Gratis bezorging in NL en BE
Bespaar 10% op alles | Code: BD10
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Een goede indeling van de werkplek - dit is hoe

25 augustus 2022

Of we het nu wel of niet graag willen, we brengen wekelijks tientallen uren door op onze werkplek. En of deze nu thuis is of op kantoor, of allebei, vaak is de gemiddelde werkplek maar wat saai en kaal ingericht. Toch is dat helemaal niet nodig. Met een paar kleine veranderingen kun je ervoor zorgen dat je een omgeving creëert waarin je prettiger functioneert en waar je veel creatiever van wordt. Wil je weten hoe je dit kunt doen? Lees dan snel verder en gebruik de tips hieronder.

Het begint bij het bureau

Eigenlijk is een goed bureau kiezen waar het met het samenstellen van een werkplek allemaal begint. Wanneer je de mogelijkheid wilt hebben om af te kunnen wisselen, is een goed zit sta bureau eigenlijk onmisbaar. Dit maakt het mogelijk om enkele keren per dag even een periode te gaan staan, zodat je niet uren achter elkaar in dezelfde houding hoeft te blijven zitten. Daarom is een sta bureau een goede oplossing wanneer je wilt voorkomen dat je door je werkhouding last krijg van allerlei dingen.

Kies voor een goede stoel

Naast een goed bureau is de volgende stap natuurlijk een goede bureaustoel. Want zelfs als je met een sta bureau niet de hele tijd hoeft te zitten, is het wel fijn dat je goed zit als dit wel het geval is. Een ergonomische stoel kan daarbij enorm helpen en zal je rug zo goed mogelijk ondersteunen gedurende de dag. Kies daarom een goede bureaustoel uit die je helpt in de juiste houding te werken.

Ga voor voldoende natuurlijk licht

Het is ontzettend fijn wanneer je kunt werken met voldoende daglicht. Een bureau of werkplek dichtbij een raam is daarom geen overbodige luxe. Uit onderzoeken is gebleken dat het gezond is om met veel daglicht te werken en dat het zelfs de productiviteit ten goede kan komen. Redenen genoeg dus om hieraan te denken wanneer je op zoek gaat naar de ultieme werkplek. En als het dan toch winter aan het worden is en de dagen korter zijn, kies dan bij voorkeur voor goede led verlichting in plaats van bijvoorbeeld TL-buizen. Deze zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar ook beter voor je ogen.

Maak het persoonlijk

Door een persoonlijke touch aan je werkplek toe te voegen, zorg je al snel voor wat meer sfeer. Doe dit bijvoorbeeld met foto's of wat verwijzingen naar een aantal van je favoriete hobby's en bezigheden. Daardoor voelt het, ook als je op kantoor werkt, toch altijd weer een beetje als thuiskomen en dat maakt het wel zo gezellig. Overigens blijkt ook dat het veel mensen helpt om op het werk beter te kunnen presteren.

Haal voldoende groen binnen

Er zijn verschillende redenen waarom het goed is voor voldoende groen op je werkplek te zorgen. Ten eerste fleurt het de boel enorm op, en ziet het er veel leuker uit dan een kaal bureau waar verder helemaal niks op staat, behalve een berg papieren en andere dingen die aan werk zijn gerelateerd. Daarnaast bevordert het de gezondheid en blijkt dat het nodige groen veel werknemers enorm kan helpen om zich beter te kunnen concentreren. Ga dus snel naar een bloemist of het tuincentrum en haal wat groen binnen voor op je thuiswerkplek of op kantoor.

Kies voor privacy of juist niet

Sommige mensen zijn erbij gebaat hun eigen plekje of hoekje te hebben. Anderen vinden het juist prettiger om in wat meer open ruimtes te zitten waarbij ze iedereen makkelijk kunnen zien en horen. Daarom is het in dit geval vooral belangrijk om te kiezen voor een soort werkplek die goed past bij wat jou zoveel mogelijk helpt om productief te zijn.

Zorg voor een kalmerend effect met de juiste vormen

Hier zullen de meeste mensen ongetwijfeld nog niet eerder bij hebben nagedacht. Maar wist je dat het helpt om voor wat minder vierkante, en meer ronde vormen te gaan in je werkomgeving? Deze schijnen immers een kalmerend effect te hebben. En daar waar dit op de meeste werkplekken nog nauwelijks wordt gebruikt, is het wederom een mooie manier om een klein beetje winst te pakken richting een betere indeling van de werkplek.

Tenslotte

Er wordt helaas niet al te vaak bij stilgestaan, maar er zijn talloze manieren waarop een werkplek beter ingedeeld kan worden. Daarom loont het vaak al snel om hier even de tijd voor te nemen. Van een paar kleine aanpassingen kun je immers iedere dag profijt hebben. Gebruik daarom de bovenstaande tips om ervoor te zorgen dat je nog plezieriger kunt gaan werken, of dit nu thuis of op kantoor is. Het is bovendien een mooie gelegenheid om collega's te kunnen inspireren.