Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

De gewoonten van mensen die elke nacht goed slapen

17 augustus 2022

Ken je die mensen die hoe dan ook goed lijken te slapen? Ze komen uitgerust op het werk zonder een tas onder de ogen te zien en je voelt je meteen jaloers.

Het geheim is dat het niet alleen geluk is dat hun ongelooflijke slaappatroon dicteert. Er zijn enkele gewoonten waar alle goede slapers zich aan houden, en we zullen de geheimen van hun succes onthullen. Lees verder voor meer informatie.

1. C afeïne vermijden

De beste slapers weten dat zelfs dat kopje koffie na het eten om 17.00 uur een goede nachtrust kan verpesten. Hoewel een cafeïnehoudende drank in de ochtend meestal onschadelijk is, kan zelfs een koffie om 14.00 uur tot ver in de avond in uw systeem blijven.

Met dat in gedachten, vermijd cafeïnehoudende dranken na de middag. Als je gewoon niet zonder je afternoon tea of koffie kunt, kies dan voor een cafeïnevrije versie om te voorkomen dat je ruim na het slapengaan klaarwakker bent.

2. Prioriteit geven aan slaap

Het klinkt misschien te eenvoudig, maar een van de belangrijkste gewoonten van mensen die goed slapen, is ervoor kiezen om prioriteit te geven aan slaap. Te veel van ons duwen slaap opzij om laat te werken, klusjes te voltooien of wakker te blijven voor Netflix voor één aflevering te veel.

Consistentie is de sleutel als het gaat om het krijgen van een goede nachtrust elke nacht. Mensen die goed slapen, hebben de neiging om hun slaap te prioriteren, wat er ook gebeurt, zelfs als dit betekent dat ze een feestje in de late nacht of een klusje in de vroege ochtend missen. Volwassenen moeten streven naar tussen de 7 en 9 uur slaap per nacht - zelfs als dit betekent dat je die extra aflevering van je favoriete show mist.

3. Verstelbare bedframes

Verstelbare bedbodems, zoals deze verstelbare bedbodem van Flexispot, zijn een onderschatte manier om je algemene gezondheid te verbeteren en beter te slapen, maar je zult ze vaak vinden in de slaapkamers van goede slapers.

Als je slaap wordt beïnvloed door snurken of slaapapneu (zelfs als het van je partner is!), Kun je het probleem verbeteren met een verstelbaar bed. Door iets meer rechtop te slapen dan normaal, open je je luchtwegen en adem je beter dan op een traditioneel, niet-verstelbaar bed.

Bovendien helpen verstelbare bedden je om in de ontspanningsgeest te komen door je aan te passen zodat je rechtop kunt zitten en kunt lezen, ontspannen of mediteren voordat je in slaap valt.

4. Vermijd voedsel 's nachts

Alle goede slapers weten dat het eten van suikerhoudende snacks in de avond de slaap ernstig kan beïnvloeden. Niet alleen verstoort voedsel 's avonds laat je spijsvertering, maar het kan ook leiden tot gewichtstoename op de lange termijn.

Om te voorkomen dat je 's avonds laat naar de snackkast grijpt, eet je vullende maaltijden vol met magere eiwitten, vezels en groenten om te voorkomen dat je buik rommelt na het avondeten.

5. Aromatherapie gebruiken

Aromatherapie kan veel voordelen hebben, maar een van de belangrijkste toepassingen is om mensen te helpen gemakkelijker in slaap te vallen. Geuren zoals lavendel hebben een ontspannend effect, dus wanneer ze worden gebruikt in een kaars, spray of diffuser, kunnen ze je helpen een betere nachtrust te krijgen.

Als je de gewoontes van een goede slaper wilt nabootsen, spuit dan wat lavendelspray op je kussen of steek een half uur voor het slapengaan een lavendelkaars aan. De kalmerende geur van de lavendel stuurt je goed op weg naar de perfecte nachtrust.

6. Vasthouden aan een schema

Ons lichaam heeft klokken die circadiane ritmes worden genoemd, en wanneer het ritme wordt verstoord, kan onze slaap ernstig worden verstoord. Om je slaap op schema te houden, probeer je elke dag op hetzelfde tijdstip te gaan slapen en wakker te worden.

Als je flexibel werkt of 's ochtends niet vroeg wakker hoeft te worden, laat dan de wekker staan en laat je lichaam wakker worden met het natuurlijke licht. Deze manier om je circadiane ritmeharpen terug te brengen naar de tijd van holbewoners en stelt je lichaam in staat om een geheel eigen ritme te creëren.

7. Overdag sporten

Het kan een uitdaging zijn om in slaap te vallen als je je niet echt moe voelt. Vermoei jezelf overdag met aërobe oefeningen zoals dansen, hardlopen, gewichtheffen, wandelen of fietsen om 's nachts gemakkelijker in slaap te vallen.

Regelmatige lichaamsbeweging vermindert ook stress, wat het op zijn beurt gemakkelijker kan maken om in slaap te vallen. Als je ooit wakker hebt gelegen van woelen en draaien, weet je dat stress een negatieve invloed kan hebben op de slaap, dus het verminderen ervan kan alleen maar een goede zaak zijn.

Waar het op neer komt

Hoewel het lijkt alsof alle goede slapers een enorm geheim voor hun succes verbergen, is de realiteit dat ze net gezonde gewoonten hebben gevormd. Met onze tips kunt u ook gewoonten ontwikkelen die een verschil maken, niet alleen voor uw slaapkwaliteit, maar ook voor uw gezondheid in het algemeen.

Of het nu gaat om regelmatig sporten, vasthouden aan een strikt slaapschema of het vermijden van kopjes koffie in de middag, implementeer ten minste één verandering uit deze lijst in je leven en kijk hoe je slaap transformeert!