Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Een gezonde werkplek voor onze kinderen

24 mei 2023

Werkgevers zijn wettelijk verplicht om hun werknemers een goede, veilige en gezonde werkplek aan te bieden. Dit is wettelijk vastgesteld en geregeld in de Arbowet. Maar hoe zorgen we voor een goede werkplek voor onze kinderen?

De werkgever en de Arbowet

Mensen die thuiswerken of lang achter de computer zitten weten hoe belangrijk het is: de juiste lichaamshouding. Wanneer je regelmatig te lang achterelkaar in de verkeerde houding zit krijg je lichamelijke klachten. Deze kunnen uiteenlopen van een gevoelige pols of elleboog tot heftige migraines en hardnekkige rugpijn. Iets om zeker niet te onderschatten!

 

Om ziekteverzuim (en ongemak) te voorkomen is daarom de Arbowet in het leven geroepen.

In de Arbowet is vastgesteld dat er een wettelijke verplichting op de werkgever rust om ervoor te zorgen dat de medewerkers een werkplek hebben die niet schadelijk is voor de gezondheid. Maar hoe zit het nu met onze kinderen, die zitten toch ook dagelijks achter een bureau? De Arbowet geldt namelijk niet voor scholen!  

De noodzaak voor onze kinderen

We staan er maar weinig bij stil dat onze kinderen tegenwoordig ook heel veel achter een bureau zitten. Veel meer dan vroeger! Tijdens de basisschool opleiding zitten kinderen in het totaal al meer dan gemiddeld 8000 uur. Daar komt de tijd die ze besteden aan het maken van huiswerk en het spelen van spelletjes op de computer nog eens bij!

 

Dat het juist voor onze kinderen belangrijk is een goede houding aan te leren is duidelijk; hun lichaam is nog in de groei. Ondanks dat ze meer flexibel zijn en minder snel klagen ontwikkelen ook zij klachten als gevolg van het te lang in een verkeerde houding zitten. En net zoals bij volwassenen op kantoor, kan dit zich bij kinderen ook uiten in het moeite hebben met concentreren en minder energiek en creatief zijn.

Een goede houding zorgt voor betere prestaties

De wetenschap dat volwassenen beter presteren en zich gezonder voelen met een in hoogte verstelbaar zit-sta bureau is een feit. Waarom zou dit niet voor kinderen gelden?

 

In het huidige schoolsysteem zitten kinderen van 4 tot hun 12e jaar gemiddeld 6 uur per dag achter een bureautafel. Ook na schooltijd moeten kinderen vaak nog paar uur aan een bureau zitten. In het huidige onderwijssysteem wordt het al op jonge leeftijd geven van huiswerkopdrachten gezien als een goede voorbereiding op zelfstandig werken. Dat de tijd dat kinderen achter een bureau zitten hierdoor oploopt en welke gevolgen dat heeft voor de ontwikkeling van het kind wordt door de meeste scholen enorm onderschat.

 

Iedere deskundige op het gebied van ergonomie zal beamen dat een goede werkplek zorgt voor betere prestaties. Dat geldt voor volwassenen en studenten, maar ook voor de allerjongsten!

 

Daarom heeft FlexiSpot speciaal voor deze doelgroep het zit sta bureau voor kinderen ontwikkeld. 

Het zit-sta bureau SD1, speciaal voor kids!

Net zoals het in hoogte verstelbare bureau voor volwassenen, is het zit-sta bureau voor kinderen gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen.

Extra stevigheid

Het bureaublad voor dit kinderbureau is gemaakt van MDF-platen van hoge kwaliteit en de T-frame telescooppoten zijn gemaakt van stevig staal. Veiligheid en stabiliteit worden hiermee gegarandeerd.

Handige schooltas haak

De praktische haak voor de schooltas heeft een draagvermogen van 10 kg. De houder zorgt ervoor dat alle spullen netjes bij elkaar gehouden kunnen worden op één centrale plek.

Waterafstotend blad

Het bureaublad is vervaardigd van MDF en voorzien van een harde, krasvaste en waterdichte transparante afdeklaag. Maak je dus geen zorgen als er eens wat gemorst wordt. Het kinderbureau kan gemakkelijk met een gewone doek hygiënisch gereinigd worden.

Afgeronde hoeken

De stalen poten en hoeken van het in hoogte flexibele bureau zijn allemaal afgerond. Hierdoor is er minder kans dat je kind zich verwondt.

Draagvermogen

Het bureau voor kinderen heeft een draagvermogen van maximaal 40 kg. Dit is inclusief de 10 kilogram belasting aan de boekentas haak.

In hoogte verstelbaar

Heet bureau SD1 kan aan de lengte van het kind aangepast worden. Het heeft een bereik van minimaal 55 cm hoog tot maximaal 89 cm. Met de elektrische bediening is het kinderbureau gemakkelijk en snel in hoogte aan te passen. Leer uw kind aan optimaal gebruik te maken van deze mogelijkheid om een gezonde en flexibele leeromgeving te creëren.

 

Flexibel kinderbureau SD2, extra luxe-uitvoering

De SD2 is de luxe uitgave van het in hoogte verstelbare bureau voor kinderen, SD1. De SD2  biedt als extra de handige geïntegreerde opberglade. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een gedeelte van het kantelbare bureaublad in een hoek van 40 graden te zetten, uitermate geschikt om creatief mee te zijn!

Speciale Kinderbureaustoel SC03G

Deze prachtige bureaustoel voor kinderen kan eenvoudig met één hand in hoogte worden aangepast. Het hoogtebereik van het zitvlak loopt van 42 tot 52 cm. Deze ergonomische kinderstoel SC03G zorgt ervoor dat uw kind voldoende steun in de rug heeft. De vijf zwenkwielen zijn gemaakt van speciaal gehard plastic voor extra stevigheid, mobiliteit en zijn zo vervaardigd dat ze geen schade toebrengen aan de vloer.

Nu bestellen!

Wanneer u nu uw bestelling plaatst, heeft u dit geweldige kinderbureau binnen een week in huis. Het totale pakket weegt 50 kg en de montage is heel eenvoudig. Mocht u vragen hebben over uw bestelling of de montage, dan kunt u ons altijd via de chat op de website bereiken. Onze helpdesk is tijdens kantooruren ook telefonisch prima bereikbaar.

Heeft u zich al aangemeld voor de nieuwsbrief? Dan kunt u rekenen op een korting van 8% op al uw aankopen!

Nog meer extra voordeel voor leden!

Schrijf u ook in als lid van FlexiSpot! Op de speciale ledenpagina van de website worden regelmatig fantastische acties gehouden voor de leden!

 

Voor de leden is er ook een Rad van Fortuin waarbij gratis prijzen worden weggegeven. Ontvang gratis spaarpunten bij iedere aankoop en gebruik deze om een draai aan het rad van fortuin te geven en maak kans op een van de prachtige prijzen.

Als lid van FlexiSpot speelt u ook automatisch mee met de maandelijkse loterij. Hierin wordt een week lang waardevolle producten gratis weggegeven.

 

Lees de voorwaarden door en schrijf u vandaag nog in zodat u gebruik kunt maken van al deze geweldige aanbiedingen van FlexiSpot.  

Vergeet niet eerst in te loggen wanneer u als abonnee een bestelling wilt plaatsen!