Gratis bezorging in NL en BE
Code: ZOMER10 | 10% korting voor alle
Tot 10 jaar garantie

Een zit-sta-bureau gebruiken om uw glucosespiegel te controleren

12 april 2023

Glucose is een soort eenvoudige suiker die de belangrijkste energiebron is die door het lichaam wordt gebruikt om te functioneren. Het is ook bekend als dextrose en is aanwezig in veel voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, granen en suikerhoudende producten.

 

Glucose wordt geproduceerd door de vertering van koolhydraatrijk voedsel, zoals zetmeel en suikers, in de darm. Vervolgens wordt het door het bloed opgenomen en naar de lichaamscellen getransporteerd, waar het wordt gebruikt om energie te leveren.

 

Glucose wordt gereguleerd door insuline, een hormoon dat wordt aangemaakt door de alvleesklier. Wanneer de bloedglucosewaarden hoog zijn, wordt insuline vrijgegeven om cellen te helpen glucose op te nemen en te gebruiken voor energie. Als de glucosespiegel te laag is, daalt de insuline en gebruikt het lichaam andere energiebronnen, zoals vet.

 

Glucose is daarom essentieel voor het goed functioneren van het lichaam en wordt in veel processen gebruikt, waaronder cellulaire ademhaling, eiwitsynthese en de vorming van glycogeen, dat wordt opgeslagen in de lever en spieren voor later gebruik in geval van nood.

 

Waarom wil je glucosepieken onder controle houden?

Het beheersen van glucosepieken is belangrijk voor het handhaven van een gezond evenwicht in het lichaam en het voorkomen van gezondheidscomplicaties op de lange termijn die samenhangen met hoge bloedglucosewaarden, zoals diabetes, hartaandoeningen, beroertes en hartaandoeningen.

 

Wanneer de bloedglucosespiegels snel stijgen na een koolhydraatrijke maaltijd, veroorzaakt dit een snelle en grote afgifte van insuline om cellen te helpen glucose te absorberen. Dit kan een snelle daling van de bloedsuikerspiegel veroorzaken, wat kan leiden tot een gevoel van zwakte, vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn, verwardheid en andere symptomen.

 

Het onder controle houden van glucosepieken houdt daarom in dat u de hoeveelheid geconsumeerde koolhydraten in de gaten houdt, voedsel kiest met veel vezels en weinig toegevoegde suikers, kleinere en frequentere maaltijden eet, regelmatig beweegt en de instructies van uw arts opvolgt in geval van diabetes of andere glucosegerelateerde gezondheidsproblemen.

Door glucosepieken te verminderen, kunt u een stabiele bloedsuikerspiegel behouden, uw algehele gezondheid verbeteren en het risico op complicaties op de lange termijn verminderen.

Oefening om glucosepieken onder controle te houden

Oefening kan glucosepieken onder controle houden door de insulinegevoeligheid te verhogen en het vermogen van het lichaam om glucose voor energie te gebruiken te verbeteren. Dit komt omdat spieren tijdens het sporten meer glucose nodig hebben om energie te leveren, wat leidt tot een verhoogde vraag naar insuline om cellen in staat te stellen het te gebruiken. Op de lange termijn kan lichaamsbeweging de insulinegevoeligheid verhogen, waardoor het lichaam de bloedsuikerspiegel beter kan reguleren en glucosepieken kan verminderen.

 

Regelmatige lichaamsbeweging kan ook helpen het risico op het ontwikkelen van glucosegerelateerde gezondheidsproblemen, zoals diabetes type 2, hartaandoeningen en beroertes, te verminderen. Studies hebben aangetoond dat lichaamsbeweging kan helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden bij mensen met diabetes type 2, naast medicijnen en een dieet.

 

Regelmatige lichaamsbeweging wordt aanbevolen om glucosepieken onder controle te houden, zoals ten minste 150 minuten matige lichamelijke activiteit per week. Aanbevolen vormen van lichaamsbeweging zijn wandelen, hardlopen, zwemmen, fietsen en krachttraining. Het is belangrijk om een arts te raadplegen voordat u met een trainingsprogramma begint als u gezondheidsproblemen of zorgen heeft.

 

Het zit-sta bureau: dé oplossing om je glucosepieken onder controle te houden

 

Een zit-sta-bureau kan glucosepieken onder controle houden doordat de gebruiker zijn zit- en stapositie tijdens de werkdag kan variëren. Studies hebben inderdaad aangetoond dat langdurig zitten de insulinegevoeligheid kan verminderen, de bloedglucosespiegel kan verhogen en het risico op het ontwikkelen van glucosegerelateerde gezondheidsproblemen kan vergroten.

 

Door zittende en staande posities af te wisselen, kan de gebruiker de hoeveelheid tijd die hij in een zittende positie blijft verminderen, wat kan helpen om een stabiele bloedsuikerspiegel te behouden en glucosepieken onder controle te houden. Ook kunnen afwisselende houdingen de bloedcirculatie verbeteren en de druk op de rug en benen verminderen.

 

Ook kan het zit-sta bureau Q8 de gebruiker stimuleren om tijdens de werkdag vaker te bewegen, door op te staan om de hoogte van het bureau aan te passen of door een beetje rond te lopen in de kamer. Het kan helpen de bloedcirculatie te stimuleren, calorieën te verbranden en de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.