Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Gezonde voedingsmiddelen die kunnen helpen bij het afvallen

14 oktober 2022

Bent u het beu om drugs en supplementen te gebruiken om te helpen bij het afvallen? Het punt is dat de meeste van deze afslankpillen niet werken. Veel ervan leiden zelfs tot nadelige effecten.

De beste manier om vet te verbranden en dat mooie lichaam te krijgen dat u begeert, is naar de sportschool te gaan of op uw voeding te letten. U hoeft echter niet uit te hongeren om dat mooie lichaam te krijgen.

U kunt gezonde voedingsmiddelen nemen die u op natuurlijke wijze helpen overtollig vet te verbranden en gewicht te verliezen. Wij hebben in dit artikel een lijst samengesteld van gezonde voedingsmiddelen die u kunnen helpen op uw reis naar gewichtsverlies. Laten we verder gaan.

  1. Eieren

Eieren zijn een populaire bron van eiwitten, en ze zijn nuttig om af te vallen. Studies hebben aangetoond dat eieren eten bij het ontbijt u kan vullen en u ervan weerhouden te veel te eten.

Ze zijn zuinig, gemakkelijk te bereiden, en kunnen uw go-to maaltijd worden in plaats van de gewone junks bij de lunch.

Met slechts 70 calorieën ei krijgt u eiwitten, selenium, riboflavine, choline, jodium, vitamine A, D en B12 binnen.

Hoewel u misschien geneigd bent meer aandacht te besteden aan het witte gedeelte van het ei dan aan het eigeel, bevat het eigeel de meeste voedingsstoffen die u nodig hebt.

Overweeg echter meer van het witte gedeelte te eten als u bezorgd bent over hoge cholesterolwaarden. Bovendien bevat het eiwit dat de lichaamsmassa opbouwt en in stand houdt, waardoor u metabolisch actiever wordt met meer spieren.

  1. Vruchten

Vruchten zijn uitstekende voedingskeuzes bij overmatige gewichtstoename. Vruchten zoals appels, druiven, avocado's, mango's, bananen en ananas kunnen u helpen overtollig vet te verbranden. Het zijn ook gezonde alternatieven voor suikerhoudende snacks en junkfood.

Een specifieke vrucht die aanzienlijk helpt bij het afvallen is de grapefruit. Uit een studie over grapefruits blijkt dat zwaarlijvige mensen die grapefruits eten voor de maaltijd binnen drie maanden ongeveer 1,8 kg verliezen.

Als u geen vers fruit kunt krijgen, kunt u andere gemodificeerde fruitversies proberen, zoals de ingevroren, gedroogde of ingeblikte soorten.

U moet er echter rekening mee houden dat sommige gemodificeerde vruchten additieven en conserveringsmiddelen kunnen bevatten. Daarom moet u nagaan of uw ingevroren en ingeblikte vruchten natuurlijk zijn en zonder bewaarmiddelen.

  1. Groenten

Net als fruit zijn groenten uitstekende bronnen van vitamines met weinig calorieën, en ze helpen bij het afvallen. Kruisbloemige groenten zoals broccoli, kool, spruitjes en bloemkool bevatten veel vezels en helpen bij spijsverteringsproblemen.

Bladgroenten zoals snijbiet, spinazie boerenkool bevatten thylakoïden en stoffen die u verzadigen en uw eetlust onder controle houden. Dit kan helpen uw trek in minder gezond en voedzaam voedsel te verminderen, waardoor u gewicht verliest.

Interessant is dat u groenten kunt combineren met fruit en andere voedingsmiddelen voor een betere ervaring.

  1. Haver

Een portie haver van een halve kop bevat verschillende essentiële voedingsstoffen voor gewichtsverlies. Rauwe haver bevat resistent zetmeel, dat het gewichtsverlies bevordert.

Resistent zetmeel ontlaadt bijproducten die de lichaamscellen tijdens de spijsvertering gevoeliger maken voor insuline - dit helpt bij het verminderen van vet rond het middengedeelte van het lichaam.

Rauwe haver is eenvoudig te maken als havermout, en u kunt het combineren met noten. Onderzoek wijst uit dat het eten van havermout 's morgens leidt tot een betere verzadiging en minder calorieën in vergelijking met andere granen. Behalve voor gewichtsverlies is haver ook zeer geschikt om het LDL-cholesterol te verlagen, dankzij het gehalte oplosbare vezels.

Bovendien moet haver niet specifiek voor het ontbijt bestemd zijn; het kan ook in andere vormen geconsumeerd worden. U kunt bijvoorbeeld haver vermalen tot havermeel om te bakken en het tijdens de lunch of het avondeten eten.

Ook kunt u, als uw smoothie u na korte tijd hongerig laat worden, overwegen wat haver toe te voegen om u tevreden te houden.

  1. Bonen en peulvruchten

Bonen en peulvruchten zijn peulvruchten die het gewichtsverlies beïnvloeden door hun verzadigend effect, hun vezelgehalte en hun eiwitgehalte. Enkele van de peulvruchten zijn zwarte bonen, linzen, kidneybonen, enz. Net als havermout bevatten bonen oplosbare vezels die de vertering en de opname in het lichaam vertragen.

Door het hoge vezelgehalte kunnen bonen bij sommige mensen een opgeblazen gevoel en winderigheid veroorzaken. Een juiste bereiding kan dit helpen voorkomen en de bijwerkingen verminderen.

Wetenschappers analyseerden het effect van de consumptie van peulvruchten op het gewichtsverlies. Zij ontdekten dat maaltijden met peulvruchten bij de mensen een groter gewichtsverlies teweegbrachten dan bij degenen die geen peulvruchten aten.

Conclusie

Daar hebt u het - gezonde voedingsmiddelen die helpen bij het afvallen. Als u probeert af te vallen, zullen de hierboven vermelde voedingsmiddelen uw reis helpen.

Blijf bij voedingsmiddelen die u lekker vindt, om het hele proces gemakkelijk te maken. Ook kunt u voedingsmiddelen combineren om u een betere ervaring te geven. Vermijd ongezond voedsel en zorg ervoor dat u goed gehydrateerd blijft, want een regelmatige inname van water kan u helpen.

Verder moet u regelmatig oefeningen doen in combinatie met een dieet om uw gewichtsverlies te stimuleren. U kunt zich inschrijven in de sportschool of thuis oefeningen doen, afhankelijk van wat u wilt.

Hoe dan ook, zolang u zich aan deze voedingsmiddelen houdt, zult u zeker binnen een redelijke tijd gewicht verliezen. Tenslotte, vergeet niet de gezondheidstips op te volgen en consequent te zijn in uw aanpak. Daardoor zult u snel uw doel bereiken binnen het gewenste tijdsbestek.