Gratis bezorging in NL en BE
Bespaar 10% op alles | Code: BD10
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

De rol van de ergonomische stoel tussen werk en ontspanning

22 augustus 2023

De rol van de ergonomische stoel is goed ingeburgerd binnen een werkomgeving, maar vanwege de prevalentie van thuiswerken wordt deze ook steeds meer geïntegreerd in de vrije tijd. Ergonomische stoelen zijn een essentieel onderdeel van elke moderne werkplek, omdat de voordelen voor de gezondheid die ze kunnen bieden niet gemakkelijk kunnen worden afgewezen. De meeste werkgevers zijn nu van mening dat de gezondheid en het welzijn van hun werknemers een belangrijke prioriteit is en daarom faciliteren zij graag het gebruik van moderne, goed ontworpen ergonomische stoelen voor degenen die voor hen werken.

Ergonomische stoelen voor vrije tijd

Nu veel mensen vanuit huis werken, zijn er steeds meer thuiskantoren ingericht rond een krachtige desktopcomputer die zowel voor werk- als gamingdoeleinden kan worden gebruikt. Een ergonomische bureaustoel van hoge kwaliteit kan de nieuwste populaire en gespecialiseerde gamingstoelen ruimschoots evenaren op het gebied van comfort en ook in termen van hoe goed ze de wervelkolom beschermen en rugpijn verlichten.

Computergamen

PC-computergamen is een ongelooflijk populair tijdverdrijf, waarbij de Amerikaanse markt in 2022 ruim 42,9 miljard dollar waard zal zijn, volgens de Statista- website die een onderzoek van J.Clements uit mei 2023 citeert met de titel “Online PC gaming market value Worldwide 2011-2027”. Dit vertegenwoordigt meer geld dan de populaire online streamingdienst Netflix in 2022 in totaal zo’n 11,3 miljard dollar verdiende.

De pc-gamingindustrie wordt vaak onderschat omdat er meer aandacht lijkt te zijn voor consoles, maar het feit blijft dat de pc-gamingmarkt vanaf 2022 ongeveer twee keer zo groot was als de markt voor consolegames, zonder dat er tekenen zijn dat deze kloof wordt gedicht. Er zijn veel redenen voor de aanhoudende populariteit van pc-gaming en een daarvan is dat er geen extra hardware nodig is om de games te spelen en dat upgrades doorgaans minder vaak nodig zijn dan bij consoles.

Een pc zal de neiging hebben langer mee te gaan dan een consolegeneratie en ze zijn veel gemakkelijker te upgraden door een grafische kaart uit te wisselen of indien nodig meer RAM toe te voegen, in plaats van een geheel nieuwe machine te moeten kopen.

Als de persoon in het huishouden die computerspelletjes speelt dezelfde is die de hele dag heeft gewerkt, maakt dit het nog belangrijker dat hij/zij een comfortabele stoel heeft die de ruggengraat op alle juiste punten ondersteunt vanaf de onderrug (lenden). helemaal tot aan het nekgebied. Als u op deze manier wordt ondersteund, voorkomt u tal van problemen met betrekking tot de wervelkolom, waaronder krommingen, en minimaliseert u zaken als gewrichts- en spierpijn die kunnen optreden als u niet voldoende wordt ondersteund.

Streaming tv-diensten

Mensen blijven vaak achter hun pc zitten om naar streaming tv-diensten zoals Netflix, Amazon Prime, Disney+, Hulu en Paramount te kijken. Dit wordt gemakkelijker gemaakt door het feit dat al hun webinterfaces gemakkelijk te navigeren zijn in een webbrowser en dat u een koptelefoon kunt dragen om uw eigen persoonlijke bubbel te creëren. Dit betekent dat als je in dezelfde kamer zit als familieleden die tv kijken, maar liever iets anders kijkt, dit nu met een minimum aan gedoe mogelijk is.


Als je in een comfortabele stoel kunt zitten terwijl je dit doet, verandert het spel en wordt de kans veel groter dat mensen deze optie kiezen boven het kijken naar iets dat ze niet eens leuk vinden op tv. Ze kunnen kijken naar een streamingdienst zoals hierboven vermeld of zelfs naar een van hun favoriete internetpersoonlijkheden die live streamt op Twitch, Instagram of Tiktok. Er zijn zoveel manieren om met online-inhoud om te gaan en hoewel ze niet allemaal achter de computer zitten, kan het een betere en rijkere ervaring opleveren, met een minder rommelige grafische gebruikersinterface (GUI).

Videogesprekken met vrienden

Sinds de Covid-19-pandemie zijn we allemaal veel meer gewend geraakt aan videogesprekken met vrienden. Sommige mensen houden op deze manier nog steeds contact met hun vriendengroepen en bellen regelmatig om bij te praten met een sociaal afstandelijk glas wijn of een flesje bier. Het kan een geweldige manier zijn om nieuws uit te wisselen en gewoon op de hoogte te blijven van elkaar, vooral als niet alle leden van de groep dicht bij elkaar wonen. Dit wordt enorm veel gemakkelijker gemaakt door comfortabele ergonomische stoelen, aangezien urenlang aan een videogesprek zitten pijn kan hebben gedaan aan uw rug in een inferieure stoel.


Het is geweldig om comfortabel en ondersteunend te kunnen zitten met goede vrienden, en dit is in ieder geval één goed ding dat de lockdowns en de pandemie ons hebben gegeven. Vóór de pandemie waren mensen zich er veel minder van bewust hoe gemakkelijk het is om op een Zoom-oproep te klikken en zouden ze terughoudender zijn geweest om dat te doen, terwijl het nu gewoon een tweede natuur is.