Gratis bezorging in NL en BE
Bespaar 10% op alles | Code: BD10
Tot 10 jaar garantie

De voordelen van sport na het werk

25 oktober 2022

In onze snelle wereld worden we gedwongen om altijd succesvol te zijn. Dit betekent lange werkdagen, wat weer tot stress leidt. Werkgevers zijn voortdurend op zoek naar manieren om ervoor te zorgen dat hun werknemers geen burn-out krijgen en optimaal kunnen presteren. Een van de vele manieren om het welzijn van werknemers te bevorderen is om naast het werk aandacht te besteden aan sport en welzijn om te zorgen voor een goede gezondheid en de productiviteit van de werknemers.

In een ideaal scenario zoekt men vaak naar een perfecte werkplek. Een plek die een ondersteunende omgeving biedt en een gezond evenwicht tussen werk en privé bevordert. De integratie van sport als essentieel onderdeel van het kantoorprogramma kan dit doel helpen bereiken.

 

Bedrijven moeten onthouden dat werknemers hun kapitaal zijn. Het welzijn van het bedrijf hangt af van het welzijn van de werknemers. Zij moeten een omgeving bieden die altijd het beste in de werknemers naar boven haalt.

 

Het aanbieden van wellness voordelen en uniforme groeiperspectieven zou hun verantwoordelijkheid moeten zijn. Om een perfect evenwicht tussen werk en privéleven te vinden, moeten bedrijven altijd een fitte levensstijl ondersteunen. Dit kan onder meer worden bereikt door deelname aan sportactiviteiten aan te moedigen.

 

In een onderzoek van Statista in 2019 zei 63% van de 14- tot 29-jarige werknemers dat ze zouden willen deelnemen aan een door hun werkgever aangeboden gesubsidieerd sportprogramma. Om ervoor te zorgen dat veel bedrijven deze mogelijkheden ook aanbieden, is deze subsidie zelfs belastingvrij.

 

Maar ook als uw werkgever geen sportactiviteiten ondersteunt, zoals een subsidie voor een sportschool of misschien zelfs bedrijfsteams, moet u het heft in eigen handen nemen. De goede redenen leest u hieronder:

Waarom is sporten na het werk goed voor je?

Niet alleen u en uw lichamelijke gezondheid hebben baat bij bewegen na het werk, maar ook uw werkgever.

 

1. sport bevordert discipline en teamgeest

 

Sport is een mix van waarden die ons dagelijks leven beïnvloeden. Het biedt een platform om discipline te oefenen en een sterke band op te bouwen met collega's. Sport haalt werknemers uit hun comfortzone en combineert de druk van het werk met een element van plezier.

 

De vriendschappelijke competitie van de sport leert de waarde van discipline, tolerantie en samenwerking. Elke vorm van sport leidt tot een betere observatie van situaties en bevordert de teambuilding.

 

2. verbetert het beoordelingsvermogen en de managementvaardigheden.

Sporten helpt om een situatie beter in te schatten. Om uitdagingen te overwinnen, moet de werknemer de eisen van de taken begrijpen en zich dienovereenkomstig aanpassen.

 

Teamsporten leren ook hoe je de beschikbare middelen optimaal kunt gebruiken om te slagen. Het verbetert iemands managementvaardigheden en helpt om de juiste beslissingen te nemen. De probleemoplossende vaardigheden en het strategisch denken uit de sport helpen werknemers om hun hoofdtaken beter te beheren.

 

 

3. sport verlicht stress

Naar de sportschool gaan, hardlopen of een teamsport beoefenen na het werk is een gezonde manier om woede, stress en frustratie kwijt te raken. Dit leidt ertoe dat je daarna veel evenwichtiger bent. Of het nu in je privéleven is of op je werk.

Lichamelijke activiteit zorgt ervoor dat het lichaam endorfine vrijmaakt. Dit is de chemische stof in de hersenen die pijn en stress verlicht. Het verlaagt ook de niveaus van de stresshormonen cortisol en adrenaline.

Lichaamsbeweging verbetert ook de geestelijke gezondheid van werknemers. De geest wordt ontspannen en de kans om depressief te worden neemt af. Studies hebben aangetoond dat 30 minuten beweging per dag werknemers rustiger kan maken.

 

4. gezondheids- en fitnessdoelen bereiken

Dit is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende van de hier genoemde voordelen. Een werknemer die actief aan lichaamsbeweging doet, heeft altijd optimale gezondheidsdoelstellingen. Lichaamsbeweging is belangrijk om extra calorieën te verbranden en werknemers fit te houden. Het regelt ook de bloedsomloop en bespaart werkgevers onnodige investeringen in de gezondheid van hun werknemers.

 

 

5. beter leren omgaan met mislukkingen en niet opgeven.

 

Het is een universeel feit dat je in het leven niet altijd in elke situatie slaagt. Soms moet je een mislukking accepteren, zelfs als dat het laatste is wat je wilt. Sport geeft een belangrijke boodschap dat je nederlaag of succes met gratie moet aanvaarden.

 

Wanneer je het in een wedstrijd tegen anderen opneemt, is het niet gegarandeerd dat je wint. Net als jij, zullen de anderen die spelen het haten om te verliezen. Werknemers moeten dus begrijpen dat ze hun best moeten doen, maar niet verwachten dat de resultaten altijd positief zullen zijn. Zij moeten nederig genoeg zijn om het resultaat dat zij verdienen te aanvaarden en ernaar uitzien van hun ervaring te leren.

 

Meer beweging op het werk bevordert de productiviteit

 

Maar lichaamsbeweging mag niet beperkt blijven tot de vrije tijd. Om ervoor te zorgen dat werknemers gezond, productief en gemotiveerd zijn en blijven, moeten bedrijven hen de kans geven om ook op kantoor meer te bewegen.

 

De beste manier om dit te ondersteunen is het aanbieden van zit-sta bureaus zoals het E7 elektrisch in hoogte verstelbare bureauframe van FlexiSpot. Druk gewoon op een knop en het in hoogte verstelbare bureau gaat naar de gewenste hoogte.

 

U kunt zelfs de beweging op kantoor naar een hoger niveau tillen met een bureaufiets. Vervang uw gewone bureaustoel door de Sit2Go fietsstoel, waarmee u niet alleen ergonomisch kunt zitten op het werk, maar zelfs calorieën kunt verbranden en de bloedsomloop kunt stimuleren door te fietsen.

 

De V9 bureaufiets van FlexiSpot is geweldig voor wie graag beweegt tijdens het doornemen van documenten of wil afwisselen tussen fietsen en staan.

 

En wat dacht je van een actieve ontmoetingsruimte? Gooi de gebruikelijke vergaderstoelen weg en vervang ze door de V9U tafelfiets van FlexiSpot! Hoe heftiger de discussies in de vergadering worden, hoe meer u uw frustraties weg kunt trappen!