Gratis bezorging in NL en BE
Bespaar 10% op alles | Code: BD10
Tot 10 jaar garantie

FlexiSpot - 5 Tips voor Kantoorwerkers om Fit te Blijven tijdens het Werk

11 april 2024

In een wereld waar lange uren achter een bureau doorbrengen de norm is, kan het moeilijk zijn om actief te blijven en regelmatig te bewegen. Voor kantoorwerkers is het echter cruciaal om tijdens het werk fit te blijven om de gezondheid te bevorderen en de productiviteit te verhogen. Hier zijn vijf eenvoudige tips die kantoorwerkers kunnen helpen om gemakkelijk fitness in hun dagelijkse routine op te nemen:

1 Staande Pauzes

Staande pauzes: Neem regelmatig staande pauzes om te voorkomen dat je te lang achter elkaar zit. Naast het verlichten van de druk op je rug en benen, helpt staan ​​ook om de bloedsomloop te verbeteren en de energie te verhogen. Overweeg om een verstelbaar bureau zoals de E7 sta-bureau te gebruiken, zodat je gemakkelijk kunt afwisselen tussen zitten en staan. Zo blijf je actief en alert gedurende de dag.
--shopstart--{"id":206001,"link":206001,"name":"Elektrisch zit sta bureau E7/E7H","shortName":"E7/E7H","url":"//s3.springbeetle.eu/prod-eu-s3/trantor/attachments/NL/E7B-Blackwalnut.jpg","salePrc":469.99,"originalPrc":469.99,"itemFootMarkType":"CUSTOMIZE","itemFootMarkInput":"-€150"}--shopend--

Het gebruik van een verstelbaar bureau, zoals de E7, biedt niet alleen voordelen voor je fysieke gezondheid, maar kan ook je algehele welzijn verbeteren. Afwisselen tussen zitten en staan tijdens het werk kan de productiviteit verhogen, de concentratie verbeteren en zelfs de stemming verbeteren. Door de mogelijkheid te hebben om je werkpositie aan te passen aan je behoeften, kun je comfortabeler en efficiënter werken gedurende de dag

2 Bureau Gym

Bureau Gym: Maak van je werkplek een fitnessstudio door eenvoudige oefeningen te doen terwijl je aan je bureau zit. Probeer regelmatig je armen te strekken, je schouders op te halen en je rug te buigen om spanning te verminderen en de bloedcirculatie te stimuleren. Voeg ook enkele beenoefeningen toe, zoals het optillen van je knieën of het strekken van je benen, om de spieren te activeren en te versterken.

Hier zijn enkele voorbeelden van bureaugymnastiekoefeningen die je gemakkelijk kunt uitvoeren tijdens je werkdag:

1. Schouderrollen: Breng je schouders omhoog, naar achteren en naar beneden in een cirkelvormige beweging om spanning in de schouders en nek te verminderen.

2. Armstrekoefening: Strek een arm recht voor je uit en gebruik je andere hand om je vingers naar achteren te trekken, waardoor je onderarm en pols worden gestrekt.

3. Beenstrekken: Strek je benen recht naar voren en houd ze enkele seconden vast voordat je ze weer laat zakken. Herhaal dit enkele keren om de bloedcirculatie in de benen te verbeteren.

4. Rugstrekking: Leun achterover in je stoel en strek je armen boven je hoofd terwijl je je rug naar achteren buigt. Houd deze positie even vast om de rugspieren te strekken en te versterken.

5. Buikspieroefeningen: Span je buikspieren aan en houd ze enkele seconden vast voordat je ze ontspant. Herhaal deze oefening om de kernkracht te verbeteren en een betere houding te bevorderen.

3 Traplopen

Gebruik de trap: Zeg nee tegen de lift en omarm de trap als een natuurlijke vorm van lichaamsbeweging. Traplopen is een effectieve cardio-oefening die niet alleen de hartslag verhoogt, maar ook de beenspieren versterkt. Maak er een gewoonte van om de trap te gebruiken, zelfs als je maar één of twee verdiepingen omhoog moet. Het zal een wereld van verschil maken voor je algehele fitheid en energieniveau.

Traplopen is niet alleen goed voor je lichaam, maar het kan ook een positieve impact hebben op het milieu. Door de trap te nemen in plaats van de lift, verminder je de energieconsumptie en de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een duurzamere levensstijl. Dus naast het verbeteren van je gezondheid, draag je ook bij aan een groenere planeet door voor de trap te kiezen.

4 Actieve Lunchpauze

Actieve lunchpauze: Maak van je lunchpauze een actieve pauze door buiten te gaan voor een korte wandeling of een snelle workout. Door even weg te zijn van je bureau en je lichaam in beweging te zetten, kun je niet alleen fysiek fit blijven, maar ook mentaal opfrissen en stress verminderen. Verken de omgeving van je kantoor en ontdek nieuwe plekken om te wandelen of te sporten, en je zult merken dat je je gezonder en gelukkiger voelt.

Actieve lunchpauzes bieden niet alleen voordelen voor je gezondheid, maar kunnen ook je creativiteit en productiviteit stimuleren. Door even weg te zijn van je werkplek en in de frisse lucht te bewegen, geef je je brein de kans om te ontspannen en nieuwe ideeën te genereren. Bovendien kan het sociale aspect van samen sporten met collega's de teamgeest versterken en de werksfeer verbeteren.

5 Ergonomisch Bewegen

Ergonomisch bewegen: Creëer een ergonomische werkruimte die beweging en comfort bevordert. Investeer in ergonomisch meubilair zoals een verstelbaar bureau en een ergonomische stoel om de juiste houding te ondersteunen tijdens het werken. Neem regelmatig de tijd om van zithouding te veranderen en gebruik verschillende zit- en sta-hoogtes om de spieren actief te houden en de bloedcirculatie te stimuleren. Daarnaast kun je overwegen om een fitnessbal te gebruiken als alternatieve zit optie, wat helpt om de kernspieren te versterken en de stabiliteit te verbeteren.

Door deze eenvoudige tips toe te passen, kunnen kantoorwerkers gemakkelijk fitness integreren in hun dagelijkse routine en de gezondheid op het werk bevorderen. Met kleine aanpassingen en consistente inspanningen kunnen zelfs de drukste dagen op kantoor worden omgetoverd tot kansen om actief te blijven en fit te worden.