Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Welzijn>Blog detail>

De Toekomst voor onze Kinderen

01 juni 2023

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig zittend werken afwisselen met staand werken minder lichamelijke klachten ontwikkelen, creatiever en meer energiek zijn! 


Waar gaan we naar toe? 


Er is de laatste jaren veel veranderd in onze maatschappij, en er gaat nog veel meer veranderen! Hoe kunnen we onze kinderen zo goed mogelijk voorbereiden op wat gaat komen? 


Iedere dag worden er dingen uitgevonden om het leven makkelijker te maken. Soms wordt er een uitvinding gedaan die onze samenleving helemaal veranderd. Voordat we ingaan op waar het met onze maatschappij naartoe gaat, kijken we eerst even naar waar we vandaan komen. 


De industriële revolutie


De allereerste revolutie in onze samenleving is de Neolithische Revolutie (de landbouwrevolutie uit de Prehistorie) Tot de achttiende eeuw waren spierkracht, handgereedschap, windkracht, waterkracht en trekdieren de belangrijkste energiebronnen.


De Eerste Industriële Revolutie


Rond het begin van de 18e eeuw startte de Industriële Revolutie. Het begon met wetenschappelijke uitvindingen en verbeteringen in de landbouwsector en in nijverheid. De stoommachine zorgde voor de komst van stoomtreinen, stoomschepen en andere machines om ons werk lichter te maken.  


De Tweede Industriële Revolutie


De Tweede Industriële Revolutie (ca.1867-1914), wordt ook wel de ’technologische revolutie’ genoemd. Naast ijzer en stoomkracht doen staal en elektriciteit hun intrede. Revolutionaire uitvindingen zoals gloeilampen, auto’s, fotografie, vliegtuigen, telegrafie, radio en film zorgen voor grote maatschappelijke veranderingen.


De Derde Industriële Revolutie (20e eeuw) of ‘digitale revolutie’. 


Door uitvindingen zoals de telegraaf, film en de telefoon verandert onze manier van  communicatie met elkaar en wordt globalisering mogelijk gemaakt. Na de Tweede Wereldoorlog wordt grote vooruitgang geboekt door de komst van televisie, computers en het internet.


De Vierde Industriële Revolutie is nu! 


De Vierde Revolutie is de tijd waarin we nu leven. De Grote Maatschappelijke Verandering heeft vooral te maken met de komst van het internet en AI. Autonome cyber-fysieke productiesystemen, cloudcomputing en cognitieve computing zullen onze denkprocessen deels of volledig overnemen, zelfdenkende bots nemen het zware werk uit onze handen.


De Toekomstverwachting


Mensen van GenX weten nog hoe het was, het leven zonder mobiele telefoon en internet. Maar voor de Millennials is het leven zonder wifi onvoorstelbaar. AI zal zorgen voor een nog ingrijpendere sociale verandering.


Wanneer AI alle kennis heeft, en iedereen altijd toegang heeft tot deze onuitputtelijke databank, hoe belangrijk is het dan nog om bijvoorbeeld te weten wanneer de Slag bij Waterloo was, of welke landen er betrokken waren in de Golfoorlog? 


Waarom zouden we nog mensen hebben werken in warenhuizen en fabrieken terwijl dit werk gemakkelijk gedaan kan worden door een zelfdenkende en zelfsturende robot? 


Welke jobs zullen blijven, welke banen zullen langzaam maar zeker verdwijnen? En nog belangrijker: Hoe bereiden we onze kinderen voor op deze onzekere toekomst?


Gezonder werken en studeren 


Door de eeuwen heen is arbeid altijd een van de grootste negatieve factoren geweest voor onze gezondheid. Denk maar eens aan de mensen die in de koolmijnen werkten, naaisters die hun ogen verpestten door de slechte verlichting, bouwvakkers met slechte knieën en kantoormensen met schouder-, rug- en hoofdpijn. 


Tegenwoordig brengen we de meeste tijd zittend door. Het begint al op school, waar we als jong kind gemiddeld al 1000 uur per jaar zittend doorbrengen. Vervolgens zitten we in de (elektrische) auto, op de bank, of achter de computer. Dit zitten heeft veel nadelige gevolgen voor onze gezondheid. We worden steeds dikker, immobieler en hebben steeds minder energie en fantasie. Omringd door technologische innovaties voelen we ons steeds minder gelukkig. 


Het beste wat we onze kinderen kunnen meegeven is hun geestelijke en lichamelijke gezondheid. Een goede kennis van het eigen lichaam en wellness worden steeds belangrijker. Creativiteit en flexibiliteit zijn daar onlosmakelijk mee verbonden.
Een flexibel bureau is een goed begin
Waarom zouden we vasthouden aan de slechte gewoonte om lang achterelkaar stil te zitten? Het is slecht voor ons lichaam, en geestdodend. Het is veel gezonder om in beweging te zijn. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om deze beginselen niet te implementeren in hun vrije tijd, maar ook tijdens werk en studie. 

Een nieuwe ontwikkeling die grote maatschappelijke gevolgen zal hebben zijn de in hoogte verstelbare bureaus. Bij deze bureaus kun je de hoogte van het werkblad instellen en aanpassen aan de persoonlijke voorkeur. Zo kunnen mensen van verschillende lengte en lichaamsbouw, en met verschillende behoeftes het bureau delen. 

De duurzaam ontworpen flexibele bureaus van FlexiSpot worden aangeboden in verschillende uitvoeringen en passen daardoor in ieder interieur. Zowel in een bedrijfsruimte als in een thuiskantoor komen deze meubels prima tot hun recht.
Jong geleerd is oud gedaan
Natuurlijk is het even omschakelen, van zittend werken naar afwisselend zittend en staand werken achter je bureau. Als volwassene zal je dit langzaam moeten opbouwen, maar na een maand voelen de meeste gebruikers al de positieve effecten van deze manier van werken. 

FlexiSpot heeft ook flexibele bureaus voor kinderen ontwikkeld. Juist voor kinderen is het belangrijk dat ze vrijheid van beweging hebben, en creatief en innovatief bezig kunnen zijn. Het in hoogte verstelbare kinderbureau SD1 speelt hier handig op in.  

Het speciale zit-sta bureau SD2 voor kinderen heeft de mogelijkheid om een gedeelte van het bureaublad in een hoek van 40 graden te zetten. Ideaal voor creatieve uitspattingen zoals tekenen, schilderen, muziek maken en tiktok-filmpjes of youtube content te maken. Daarnaast is deze luxe uitgave voorzien van een elektromotor met vier geheugenstanden voor het in hoogte verstellen van de twee stalen T-vormige tafelpoten, 
Maak nu gebruik van de Flexibele Prijzen actie! 
Interesse in de in hoogte verstelbare kinderbureaus van FlexiSpot? Gedurende de eerste twee weken van juni 2023 ontvangt u maar liefst 18% korting op de SD1 en betaalt u slechts € 269.99 in plaats van € 329.99. 

Op de luxe-uitvoering SD2 wordt tijdens deze periode maar liefst €100 korting gegeven. U betaalt 399.99, in plaats van 499.99!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang standaard 8% korting op heel veel artikelen. Wilt u ook meespelen met het rad van fortuin en gebruikmaken van de aanbiedingen op merkdag? Laat u dan registreren als lid van FlexiSpot!