Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Expertentest: De beste ergonomische stoel voor kantoor en thuiskantoor

30 mei 2022

Ergonomisch meubilair is enorm belangrijk voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Een ongezonde zithouding is immers een van de grootste gezondheidsrisico's op kantoor. Maar welke ergonomische stoel is nu echt het beste voor jou? In onze test vergeleken we 6 uitstekende aanbieders en kwamen we tot een duidelijk testresultaat.  

 

De beste modellen in vergelijking

 

Vorig jaar waren we vooral onder de indruk van 6 verschillende leveranciers. In de volgende paragrafen stellen we de topmodellen van deze fabrikanten meer in detail voor. Bij onze evaluatie leggen we vooral de nadruk op de ergonomische eigenschappen van een bureaustoel, maar ook op factoren als comfort, uiterlijk en duurzaamheid. 

 

Ikea Volmar

 

De Ikea Volmar is het instapmodel in onze test. Voor een relatief lage prijs krijg je een bureaustoel die uiterst duurzaam en slijtvast is. De zitting is dik opgevuld en daardoor zeer comfortabel. De universele wielen zijn niet alleen zacht, maar kunnen ook op alle oppervlakken worden gebruikt. 

 

De lage prijs gaat echter ook gepaard met enkele beperkingen. De Volmar heeft bijvoorbeeld een korte zitting, wat voor sommige mensen erg oncomfortabel kan zijn. De rugleuning is ook klein en kan niet individueel worden aangepast. Een echt goede ergonomische zitpositie is met dit model dus niet te vinden. 

 

Verkrijgbare kleuren: Zwart

 

Prijs: vanaf € 119,99

 

FlexiSpot BackSupport BS9

 

De BackSupport BS9 is een van de populairste FlexiSpot-modellen voor ergonomisch zitten. En met een goede reden. De BS9 overtuigt onmiddellijk met een aantrekkelijk maar professioneel uiterlijk. De beschikbare kleuren oranje en beige zijn enerzijds serieus genoeg voor op kantoor, maar anderzijds modieus genoeg voor een chique thuiskantoor. 

 

De ademende zitting is gemaakt van samengeperst schuim. Dit zorgt voor maximaal comfort, zelfs als je lange tijd op de bureaustoel zit. Het hoogwaardige materiaal van de stoel zorgt er bovendien voor dat de zitting ook na langdurig gebruik vormvast blijft. 

 

Het zitvlak kan bovendien met een SGS-gecertificeerde gasdrukveer en een stabiel frame precies op de gewenste zithoogte worden ingesteld. Om ervoor te zorgen dat je een perfecte ergonomische werkhouding kunt aannemen, biedt de stoel ook vele andere individuele instelmogelijkheden. 

 

De rugleuning kan bijvoorbeeld worden ingesteld tussen 90 graden en 120 graden, wat je ruggengraat extra ontlast. Bovendien werd voor dit deel van de stoel modern netmateriaal (mesh) gebruikt, dat ervoor zorgt dat je ook bij warm weer comfortabel kunt werken. De hoge materiaal- en fabricagekwaliteit garandeert bovendien dat de stoel er ook na enkele jaren nog als nieuw uitziet. 

 

Een uitermate bijzonder kenmerk is de verstelbare lendensteun. Het geïntegreerde traagschuim past zich precies aan de natuurlijke vorm van je rug aan en ondersteunt zo de S-vorm van je wervelkolom. Dit ontlast niet alleen deze bijzonder gevoelige streek van je onderrug, maar bevordert ook een gezonde zithouding. 

 

Tijdens de test waren we ook onder de indruk van de opklapbare armleuningen van de stoel. Deze zijn niet alleen uiterst comfortabel, maar kunnen ook gemakkelijk en ruimtebesparend worden opgevouwen wanneer dat nodig is. Bovendien scoorde de stoel punten voor zijn zeer stille maar resistente wielen, die goed werkten op alle oppervlakken in onze test.  

 

Verkrijgbare kleuren: Beige, oranje

 

Prijs: €199,99

 

Nowy Styl Net Motion

 

De Nowy Styl Net Motion valt vooral op door zijn gebruiksvriendelijkheid. Dit geldt zowel voor de montage van de stoel als voor het gebruik van het meubelstuk in het dagelijks leven. Daarnaast is het Nowy Styl Net Motion model ook overtuigend dankzij ergonomische eigenschappen zoals een verstelbare lendensteun en een ademend ruggedeelte. 

 

Tijdens onze test ontdekten we echter dat het zitkussen van de stoel vrij zacht is en op lange termijn zelfs zachter wordt. Hierdoor zakt de zitting in. Dit is niet alleen oncomfortabel bij het werken, maar zorgt er ook voor dat de stoel er na korte tijd visueel niet meer aantrekkelijk uitziet. 

 

Verkrijgbare kleuren: Blauw, zwart

 

Prijs: € 376,56

 

Ergotopia NextBack

 

De Ergotopia NextBack is één van de topstoelen in onze vergelijking. Het synchroonmechanisme, dat ervoor zorgt dat de rugleuning en de neksteun zich altijd aan je bewegingen aanpassen, evenals de lendensteun zorgen ervoor dat de NextBack ongelooflijk comfortabel is. De rugleuning van netstof is een ander pluspunt van het model. 

 

De Ergotopia NextBack heeft echter ook enkele tekortkomingen die voor een dergelijke prijs eigenlijk niet te rechtvaardigen zijn. Ten eerste is de stoel niet geschikt voor mensen langer dan 1,80 meter. De fabrikant vermeldt dit wijselijk niet. Bovendien melden veel gebruikers dat de lendenwervelkolom na korte tijd meegeeft, waardoor comfortabel zitten onmogelijk wordt. 

 

Verkrijgbare kleuren: Zwart 

 

Prijs: € 399,00

 

Topstar Open Point SY Deluxe

 

De Topstar Open Point SY Deluxe betovert met een geweldige look. Het ongewone design in combinatie met het elegante rood van de bekleding van de zitting maken de stoel snel tot een eyecatcher in elke kamer. Aangezien de rugleuning volledig van netstof is gemaakt, kan je ook in de zomer comfortabel werken. Bovendien scoort de Open Point met een synchroon mechanisme dat bijzonder zacht is voor de tussenwervelschijven. 

 

Helaas is Topstar de laatste jaren bekend komen te staan om zijn inferieure afwerking. Dit komt omdat de stoelen van de fabrikant vaak al na korte tijd tekenen van slijtage vertonen. Bovendien breken de wieltjes van de stoel vaak af, wat niet alleen vervelend is, maar onder bepaalde omstandigheden ook gevaarlijk kan zijn.

 

Verkrijgbare kleuren: Rood

 

Prijs: € 221,83

 

Trend Office Strike Plus Comfort

 

Synchroonmechanisme, lendensteun, verstelbare armleuningen en een verstelbare zithoogte. De Trend Office Strike Plus heeft alles wat je nodig hebt voor een comfortabele en ergonomische zithouding. Bovendien overtuigt het hoogwaardige materiaal van de stoel en maakt hij een serieuze en chique indruk. Hier is echter geen netstof gebruikt, zodat werken bij hoge temperaturen bijzonder oncomfortabel kan zijn. 

 

Verkrijgbare kleuren: Zwart

 

Prijs: € 319

 

Het testresultaat 

 

Welke stoel voor jou de beste keuze is, hangt helemaal af van jouw persoonlijke verwachtingen en ideeën. Neem daarom vooraf voldoende tijd om de sterke en zwakke punten van de afzonderlijke leveranciers te vergelijken. 

 

Het FlexiSpot-model behaalde echter duidelijk de beste prijs-prestatieverhouding in onze test. Geen van de andere modellen kon overtuigen met zoveel ergonomische voordelen, en dat voor een prijs van slechts € 199,99.