Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Hoe bereidt u uw werkplek voor op de komende week?

11 oktober 2022

Na de pandemie van covid 19 is de helft van de mensen thuis gaan werken, en veel van hen doen dat nog steeds. Tijdens het thuiswerken ondervinden de mensen verschillende moeilijkheden, zoals de plaats en de opstelling van een werkplek thuis, waar de mensen afgeleid worden door de dingen en de mensen rondom. In dergelijke situaties blijven de mensen, ondanks de werkijver, onvoorbereid voor de komende week. Het is beter om op zondag een paar veranderingen in uw werkplek aan te brengen en uw motivatie en productiviteit te verhogen.

1. Kies de plaats voor het werkstation verstandig

De plaats is uw huis waar u uw werkplek instelt, is van groot belang om u geconcentreerd en productief te houden. Als de werkruimte niet comfortabel en rustig genoeg is, kunt u niet genoeg aandacht aan uw werk besteden. Als u een logeerkamer in uw huis hebt, kunt u die het beste ombouwen tot kantoor. Anders kunt u uw mini-werkstation in uw woonkamer zetten, want dat is de meest functionele ruimte van uw huis. Welke plaats u ook kiest, zorg ervoor dat de stoel die u gebruikt om te zitten een muur achter zich heeft.

2. Organiseer uw To-Do lijst

Het maken van een to-do lijst is een van de gunstigste gewoonten die u in uw leven kunt aannemen. Vooral voor de maandagen kan het maken van een gedetailleerde to-do lijst u beter voorbereid en geconcentreerd houden. U kunt het ook voor elke dag van de week maken, als uw werk bevorderlijk is voor de planning. Maar om een perfecte en succesvolle to-do lijst op te stellen, moet u realistisch en specifiek zijn over uw taken, doelen en deadlines. Hoe to the point uw dagelijkse taken en doelstellingen zijn, hoe groter de kans dat u ze in de komende week zult voltooien. Als de actie geschreven is en niet in elke tijd voltooid kan worden, moet zij opgesplitst worden in kleinere en eenvoudiger taken.

3. Plan uw week

Hoewel de zondag een dag is om van uw vakantie met vrienden en familie te genieten, is het een belangrijke dag om uw week te plannen. Als u serieus bent over uw levensstijl op het werk, iets wilt bereiken, en positieve veranderingen wilt aanbrengen, zorg er dan voor dat u de zondag goed gebruikt. Het betekent niet dat u op zondag moet gaan werken, maar wel dat u zich moet voorbereiden op de komende week. Het gaat erom de nodige regelingen te treffen en uw week zo in te plannen dat u de hele week geconcentreerd, productief en actief kunt blijven. Zoek naar nieuwe en opwindende ideeën over relevante onderwerpen om in de loop van de week uit te voeren en bereid een schema voor.

4. Verfraai uw bureau

Uw werkplek op zondag netjes en rommelvrij maken is het eerste wat u moet doen, want daardoor bent u veel meer ontspannen en klaar. Een nieuwe week beginnen met een stapel onherkenbare papieren is geen goed idee, dus probeer uw werkplek vóór het weekend te sorteren, zodat u er op zondag minder moeite voor hoeft te doen. Gooi alle plakbriefjes en ruwe briefjes met acties en taken die u in de loop van de week hebt opgedaan, weg. Schrijf de doelen voor volgende week op en blijf plakken. Ruim uw tafel op en beperk de accessoires en spullen die op de tafel staan. Een schone en rommelvrije werkplek is ontspannend en uitnodigend wanneer u aan een nieuwe week begint.

5. Maak uw brievenbus leeg

Dit is de stap die u voor het weekend moet uitvoeren. Verwijder spamberichten en zet belangrijke berichten een sterretje, want dan kunt u op maandag gemakkelijk zien wat er in het weekend is binnengekomen en waar meteen aan gewerkt moet worden. Een enorm aantal ongelezen e-mails is voor de meeste werknemers een grote bron van stress. Maar een nieuwe week beginnen met alles opgeruimd, zal een frisse start zijn.

6. Denk positief

Het klinkt misschien een beetje cliché, maar op zondag in paniek raken over een week vooruithelpt niemand. Zorgen maken van tevoren kan de slaap beïnvloeden, en daarom hebben de meeste mensen moeite om goed te slapen als ze aan maandag denken. Als u zich negatief voelt over de komende week, denk dan aan uw successen van de afgelopen week. Positief tegen de dingen aankijken kan een enorm effect hebben op uw werkleven. Daarom is het nodig om op zondagavond al de nodige taken af te handelen, zodat u ontspannen blijft en klaar bent voor de maandagmorgen.

Eindoordeel

Zeer weinig werkende mensen zijn blij als ze de maandag zien aankomen, maar dat betekent niet dat u zich angstig hoeft te voelen voor de komende week. Hoogstwaarschijnlijk zijn de stress en de bezorgdheid die u op maandag voelt een bijproduct van het gebrek aan voorbereiding voor de hele komende week. Een beetje zenuwachtig zijn om het weekend voorbij te zien gaan is normaal, daarom is het belangrijk dat u zich voorbereid, energiek en gemotiveerd voelt voor uw doelen van de komende week. Door op zondag een paar minuten proactief te zijn, kunt u een perfecte werkplek inrichten en uzelf in een veel betere gemoedstoestand brengen.