Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Gebrek aan lichaamsbeweging op kantoor - waarom is het zo belangrijk om er iets aan te doen?

06 juni 2023

Hallo en welkom bij het onderwerp gebrek aan beweging op kantoor. Als u het grootste deel van uw werktijd achter de computer doorbrengt en nauwelijks beweegt, bent u niet de enige. Velen van ons hebben last van de negatieve effecten van een sedentaire levensstijl, maar we kunnen er iets aan doen!

Er zijn veel redenen waarom lichaamsbeweging zo belangrijk is op kantoor. Laten we enkele van de gezondheidseffecten van de hele tijd op kantoor zitten eens nader bekijken.

rugpijn

De hele dag zitten belast je rug en wervelkolom. Zonder beweging kan dit leiden tot pijn en spanning die andere delen van het lichaam kunnen aantasten. Rugpijn is een wijdverbreide ziekte geworden en veel mensen hebben er last van.

Een manier om rugpijn te voorkomen, is door regelmatig op te staan en te lopen. Dit kan ook door het gebruik van in hoogte verstelbare bureaus ( Q8 ), waarmee u zittend en staand afwisselt en uw lichaam afwisseling geeft.

houdingsafwijkingen

Een sedentaire levensstijl kan ook leiden tot houdingsproblemen. Een slechte houding kan ervoor zorgen dat je er ongemakkelijk uitziet, maar dat is niet alles. Een slechte houding kan ook leiden tot pijn en spanning, waardoor het risico op letsel toeneemt.

Regelmatige lichaamsbeweging kan uw houding verbeteren. Simpele oefeningen zoals rekoefeningen en yoga kunnen helpen om je spieren te versterken en je houding te verbeteren. Als u vatbaar bent voor houdingsproblemen, moet u ook investeren in een ergonomische stoel die uw wervelkolom op een gezonde manier ondersteunt.

overgewicht

Als je de hele dag zit, verbrand je minder calorieën dan als je actief bent. Als u meer calorieën binnenkrijgt dan u verbrandt, kan dit leiden tot gewichtstoename. Overgewicht kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder diabetes, hartaandoeningen en kanker.

Om zwaarlijvigheid te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u regelmatig actief bent en een gezond dieet volgt. Een manier om dit te bereiken, is door regelmatige lichaamsbeweging in uw werkdag op te nemen. U kunt een sta-frame gebruiken of zelfs een pingpongtafel opzetten om actief te blijven tijdens uw pauze.

Nu ken je enkele van de gezondheidseffecten van de hele tijd op kantoor zitten. Maar wist u dat deze problemen de laatste jaren steeds vaker voorkomen? Volgens een onderzoek heeft bijna 70 procent van alle werknemers in Duitsland last van rugpijn en 45 procent van spanning en hoofdpijn. Dit is een alarmerende trend die onze aandacht verdient.

Een reden voor deze trend is de toenemende digitalisering en automatisering van werkplekken. Veel werkprocessen worden nu gedaan door computers, waardoor mensen meer tijd achter schermen doorbrengen dan ooit tevoren. Het soort werk is ook veranderd: in plaats van fysiek werk zijn veel banen tegenwoordig zittend werk dat weinig fysieke activiteit vereist.

De gevolgen van deze ontwikkeling zijn dramatisch. Rugpijn is nu de meest voorkomende oorzaak van arbeidsongeschiktheid en leidt tot een hoog ziekteverzuim. Maar er zijn ook andere gezondheidsproblemen die samenhangen met een sedentaire levensstijl, zoals hart- en vaatziekten, depressie en angst.

Tijd dus om iets te doen aan het gebrek aan beweging op kantoor. Het goede nieuws is dat er veel manieren zijn om de fysieke activiteit op de werkplek te verhogen.

Een mogelijkheid is om meer beweging te integreren in het dagelijkse werk. Dat betekent bijvoorbeeld vaker opstaan en rondlopen in plaats van de hele dag zitten. U kunt ook regelmatig stretchen of een actieve pauze nemen, zoals joggen of andere lichamelijke activiteit.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van in hoogte verstelbare bureaus ( E8 ). Hiermee kun je wisselen tussen zitten en staan en je lichaam afwisseling bieden. Er zijn ook stahulpmiddelen die je houding kunnen verbeteren en je rug kunnen ontlasten.

Ergonomische stoelen ( BS10 ) zijn ook een goede investering om een slechte houding te voorkomen. Ze bieden een gezonde ondersteuning van de wervelkolom en kunnen u helpen comfortabel te zitten en pijn te voorkomen.

Een andere benadering is om de werkplek zo in te richten dat beweging wordt gestimuleerd. U kunt bijvoorbeeld een pingpongtafel opzetten om actief te blijven tijdens de pauze. Of u kunt collega's meenemen voor een wandeling in plaats van alleen maar aan uw bureau te zitten.

Zoals u kunt zien, zijn er veel manieren om sedentaire levensstijlen op kantoor tegen te gaan. Het is belangrijk dat u deze kansen benut om uw gezondheid en welzijn te verbeteren. Regelmatige lichaamsbeweging verlicht niet alleen lichamelijke ongemakken, maar versterkt ook je immuunsysteem en verlaagt je stressniveau.

Onthoud dus de volgende keer dat u voor het scherm zit dat lichaamsbeweging de sleutel is tot een gezond en actief leven. Grijp elke gelegenheid aan om te oefenen en vermijd een sedentaire levensstijl die slecht is voor uw gezondheid. FlexiSpot kan u helpen met innovatieve oplossingen voor meer beweging op kantoor. Gewoon uitproberen en voelen

Hoe FlexiSpot de werkomgeving verandert

Bij FlexiSpot staan we voor meer beweging op de werkvloer en revolutioneren we de werkomgeving met innovatieve producten die je helpen actief te bewegen tijdens je werkdag. We bieden een breed scala aan producten om u te helpen uw lichaam in beweging te houden zonder uw kantoor te verlaten. In dit artikel leer je hoe FlexiSpot de werkomgeving verandert en hoe onze producten helpen om een actieve werkomgeving te creëren.

Sta-bureaus - meer beweging tijdens het staan

Ben je het beu om de hele dag op je werk te zitten? Onze sta-bureaus bieden je een ideale mogelijkheid om meer beweging in je werkdag te integreren. Met een sta bureau wissel je gemakkelijk tussen zitten en staan, zodat je de hele dag door in beweging blijft. Onze sta-bureaus zijn gebruiksvriendelijk en bieden u de perfecte mogelijkheid om actief bezig te zijn zonder uw kantoor te hoeven verlaten. We bieden een verscheidenheid aan sta-bureaus in verschillende maten en stijlen, dus je zult er zeker een vinden die bij je behoeften en budget past.

Ergonomische stoelen - voor meer comfort en gezondheid

Wil je een stoel die zorgt voor meer comfort en gezondheid? Probeer dan eens onze ergonomische stoelen. Onze stoelen zijn ontworpen om u de perfecte zithouding te geven en u te ondersteunen tijdens het werken. Ze zijn ergonomisch gevormd en hebben verstelbare armleuningen, rugleuningen en zithoogtes zodat je altijd een perfecte zithouding kunt vinden. Onze ergonomische stoelen zijn geschikt voor iedereen die zijn werkdagen comfortabeler en gezonder wil maken. Brengt u veel tijd zittend door, dan is een FlexiSpot ergonomische stoel de ideale keuze voor u!