie.

De geschiedenis van de ergonomie

Om te zien hoe het begrip ergonomie begonnen is, zou u door de tijd moeten reizen en teruggaan naar het begin van de beschaving. In die tijd ontwierpen de fabrikanten werktuigen en voorwerpen om de greep, de veiligheid en de ervaring van de gebruikers te verbeteren - een basis waarop de hedendaagse ergonomie is gebouwd.

Een perfect voorbeeld zijn de theaterstoelen in het oude Griekenland, die zo gevormd waren dat er een gebogen inkeping ontstond om de onderbenen te ontlasten en de voeten te laten bewegen tijdens lange voorstellingen, waardoor de bloedsomloop bevorderd werd en gevoelloosheid voorkomen werd. Hoewel er geen bewezen verband is, kunnen de theaterzetels beschouwd worden als inspiratiebron voor de voorgevormde zetels in onze kantoren vandaag.

Nu moet gezegd worden dat het woord "ergonomie" nog niet zo oud is als het begrip, want het werd voor het eerst gebruikt in 1857 door de Poolse geleerde Wojciech Jastrzębowksi, een van de vaders van de ergonomie. Hij richtte zich op de verbetering van de arbeidsomstandigheden en -praktijken van landarbeiders. Maar vandaag de dag zult u merken dat het zwaartepunt van de ergonomie verschoven is naar verschillende vormen van werk, waaronder kantoorbanen.

De jaren 1900 bleken bijzonder cruciaal te zijn voor de opkomst van de kantoorergonomie. Van de invoering van de open kantoorinrichting tot het principe van de kantoorinrichting van de gebroeders Schnelle, kan men zeggen dat de dynamische werkruimten van vandaag een product zijn van lange jaren van zowel ergonomische als technologische evolutie.

De relatie tussen ergonomie en technologie

Technologie verwijst naar de praktische toepassing van wetenschappelijke kennis om oplossingen te creëren. Zij kan ingewikkeld zijn zoals computercodes en -programma's, maar ook zo eenvoudig als een systeem voor het beheer van bestanden, of nog eenvoudiger - zoals in bureaustoelen en bureaus.

In 1998 ontwikkelde een Deens bedrijf de eerste set hefkolommen ter wereld om het elektrisch in hoogte verstelbare bureau te maken - zo inventief is de technologie in het creëren van vernieuwende en ergonomische oplossingen.

Vóór de schepping van deze hefzuilen maakte de technologie bijna een eeuw lang een voortdurende evolutie door. Men kan dus stellen dat de gestage groei van de technologie en het vermogen van de wetenschappers om technische informatie te gebruiken in het leven en werk van de mensen, heeft bijgedragen tot de noodzakelijke oplossingen.

Zo is ergonomie de wetenschap van het ontwerpen van werkruimten en kantoorartikelen om tegemoet te komen aan de beperkingen en mogelijkheden van de werknemers. Met de juiste technologische toepassing heeft de ergonomie ons leven op verschillende manieren verbeterd.

Het begrip ergonomie heeft betrekking op verschillende aspecten van het beroepsleven, zoals de kantooruitrusting, het plan van de werkruimte - de hoogte, de hoek, de nabijheid van de kantooruitrusting ten opzichte van het lichaam, de werkgewoonten, de sfeer op kantoor, enzovoort. Het belangrijkste is dat het een cultuur van uitstekend welzijn onder de werknemers op een kantoor bevordert.

En na jaren van sterk onderzoek is gebleken dat langdurig zitten, slechte houdingen, krachtsinspanning en repeterende bewegingen de werknemers op hun werkplek blootstellen aan het risico van verwondingen en schade. Daarom moeten wij kantoorergonomie met de grootste ernst behandelen.

Hoe FlexiSpot bijdraagt tot de groei van de technologie

FlexiSpot Ergonomic Co., Ltd. verkent de wereld van de innoverende technologie en creëert kwaliteitsmeubels om de gezondheid te verbeteren van personen die langere tijd moeten zitten en werken.

Wij bieden uitzonderlijke ergonomische artikelen met een duurzaamheid tot 10 jaar, waaruit onze inzet blijkt om onze klanten te helpen nieuwe hoogten van welzijn te bereiken door middel van ergonomische oplossingen.

Bij FlexiSpot nemen wij het onderzoek en de ontwikkeling van onze producten zeer ernstig. Meer dan 600 R&D ingenieurs - bij ons in dienst - genereren en implementeren voortdurend nieuwe ergonomische werkplekoplossingen. Dankzij onze gestage evolutie en onze R&D ingenieurs, hebben wij 1000 toegestane en 72 octrooien.

In 2017 heeft FlexiSpot een briljante technologische innovatie ingeluid met het tafelonderstel met dubbele motor, waardoor onze tafel sneller en zachter in gebruik is geworden. Deze ontwikkeling heeft geleid tot een verbetering van de gebruikerservaring - en dat is het doel van de ergonomie en van ons bedrijf.

Enkele van onze nieuwere technologische hoogstandjes zijn de innovatie van onze eerste permanent-magneet geborstelde gelijkstroom (PMDC) in 2019 en de verbeterde borstel loze gelijkstroom (BLDC) in 2020, die gebruikt worden op het in hoogte verstelbare bureau van de FlexiSpot.

Het effect van ergonomie op de gezondheid en de productiviteit op de werkplek

Zoals reeds gezegd, de technologie biedt oplossingen die ons leven beter maken. Kantoorergonomie is een van die oplossingen. De ergonomische producten van FlexiSpot, bijvoorbeeld, hebben al meer dan tien miljoen mensen geholpen om problemen met de wervelkolom en andere gezondheidsproblemen te voorkomen.

Behalve het weren van lichamelijke gezondheidsproblemen, kan het uitvoeren van een adequaat ergonomisch plan op uw werkplek u en uw werknemers op tal van andere manieren ten goede komen. Laten we dus eens kijken naar de invloed van ergonomie en, bij uitbreiding, technologie op uw kantoor.

1. Verbetert het lichamelijk welzijn

Door een ergonomische werkplek in te richten kunt u verschillende aspecten van uw lichamelijke gezondheid verbeteren. Anders dan in een standaard werkomgeving zal uw lichaam minder stress, spanning en pijn ondervinden als het werkt in een ruimte die speciaal voor zijn comfort is ontworpen.

2. Verbetert de geestelijke gezondheid

Comfort kan uw aandacht spanne en uw vermogen om u op uw werktaken te concentreren verbeteren. Bovendien kan ergonomie uw risico op stress-gerelateerde angst helpen verminderen, waardoor uw bewustzijn en algemene stemming verbeteren.

3. Verhoogt de productiviteit

Natuurlijk kan ergonomie, dankzij de betere concentratie en het grotere comfort, uw productiviteit de hoogte in helpen. Bovendien zal een ergonomische werkplek uw workflow verbeteren, zodat u uw taken gemakkelijk en snel kunt uitvoeren.

4. Elimineert verwondingsrisico's

Ergonomie heeft tot doel een veilige en gezonde werkomgeving voor de werknemers te creëren. En een van de manieren om de veiligheid van de werknemers te garanderen is door gevaren weg te nemen. In wezen kan het opstellen van een ergonomisch plan voor uw kantoor uw risico op verwondingen en lichamelijk letsel verminderen.

Conclusie

Het belang van technologie in het leven van de mens kan niet genoeg worden benadrukt. Van het vergemakkelijken van uw werk tot het zorgen dat u gezond blijft op uw kantoor, ergonomie en de technologische toepassing ervan bieden onschatbare voordelen voor het algemene welzijn.

Als u op zoek bent naar een ergonomische werkplek, bezoek dan vandaag nog onze online catalogus bij FlexiSpot!