Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Hoe Creëert U Het Perfecte Thuiskantoor Voor Maximale Productiviteit?

29 juli 2022

Sinds de COVID-19 pandemie heeft tele- en thuiswerken een hoge vlucht genomen. Meer mensen dan ooit werken van thuis uit en plukken de financiële en geestelijke vruchten van een flexibelere levensstijl.

Maar thuiswerken brengt uitdagingen met zich mee. Wanneer u in een omgeving bent die niet voor het werk gemaakt is, zult u met veel afleidingen te maken krijgen. Of het nu de hond van de buren is, de wasmachine, of uw buren, er zijn altijd dingen die uw aandacht stelen.

Met dat in het achterhoofd hebben wij onze toptips samengesteld om productief te blijven, ook als u thuis werkt.

1. Maak Beweging Gemakkelijk

Regelmatige lichaamsbeweging kan uw hersenkracht stimuleren en het gemakkelijker maken u te concentreren. Als u in de buurt van groen woont, kunt u overwegen tijdens uw lunchpauze een wandeling te maken. De voordelen zijn talrijk - u verbrandt niet alleen calorieën en hebt alle fysieke voordelen van het lopen, maar u maakt ook uw geest leeg door de frisse lucht.

Als u geen ruimte in de buurt hebt waar u tijdens de pauzes kunt lopen, probeer dan een staand bureau of een bureaufiets. Zo kunt u uw conditie op peil houden en uw hersenen geconcentreerd houden zonder dat u uw bureau hoeft te verlaten. Win-win!

2. De-Clutter

Het is beroemd moeilijk zich te concentreren wanneer men in een rommelige omgeving werkt. Wanneer u uw thuiskantoor inricht, bewaar dan alleen het essentiële op uw bureau en de planken rondom u.

Verwijder persoonlijke voorwerpen uit uw thuiskantoor, zodat u niet wordt afgeleid. Nog beter is het als u persoonlijke apparaten, zoals uw mobiele telefoon, uit het thuiskantoor kunt verwijderen, zodat uw werk niet onderbroken wordt door telefoontjes, sms'jes, of app-notificaties.

3. Maak Het Motiverend

Of het nu een aparte kamer is, in uw slaapkamer, of gewoon de keukentafel, maak duidelijk dat uw thuiskantoor voor werk gebruikt moet worden met een paar motiverende posters. Zoek uw favoriete motiverende citaten, print ze uit en plak ze rond uw thuiskantoor.

Op die manier krijgt u, telkens wanneer u inspiratie nodig hebt, een leuke herinnering aan waarom u doet wat u doet! Als motiverende posters niet uw ding zijn, kunt u ook complimenteuze e-mails van tevreden klanten of cliënten afdrukken om u te herinneren aan uw vroegere successen.

4. Denk Aan De Ergonomie

Ergonomie is een wetenschap die de juiste manier aanbeveelt om uw werkruimte in te richten voor een goede gezondheid en een juiste lichaamshouding. De eerste plaats om te beginnen is investeren in een ergonomische stoel, zoals deze ergonomische stoel van Flexispot.

Ergonomische stoelen verbeteren uw houding tijdens het werk, zodat u lastige rugpijn, die soms het gevolg is van bureauwerk, kunt vermijden.

Als u eenmaal een ergonomische stoel hebt geïnstalleerd, probeer dan een ergonomisch toetsenbord, dat de toetsen in een hoek plaatst die overeenkomt met de natuurlijke buiging van uw armen. Zo vermijdt u dat u uw handen naast elkaar moet plaatsen, waardoor uw armen naar binnen buigen en uw polsen onder druk komen te staan.

Als u een groot deel van uw werkdag aan de telefoon doorbrengt, investeer dan in een draadloze hoofdtelefoon. Zo hebt u niet alleen uw handen vrij om aantekeningen te maken of e-mails te beantwoorden, maar hoeft u ook uw telefoon niet tussen uw oor en uw schouder te klemmen.

5. Gebruik Verlichting In Uw Voordeel

 

Hoe meer natuurlijk licht u in uw thuiskantoor kunt binnenlaten, hoe alerter, wakkerder en geconcentreerder u zult zijn. Werk in een ruimte in de buurt van veel ramen - als u de ramen open kunt zetten in de hitte, blijft u ook koel terwijl u werkt!

6. Houd Het Kleurrijk

U bent uit uw kantoorhokje en in uw huis - er is dus geen reden waarom uw werkruimte saai zou zijn! Geef uw kantoor aan huis een vleugje kleur door een muur te verven of te behangen, of door felle accessoires te gebruiken om de boel levendig te houden.

Als de ruimte rond uw bureau er saai uitziet, plaats er dan wat foto's, planten en andere decoraties. Uw kantoor aan huis moet een plaats zijn waar u graag vertoeft, dus houdt het niet alleen mooi, maar verwen uzelf ook met kaarsen of diffusors van essentiële oliën om van de voordelen van aromatherapie te genieten.

7. Achtergrondruis Toevoegen

Veel mensen vinden dat achtergrondruis het gemakkelijker kan maken om geconcentreerd te blijven, in plaats van een afleiding te zijn.

Veel werknemers geven de voorkeur aan hun favoriete plaat of de radio op de achtergrond, maar sommigen geven de voorkeur aan witte ruis, die dient om andere afleidende geluiden zoals het verkeer te blokkeren.

Kortom

Als het erom gaat het perfecte thuiskantoor te maken om u productief te houden, kunt u dat het beste doen op de manier die voor u werkt. Als u graag werkt met popmuziek op de achtergrond, zorg er dan voor dat u altijd luidsprekers bij de hand hebt.

Als u uw werkdag en uw fitness-sessie wilt verdubbelen, investeer dan in een sta-bureau of een fiets-bureau voor een maximale lichamelijke gezondheid.