Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 5% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Dit is de meest comfortabele stoel voor het thuiskantoor

15 augustus 2023

Het thuiskantoor is een onderdeel van ons dagelijks werk geworden.

Met deze verschuiving van de kantooromgeving naar thuis is de behoefte toegenomen om thuis een werkruimte te creëren die net zo comfortabel en productief is als het traditionele kantoor. Een sleutelelement van deze werkruimte? Je raadt het al: de stoel. In dit artikel leer je alles over de meest comfortabele stoel voor het thuiskantoor en waarom deze zo belangrijk is.

Waarom is een comfortabele stoel eigenlijk zo belangrijk?

Voordat we ons wenden tot de beste stoelmodellen, laten we eerst eens kijken waarom een ​​goede stoel zo belangrijk is. Langdurig zitten, vooral in een slechte houding, veroorzaakt verschillende gezondheidsproblemen. Rugpijn, gespannen nek en vermoeide benen zijn slechts enkele van de meest voorkomende klachten. Een comfortabele en ergonomisch ontworpen stoel vermijdt deze problemen. Het zorgt ervoor dat je je aan het einde van een lange werkdag nog steeds fris en alert voelt.

Ergonomie staat centraal

Ergonomie is het toverwoord als het gaat om het kiezen van de perfecte bureaustoel. Maar wat houdt dat precies in? Ergonomische stoelen bieden uw lichaam de best mogelijke ondersteuning. Ze passen zich aan uw vorm aan en leiden zo tot een gezonde houding.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van een comfortabele bureaustoel

Bij het zoeken naar de ideale stoel voor uw thuiskantoor zijn er een paar belangrijke kenmerken waar u op moet letten:

● Verstelbare hoogte: Ieder van ons heeft een andere lengte, dus het is van cruciaal belang dat de stoel kan worden aangepast aan uw lengte.

● Materiaal: zoek naar ademende stoffen die het comfort verhogen, vooral bij langdurig zitten.

● Armleuningen: Ze moeten verstelbaar zijn en een comfortabele houding mogelijk maken waarin uw armen en schouders ontspannen zijn.

Aanbevelingen voor bureaustoelen

Er zijn veel stoelen op de markt, maar sommige hebben bewezen bijzonder comfortabel en ergonomisch te zijn. Merken als FlexiSpot staan ​​bekend om hun hoogwaardige en comfortabele bureaustoelen. FlexiSpot combineert een aantrekkelijk design met eersteklas ergonomie en duurzaamheid. Vooral de modellen BS12 Pro, BS11 Pro en BS10 zijn populair.

BackSupport bureaustoel BS12 Pro

De BackSupport bureaustoel BS12 Pro is meer dan alleen een bureaustoel - hij staat synoniem voor comfort en ergonomie. De BS12 Pro is ontwikkeld om u het ultieme zitcomfort te bieden. Met slechts drie knoppen pas je de hoogte, de hoek van de rugleuning en de zitdiepte aan. Hij is net zo doordacht als uw auto en kan zowel op het werk als in het dagelijks leven uw trouwe metgezel worden. De dynamische rugleuning biedt een verstelbare lendensteun die zich perfect aanpast aan uw rug. De 3D verstelbare armleuningen ondersteunen je tijdens lange werksessies achter de computer.

Het Wintex mesh uit Korea zorgt voor ademend vermogen in de zomer en warmte in de winter. Gemaakt van 100% polyester is het duurzaam en sterk. De 2D-hoofdsteun vermindert de typische pijn veroorzaakt door langdurig zitten en beschermt uw nek en rug. Een bijzonder hoogtepunt is het luxueuze Italiaanse Donati-mechanisme, dat wordt beschouwd als het beste in zijn soort ter wereld. Dit tilt uw zitervaring naar een nieuw niveau. Kies de BS12 Pro en ervaar een ongeëvenaarde zitervaring.

BackSupport bureaustoel BS11 Pro

De BackSupport bureaustoel BS11 Pro - Een echte meester in ergonomie en comfort. Dankzij het ergonomische ontwerp kunt u de rugleuning naar achteren kantelen en de hellingshoek individueel aanpassen aan uw lichaamsgewicht en lengte. De zitting kan ook worden versteld binnen een bereik van 6 cm om u optimale flexibiliteit en bewegingsvrijheid te garanderen.

De ademende en elastische netstof van de zitting biedt een uitstekende zitervaring en beschermt tegen nare geurtjes. De multifunctionele handgrepen zijn een hoogtepunt van deze stoel: van de rugleuningspanning tot de hoogte- en diepteverstelling van de zitting tot de 4-traps hoekverstelling van de rugleuning - alles is mogelijk met slechts een paar bewegingen.

De BS11 Pro is voorzien van stijlvolle zilverkleurige aluminium poten, uitgerust met 5 multifunctionele zwenkwielen die het verplaatsen van de stoel op elke vloer een fluitje van een cent maken.

BackSupport bureaustoel BS10

De BackSupport bureaustoel BS10 is een elegant samenspel van design en functionaliteit. Met zijn verstelbare hoofdsteun zet hij nieuwe maatstaven op het gebied van comfort. Deze is niet alleen over een bereik van 6 cm verstelbaar, maar ook individueel op en neer te kantelen. Dit ingenieuze ontwerp zorgt voor een optimale ondersteuning van uw hoofd en helpt de nekspieren efficiënt te ontlasten.

Een ander hoogtepunt van deze bureaustoel is de moderne lendensteun. De hoogte kan tot 8 cm worden gevarieerd, waardoor hij flexibel kan worden aangepast aan de lichaamscontouren van de zittende persoon. Dit helpt rugpijn effectief te voorkomen . Dit kenmerk wordt afgerond door de stijlvolle designelementen van notenhout, die de stoel een eigentijdse en elegante uitstraling geven.

De multifunctionele handgrepen van de BS10 bieden een indrukwekkend scala aan instelmogelijkheden. Aan de rechterkant kan met hendel R1 de zitting in hoogte worden versteld over een bereik van 9 cm, terwijl hendel R2 de weerstand van de rugleuning tegen kantelen regelt. Aan de linkerkant kunt u met hendel L1 de zitpositie verstellen over een bereik van maximaal 4 cm, en met hendel L2 kunt u de kanteling van de rugleuning vergrendelen of ontgrendelen.

Last but not least maken de voeten van de BS10 indruk met hun moderne en stijlvolle design. Gemaakt van gepolijst aluminium en uitgerust met 5 multifunctionele wielen, garandeert de stoel stil en snel rollen. Dankzij deze wielen is de stoel ideaal voor alle vloertypes, of het nu gaat om tapijt, parket of tegels.

Dit is de meest comfortabele stoel voor het thuiskantoor: conclusie

Met het groeiende belang van het thuiskantoor is de vraag naar een comfortabele en functionele thuiswerkplek toegenomen. De bureaustoel staat centraal in deze claim. Een ergonomische en comfortabele stoel is niet alleen een luxe, het is een noodzaak om gezondheidsproblemen zoals rugpijn, verrekte nek en vermoeide benen te voorkomen. Aspecten als in hoogte verstelbare, ademende materialen en verstelbare armleuningen staan ​​centraal.

In dit artikel hebben we niet één beste bureaustoel gekozen, maar drie winnaars gepresenteerd; de BS12 Pro, de BS11 Pro en de BS10.