Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Ergonomisch kantoor thuis voor minder dan € 1.000

02 juni 2022

Gezonde meubels voor thuiswerken hoeven niet duur te zijn, zelfs al haal je ze niet bij een Zweedse meubelzaak. Je kent het vast wel na een dag of twee werken aan de keukentafel: je nek en rug doen pijn, je bent gespannen en je hebt hoofdpijn.

 

Zelfs als je maar een paar dagen per week in je thuiskantoor werkt, moet je ergonomische kantoormeubelen kopen om iets goeds te doen voor je lichaam en ook voor je geestelijk welzijn.

FlexiSpot biedt tal van opties voor elk budget, zodat je met een gerust hart afscheid kunt nemen van de keukentafel en dus van rug- en nekpijn. En het beste van alles ... je kunt de initiële kosten van een ergonomisch thuiskantoor aftrekken van je belastingen!

 

Wie kan ergonomische uitrusting voor een thuiskantoor aftrekken van zijn belastingen?

 

Iedereen die kan bewijzen dat hij geen vaste arbeidsplaats in het bedrijf heeft, kan tot 1.250 euro per jaar aan belasting terugkrijgen. Als je volledig vanuit huis werkt, bijvoorbeeld als freelancer, schrijver of freelance journalist, kun je zelfs een onbeperkt bedrag van je studiekosten aftrekken van je belastingen. 

 

Wie niet onder één van deze categorieën valt, kan toch aanspraak maken op het forfaitaire bedrag als inkomensafhankelijke uitgaven. Momenteel is er ook het forfaitaire bedrag voor de thuiskantoren, dat nog tot waarschijnlijk 2022 een extra aftrek van 600 euro per jaar toestaat. 

 

De basisuitrusting voor het thuiskantoor

 

Na één of twee dagen aan de keukentafel of op de bank te hebben gewerkt, zul je merken dat de slechte houding niet goed is voor je gezondheid. Daarom moet je nu snel handelen en gebruik maken van één van de belastingbesparende mogelijkheden die momenteel beschikbaar zijn voor het thuiskantoor.

 

De volgende meubelen en uitrustingen zijn van essentieel belang om houdingsproblemen en vermoeidheid in het thuiskantoor te voorkomen:

  • Een zit-stabureau

  • Een ergonomische bureaustoel

  • Een monitor die de ogen spaart

  • Toetsenbord en muis

Zonder deze basisuitrusting zou je thuis nooit mogen werken.  

 

1. Zit-stabureau E1 van FlexiSpot

 

Een elektrisch zit-stabureau heeft verschillende voordelen. Je kunt ze gemakkelijk en snel op jouw hoogte instellen. En wat als andere gezinsleden het ook willen gebruiken? Met de vier programmeerbare geheugenknoppen hoef je alleen maar op een knop te drukken om het bureau in de perfecte positie te brengen.

 

Bovendien kun je het op elk moment gebruiken als een staand bureau, wat zeer bevorderlijk is voor je gezondheid en concentratie. Deskundigen bevelen aan dat we idealiter 50% van onze werktijd zittend en de andere helft staand doorbrengen. 

 

Dankzij het hoge eigen gewicht en het grote draagvermogen is de tafel ook als staand bureau zeer stabiel, zonder te wiebelen. In vergelijking met gelijkwaardige elektrische zit-stabureaus overtuigt de E1 van FlexiSpot op het vlak van functionaliteit, kwaliteit en prijs. 

 

Prijs voor het elektrisch zit-stabureau: € 199,99

2. BackSupport bureaustoel BS1B

 

Rugpijn is de meest voorkomende klacht bij mensen die hoofdzakelijk zittend werk verrichten. Je kunt dit echter voorkomen of bestaande pijn verlichten door een ergonomische bureaustoel met rugsteun voor je thuiskantoor aan te schaffen.

 

De BS1B van FlexiSpot past zich perfect aan de kromming van je wervelkolom aan en voorkomt zo zitmoeheid. De geïntegreerde neksteun kan zowel in hoogte als naar voren of naar achteren worden versteld. Dit helpt je om je hoofd altijd recht te houden om spanning in je nek en schouders te voorkomen.

 

De zitting is niet alleen zeer robuust, maar ook ademend. Samen met het luchtdoorlatende netweefsel op de rugleuning zorgt de stoel altijd voor een optimale luchtcirculatie. 

 

De armleuningen kunnen ook in hoogte worden versteld om zich optimaal aan de juiste zithouding aan het bureau aan te passen. 

 

Prijs voor de ergonomische bureaustoel met rugleuning: € 269,99

 

3. Een monitor die de ogen spaart 

 

Wanneer mensen over ergonomische kantoorinrichting spreken, hebben ze het meestal alleen over meubilair zoals bureaus en bureaustoelen. Veel te vaak worden onze ogen vergeten. Toch werkt niets zonder hen.  

 

Onze ogen werken de hele dag hard wanneer we aan de computer werken. Om te voorkomen dat ze vermoeid raken en om ze gezond te houden, moet je regelmatig een oogarts of opticien bezoeken om je gezichtsscherpte te laten controleren en een oogvriendelijke monitor voor je kantoor aan huis aanschaffen.

 

De Asus PB277Q is niet alleen vriendelijk voor je ogen, maar ook voor je portemonnee. Met een formaat van 27 inch en een QHD-resolutie van 2.560 x 1.440 pixels biedt deze computermonitor viermaal de resolutie van conventionele HD-schermen. 

 

De monitor is in hoogte verstelbaar, wat belangrijk is voor de nek en de schouders, en kan ook worden gedraaid en gekanteld. Hierdoor is hij ideaal als tweede monitor in een rechtopstaande positie. 

 

De speciale EyeCare-technologie maakt het mogelijk snel te schakelen tussen de leesmodus en de donkere-kamermodus, waardoor de ogen tijdens lange werktijden minder worden belast. 

 

Prijs voor de oogvriendelijke computermonitor: € 240

 

4. Toetsenbord en muis

 

Toetsenbord en muis zijn belangrijk voor de juiste houding van je armen en polsen. Maar hoe minder je de muis gebruikt, hoe beter.  

 

Er is een bijna onbeperkte keuze aan ergonomische toetsenborden op de markt en ze hoeven niet duur te zijn. We raden je aan ter plaatse te testen welke voor jou het beste aanvoelt.  

 

De verschillende ergonomische modellen van Microsoft, die verkrijgbaar zijn voor slechts €40, presteerden opmerkelijk goed. 

 

Hetzelfde geldt voor de muis. Ook hier variëren smaken en voorkeuren naar gelang van de activiteit. Een goede ergonomische muis hoeft niet duur te zijn. De winnaar van deze test kost slechts € 17. 

 

Bij beide toestellen is het belangrijk dat je polsen recht blijven terwijl je werkt om ontsteking of overbelasting te voorkomen. Als je een toetsenbord hebt zonder handsteun, dan kun je dit accessoire apart bestellen. 

 

Prijs voor ergonomisch toetsenbord en muis: ongeveer € 60 - € 150.

 

Onze voorbeelden tonen je dat gezonde, comfortabele en goed uitziende kantoormeubelen voor het thuiskantoor geen fortuin hoeven te kosten en toch van hoge kwaliteit kunnen zijn. Je gezondheid zal je dankbaar zijn en je zult je thuis volledig op je werk kunnen concentreren.