Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

7 Vaak Over Het Hoofd Geziene Ischias Remedies Die Je Moet Proberen

26 juli 2022

Ischias is een veel voorkomende vorm van zenuwpijn in het been door irritatie van de ischiaszenuw, die ontspringt in de onderrug. Door irritatie of beknelling van de ischiaszenuw kunt u last krijgen van rugpijn die uitstraalt naar uw been. In sommige gevallen kan de pijn doorwerken tot in de voet. Ischiaspijn komt meestal aan één kant van het lichaam voor, en de pijn kan constant of onderbroken zijn, afhankelijk van de beknelling of irritatie van de heupzenuw.

Ischias is meestal het gevolg van een onderliggende aandoening van de wervelkolom, waaronder hernia, lumbale wervelkanaalvernauwing en degeneratieve discusaandoeningen, waardoor de heupzenuw wordt geïrriteerd. In de meeste gevallen kunnen mensen herstellen van ischiaspijn. De onderliggende aandoening kan de zenuwwortel echter blijvend beschadigen. Daarom is het van cruciaal belang dat de onderliggende aandoening adequaat wordt behandeld om de ischiaspijn te verlichten en de kwaliteit van leven te verbeteren. Veel voorkomende behandelingen van ischiaspijn zijn pijnbestrijding met medicijnen en fysiotherapie, en epidurale steroïdeninjecties. In sommige gevallen kan een operatie worden aanbevolen om de irritatie van de ischiaszenuw te verlichten. Er zijn echter diverse andere middelen die vaak over het hoofd worden gezien en die u kunt proberen om de ischiaspijn te verbeteren.

In wat volgt, kijken we naar zeven vaak over het hoofd geziene ischiasremedies die u moet proberen, die zullen helpen bij het verlichten van ischiaspijn en het verbeteren van uw kwaliteit van leven.

#1. Pas Constante, Beperkte Warmte Toe

Wanneer u warmte op uw onderrug toepast, verbetert dit gewoonlijk de bloedtoevoer in het gebied, aangezien de bloedvaten zich verwijden als reactie op de warmte. Wanneer de bloedtoevoer in uw rug en achterste bekken verbetert, brengt dit meer zuurstof en voedingsstoffen naar de regio die helpen bij het verminderen van spanning en spasmen in uw spieren. Het resultaat is dat de toepassing van warmte uw spiervezels ontspant en bijdraagt tot de vermindering van pijn.

Een van de beste manieren om warmte toe te passen om ischiaspijn te verlichten is te kiezen voor commerciële zelfklevende warmtewindsels die meestal op uw huid kleven en onder uw kleding kunnen worden gedragen. Zelfklevende warmtewindsels kunnen tot 8 uur lang een laag warmteniveau leveren, wat een van de beste manieren kan blijken te zijn om ischiaspijn te verlichten, omdat u ze gemakkelijk thuis of op uw werk kunt gebruiken. Wanneer u echter constante, geringe warmte gebruikt om ischiaspijn te bestrijden, moet u ervoor zorgen dat u de aanwijzingen op de verpakking opvolgt om schade aan uw huid of weefsel te voorkomen.

#2. Rek en Versterk Je Spieren

Een andere remedie tegen ischiaspijn die vaak over het hoofd wordt gezien, is het versterken en strekken van uw spieren om de rugpijn te verlichten.

Rek- en strekoefeningen kunnen helpen de spanning in uw onderrug te verlichten en ook de genezing van de zachte weefsels te bevorderen. Bovendien helpen rek- en strekoefeningen ook bij het verbeteren van de werking van het zenuwstelsel en bij het verminderen van de pijngevoeligheid. Versterkings- en rekoefeningen zijn vooral gericht op het opbouwen en versterken van uw spieren, en wanneer uw spieren sterk genoeg zijn, bieden ze steun aan uw wervelkolom en de zenuwwortels.

Vertrouw bij ischiaspijn niet alleen op medicijnen en fysiotherapie. Neem in plaats daarvan rekoefeningen en versterkende oefeningen op in uw dagelijkse routine om pijn en spierpijn te behandelen. U kunt thuis of op kantoor rekoefeningen en spierversterkende oefeningen doen en zelfs rekoefeningen voor het zitten doen, die u gemakkelijk aan uw bureau kunt doen.

Wanneer u rekoefeningen en spierversterkende oefeningen doet om ischiaspijn te verlichten, denk er dan altijd aan dat u, als u op dit moment last hebt van een opflakkering van de ischias, warmtetherapie gebruikt om stijve spieren en weefsels los te maken voordat u de rekoefeningen en spierversterkende oefeningen uitvoert. U kunt ook een ijspakking gebruiken na de oefening om de pijn in uw spieren te helpen verzachten. Vergeet bovendien niet om langzaam en binnen aanvaardbare grenzen te beginnen. U kunt beginnen met slechts een of twee herhalingen en geleidelijk de frequentie van uw training verhogen om de spierkracht te verbeteren.

#3. Investeer In een Ergonomische Bureaustoel

Ischiaspijn wordt veroorzaakt door een breed scala van onderliggende problemen, waaronder hernia, wervelkanaalvernauwing en artritis. Maar als u het grootste deel van uw dagen zittend doorbrengt, wat heel gebruikelijk is voor een kantoorbaan, moet u zich zorgen maken over uw risico op het ontwikkelen van ischias. Een verkeerde werkhouding en bureaustoelen die niet ergonomisch ontworpen zijn, kunnen bijdragen aan de aandoening. Daarom is investeren in een ergonomische bureaustoel een van de beste manieren om het risico op ischias te verkleinen en de symptomen van de aandoening te bestrijden.

U vraagt zich misschien af wat het verschil is tussen een gewone bureaustoel en een directiestoel? Een ergonomisch ontworpen bureaustoel kan uw houding aanzienlijk verbeteren en helpt uw ruggengraat beter te ondersteunen, waardoor uw levenskwaliteit uiteindelijk verbetert.

#4. Kies Praktisch en Comfortabel Schoeisel

Hoewel de instelling van uw werkruimte en uw stoel van cruciaal belang zijn voor het verbeteren van ischiaspijn, is comfort boven stijl kiezen een andere, vaak over het hoofd geziene, remedie tegen ischias die u moet proberen. Veel mensen verkiezen stijl boven comfort, wat nooit een goede keuze is, vooral niet als u last hebt van ischias. Een beter alternatief is om te investeren in praktisch en comfortabel schoeisel dat uw voet en enkel voldoende ondersteunt. Dit is nog belangrijker als u voor uw werk de hele dag op uw voeten moet staan.

#5. Draag een lumbale brace of gordel

Zwakke spieren in uw rug kunnen ischiaspijn verergeren, maar u kunt dit ongemak verlichten door gedurende korte tijd een lumbale brace of gordel te dragen. Het gebruik van een lumbale brace of gordel kan voldoende steun geven aan uw lumbale weefsels. Bovendien kan het ook helpen de beweging van uw ruggengraat te beperken, wat helpt bij het verlichten van de pijn van zenuwwortels.

U kunt ook bepaalde soorten braces vinden die de liesstreek ondersteunen en helpen de uitstraling van de pijn naar uw been te beperken. U kunt verschillende soorten lumbale gordels online of bij de apotheek vinden, en u kunt ze onder uw kleding dragen. Zorg ervoor dat u een lumbale brace of gordel kiest die verstelbaar is en goed past. Bovendien moet hij gemaakt zijn van ademend materiaal en moet hij een antislipontwerp hebben voor voldoende steun.

#6. Plaatselijke pijnmedicatie aanbrengen

De meeste mensen met ischiaspijn grijpen vaak naar orale pijnstillende en ontstekingsremmende medicijnen. Laten we echter niet vergeten dat er ook verschillende plaatselijke pijnstillende OTC-medicijnen zijn die de pijn snel en effectief kunnen verlichten. Plaatselijke pijnstillende en ontstekingsremmende medicijnen kunnen doordringen in uw weefsels en lokaal werken, waardoor het risico op bijwerkingen van orale medicatie wordt beperkt.

Wanneer u een plaatselijk pijnstillend geneesmiddel gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u dit niet combineert met een warmte- of koudetherapie op het gebied tegelijkertijd, omdat dit de doeltreffendheid van de plaatselijke behandeling kan verminderen.

#7. Controleer uw matras

Hoewel uw bureaustoel een van de boosdoeners van ischiaspijn kan zijn, mag u niet vergeten dat uw matras ook kan bijdragen aan uw ischias. Als uw matras te oud, versleten, te zacht of te hard voor u is, kan het tijd zijn om de matras te vervangen. Hoewel er geen medisch bewijs is voor de correlatie tussen matrassen en rugpijn, speelt uw matras toch een belangrijke rol bij de behandeling van rugpijn. Bovendien bevordert een comfortabele matras ook een goede nachtrust, wat leidt tot een betere gezondheid en algeheel welzijn.

Tenslotte

Als u last hebt van ischiaspijn, dan is het tijd om een of meer van deze vaak over het hoofd geziene middelen tegen ischias te proberen om uw symptomen te beheersen. U kunt ook meer dan een van deze middelen combineren om ischiaspijn en het bijbehorende ongemak te verlichten. Vergeet bovendien niet op uw houding te letten bij het zitten, staan, lopen en actief blijven, want een zittende levensstijl kan uw klachten verergeren en bijdragen aan zenuwwortelbeschadiging op de lange termijn.