Gratis bezorging in NL en BE
Bespaar 10% op alles | Code: BD10
Tot 10 jaar garantie

Gevoelloosheid in de benen bestrijden: tips voor kantoormedewerkers

08 mei 2024

Veel kantoorpersoneel ervaart wel eens het onaangename gevoel van gevoelloosheid in hun benen. Dit is niet alleen storend tijdens het werk, maar kan ook wijzen op onderliggende gezondheidsproblemen. Deze gids verkent de oorzaken van gevoelloosheid in benen bij kantoorpersoneel, waaronder hyperglykemie, rugdruk en een slechte bloedcirculatie. We bieden daarnaast oplossingen om dit gevoel te verminderen.

Wat is gevoelloosheid in de benen?

Gevoelloosheid in ledematen, vaak ervaren als een tintelend gevoel of prikkelende sensatie (zoals speldenprikken), komt regelmatig voor. Het kan tijdelijk of chronisch zijn en verschillende delen van het lichaam aantasten, waaronder de benen. Hoewel het soms slechts een tijdelijk ongemak is, kan aanhoudende gevoelloosheid wijzen op onderliggende gezondheidsproblemen. Voor kantoorpersoneel die langdurig zitten, is dit een signaal om actie te ondernemen.

Oorzaken van gevoelloosheid in benen

Langdurig zitten kan leiden tot gevoelloosheid in benen door verschillende factoren:

Hyperglykemie: Een te hoge bloedsuiker (diabetes) kan zenuwen beschadigen, wat leidt tot gevoelloosheid in de benen en voeten.

Rugdruk: Een slechte lichaamshouding door langdurig zitten kan de sciatische zenuw beknellen, wat gevoelloosheid in benen veroorzaakt, vooral aan één kant.

Slechte bloedcirculatie: Zitten beperkt de bloedstroom, waardoor er minder zuurstof en voedingsstoffen naar de benen gaan. Dit kan leiden tot gevoelloosheid en tintelingen.

Hoe voorkom je gevoelloosheid in benen?

Hier volgen strategieën om gevoelloosheid in benen te voorkomen en te verminderen:

Goede rugondersteuning: Investeer in een ergonomische bureaustoel met verstelbare hoogte, lendensteun en een kantelmechanisme om een betere bloedcirculatie te bevorderen. FlexiSpot biedt een breed scala aan ergonomische bureaustoelen die aan uw behoeften kunnen voldoen.

Gebruik een bureaufiets: Wissel af tussen zitten en staand werken gedurende de dag om de bloedstroom te verbeteren en de druk op de zenuwen te verminderen. FlexiSpot biedt diverse bureaufietsen aan, zodat u actief kunt werken terwijl u toch productief blijft.

Regelmatig bewegen: Neem elke 30 minuten tot een uur korte pauzes om te stretchen, te wandelen en eenvoudige been oefeningen te doen.

Naar een gezondere werkplek met FlexiSpot

FlexiSpot is toegewijd aan het creëren van ergonomische werkplekken die de gezondheid en het welzijn van kantoorpersoneel bevorderen. Onze producten, waaronder ergonomische bureaustoelen, bureaufietsen en sta bureaus, zijn ontworpen om rugpijn, nekspanning en gevoelloosheid in de benen te verminderen.

Door onze producten te integreren in uw werkomgeving, kunt u:

Uw comfort en productiviteit verhogen: Een ergonomische werkplek kan vermoeidheid en pijn verminderen, waardoor u langer gefocust en productief kunt blijven.

Het risico op gezondheidsproblemen verkleinen: Langdurig zitten kan leiden tot een scala aan gezondheidsproblemen, zoals rugpijn, hartaandoeningen en obesitas. Door af te wisselen tussen zitten en staan ​​met behulp van een bureaufiets of sta bureau, kunt u deze risico's verminderen.

Een gezondere levensstijl bevorderen: Door meer te bewegen tijdens uw werkdag, draagt ​​u bij aan een gezondere levensstijl in het algemeen.

FlexiSpot: Werk slimmer, werk gezonder.

De missie van FlexiSpot:

Bij FlexiSpot geloven we dat iedereen het verdient om comfortabel en gezond te werken. We zijn toegewijd aan het ontwerpen en produceren van hoogwaardige ergonomische producten die uw werkplek transformeren tot een oase van welzijn en productiviteit.

Onze producten:

Ons assortiment omvat een breed scala aan ergonomische oplossingen, waaronder:

Bureaustoelen: Onze ergonomische bureaustoelen bieden ongeëvenaard comfort en ondersteuning, met verstelbare functies om aan te passen aan uw unieke behoeften.

Bureaufietsen: Combineer werk met beweging met onze bureaufietsen, die u helpen actief te blijven en uw energiepeil te verhogen gedurende de dag.

Sta bureaus: Wissel af tussen zitten en staan ​​met onze verstelbare sta bureaus, waardoor u rugpijn en vermoeidheid vermindert en uw focus verbetert.

Bureau-accessoires: Compleet uw ergonomische werkplek met onze diverse accessoires, zoals monitorarmen, toetsenborden en muismatten.

Met FlexiSpot kunt u een gezondere en productievere werkdag creëren. Bezoek onze website om meer te weten te komen over onze producten en hoe ze u kunnen helpen uw doelen te bereiken.

Gevoelloosheid in benen komt vaak voor, maar negeer het niet. Door de oorzaken te herkennen en oplossingen toe te passen, zoals ergonomische bureaustoelen, bureaufietsen en regelmatig bewegen, kunt u bijdragen aan een gezondere werkomgeving. FlexiSpot biedt een breed scala aan ergonomische producten die u kunnen helpen een gezondere en productievere werkdag te hebben.