Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Ergonomisch meubilair en de belangrijkste trends in 2022

12 juli 2022

Ergonomisch meubilair wordt steeds populairder. In de eerste plaats geïntroduceerd om de schade aan de gezondheid door jarenlang kantoorwerk te voorkomen, gebruiken we de meubels nu ook steeds meer in ons privé-leven. En met goede redenen. We kunnen immers op alle gebieden van ons leven profiteren van de vele voordelen van gezondheidsbevorderende meubelen. 

 

Deze ontwikkeling betekent op haar beurt dat er nu steeds meer nieuwe modellen zijn, maar ook meer mogelijkheden om een mooi interieur in te richten. Reden genoeg voor ons om de belangrijkste trends voor 2022 eens nader te bekijken. Daartoe horen spannende nieuwe modellen zoals gezondheidsbevorderende zitkrukken, duurzame bureaus en ergonomische lattenbodems. Veel plezier met deze gids!

 

Gezond zitmeubilair

 

De eerste ergonomische meubels ooit waren bureaustoelen. Dit kwam omdat steeds meer medische studies tot de conclusie kwamen dat ongezond zitten op kantoor één van de grootste gezondheidsrisico's van allemaal is. Een verkeerde zithouding leidt immers niet alleen tot rugpijn, maar ook tot hernia's, zenuwbeschadiging, chronische stress en depressie. 

 

Geen wonder dus dat zitmeubelen nog steeds het neusje van de zalm zijn als het gaat om de bevordering van de gezondheid. Ook dit jaar valt er op dit gebied veel te ontdekken. Bijvoorbeeld, de gezondste stoelen ooit. Of een volledig nieuwe zitoptie: de ergonomische kruk. 

 

Nieuwe bureaustoelen

 

In 2022 zal onder meer de nieuwste generatie gezondheidsbevorderende bureaustoelen te zien zijn. De BackSupport BS10 maakt daar deel van uit. Het nieuwe FlexiSpot-model wordt onder meer gekenmerkt door een breed scala aan instelmogelijkheden. Niet alleen de hoogte en het kantelniveau, maar ook de arm-, nek- en zelfs de lendensteun kun je individueel instellen. Dit garandeert dat je op deze nieuwe bureaustoelen altijd de perfecte zithouding kunt aannemen die voor jou persoonlijk het gezondst is.  

 

Bovendien zijn deze nieuwe versies voorzien van modern netmateriaal als bekleding. Dit is bijzonder ademend en garandeert ook bij hoge temperaturen een optimale vochtregulatie. Het mooiste punt van vooruitgang: de zitkussens zijn nu van geperst schuim gemaakt, waardoor ze veel comfortabeler en duurzamer zijn. 

 

De ergonomische kruk 

 

In 2022 zullen er niet alleen betere bureaustoelen zijn. Nee, je kunt nu ook kiezen voor een geheel nieuw zitmeubel: de ergonomische zitkruk. In vergelijking met een conventionele bureaustoel scoort zo'n kruk met aanzienlijk meer bewegingsvrijheid. Het moderne ontwerp biedt 360° bewegingsvrijheid met een hellingshoek van 15°.

 

Bovendien zorgt het ontbreken van arm- en rugleuningen ervoor dat je automatisch een ergonomische zithouding aanneemt en je rug traint. Tegelijkertijd is de kruk bijzonder oncomfortabel. De zachte voering zorgt ervoor dat je je altijd gemakkelijk en pijnvrij voelt, zelfs als je lange tijd achter je bureau moet zitten. 

 

Duurzame bureaus

 

Een optimale zithouding is cruciaal voor de eigen gezondheid en voor een succesvol en gelukkig leven. Er is echter meer voor nodig dan alleen een ergonomische bureaustoel. Je kunt alleen een echt gezonde zithouding bereiken als je je bureau kunt aanpassen aan je eigen lengte en behoeften. 

 

Daarom zijn bureaus met hoogteverstelling nu standaard op gezonde werkplekken. Nog beter zijn echter bureaus met elektrische hoogteverstelling. Hierdoor kun je het bureau moeiteloos verstellen, wat vooral belangrijk is voor gebruikers die al last hebben van rugpijn. 

 

Het nieuwe FlexiSpot-model, het ergonomisch bureau Q8, combineert zo'n elektrische hoogteverstelling met een ander aspect dat steeds belangrijker wordt: duurzaamheid. Het tafelblad van het nieuwe bureau is namelijk gemaakt van 100% bamboe, het meest milieuvriendelijke echte houtmateriaal van allemaal. 

 

Bamboe is zo goed voor het milieu omdat het zeer snel weer aangroeit. Bovendien is bamboe een echte kampioen als het erom gaat zuurstof in CO2 om te zetten. Tenslotte is bamboemateriaal veel resistenter en duurzamer dan andere houtsoorten. 

 

Dit betekent dat je bureau er ook na jaren nog als nieuw uit zal zien. De langere levensduur verhoogt de duurzaamheid van het bureau natuurlijk enorm. De milieuvriendelijkheid van het model in combinatie met de vele ergonomische eigenschappen maken het elektrische zit-stabureau Q8 voor ons tot één van de belangrijkste ergonomische trends voor 2022. 

 

De ergonomische lattenbodem

 

Een gezonde slaap is één van de allerbelangrijkste factoren voor een gezond, gelukkig en duurzaam leven. Het is des te verbazingwekkender dat dit vitale aspect zo lang door de fabrikanten van ergonomische meubelen werd genegeerd. Maar dat is nu voorbij. Want FlexiSpot biedt nu ook een optie voor gezonder slapen: de ergonomische lattenbodem EB01.

 

De nieuwe lattenbodem wordt geleverd met een verstelbare hoofdsteun die je individueel kunt instellen van 0 tot 60 graden. Dit betekent dat je altijd de perfecte positie kunt vinden. Of je nu leest, tv kijkt of slaapt, je ligt altijd comfortabel en ergonomisch. Dit vermindert rugpijn of voorkomt deze helemaal. 

 

De verstelmogelijkheid helpt bij moeilijkheden met opstaan. Bovendien kunnen snurken, slaapapneu en ongemakken tijdens de zwangerschap worden verminderd. Gebruik de FlexiSpot-lattenbodem als een op zichzelf staand frame of samen met een bestaand bedframe. De EB01 belooft dus een betere en gezondere slaap, waardoor je je welzijn, prestaties en gezondheid aanzienlijk kunt verbeteren. 

 

Welk ergonomisch meubilair is echt belangrijk in 2022?

 

Bureaustoelen, zitkrukken, bamboe bureaus en gezondheidsbevorderende lattenbodems: het jaar 2022 kent een aantal bijzondere hoogtepunten die een gezonder, succesvoller en gelukkiger leven beloven. Maar dat betekent niet dat je elke trend die we hier hebben gepresenteerd moet gaan kopen. 

 

In plaats daarvan zou je de tijd moeten nemen om na te denken over welke nieuwe modellen je leven daadwerkelijk kunnen verbeteren. In welke situaties voel je je ongemakkelijk of heb je pijn? Terwijl je op kantoor zit? Of nadat je 's morgens wakker wordt? En hoe belangrijk zijn aspecten als duurzaamheid of milieuvriendelijkheid voor jou bij de aankoop van ergonomische meubelen? 

 

Pas als je deze vragen hebt beantwoord, moet je beslissen over een nieuw model. Zo voorkomt je niet alleen onnodige uitgaven, maar ook teleurstellingen. Maar als je je leven gezonder wilt maken op één of alle gebieden, dan zijn onze hier gepresenteerde trends zeker een uitstekende keuze.