Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

De beste vakantiebestemmingen voor Diginomads!

02 juni 2023

Digital Nomads zijn mensen die online werken vanaf een locatie in het buitenland. Flexibel zijn is hun levensmotto. Kantoormeubilair dat zich aan de gebruiker aanpast is wat ze nodig hebben.

De (korte) geschiedenis van flexibel werken

Het flexibele kantoor is iets wat al jaren bestaat. In 2014 verschenen in Nederland de eerste flexibele kantoorruimtes. De voordelen van deze flexibele kantoorruimtes waren vooral voor de werkgever. Werknemers die voornamelijk van huis uit werken hoeven geen reiskostenvergoeding, parkeerplaats, eigen bureau, kantine enzovoort. Het bedrijf kan volstaan met een kleinere kantoorruimte, wat ook weer kosten van huur, beveiliging en verzekeringen bespaard. 


Voor de werknemers heeft het thuiswerken uiteraard ook consequenties. Positieve veranderingen voor de flexibele werknemers zijn de vrijheid om werkuren naar eigen verantwoording in te delen. Het wegvallen of de vermindering van reistijd is ook een groot voordeel De meeste flexi werknemers werken voornamelijk thuis, en gaan op gezette dagen naar kantoor voor werkoverleg of om de collega’s te ontmoeten. 


Sinds de Corona plandemie is het aantal mensen dat regelmatig thuis werkt enorm toegenomen. 


Deze nieuwe manier van werken maakt het delen van een bureau heel normaal. Is het niet op kantoor met je collega’s, dan is het wel thuis met de kinderen of andere huisgenoten. 

Ook wordt er steeds meer aandacht besteed aan staand werken. Een van de voordelen hiervan is bijvoorbeeld de mogelijkheid om samen met paar collega’s naar een computerscherm of monitor te staren. Het staand werken heeft bovendien als extra voordeel dat het gezonder is voor het lichaam en het de creativiteit ten goede komt. Een zit sta bureau dat je gemakkelijk van hoogte kunt laten veranderen is een absolute noodzaak geworden.

Wat is een Digital Nomad?
Een digital nomad is iemand die voor het grootste gedeelte (of helemaal) thuis zijn werk doet. Waar dat ‘thuis’ is, kunnen de meeste DigiNomads zelf bepalen. En waarom zou je in een duur huurflatje in de Randstad gaan zitten, als je voor veel minder geld een appartementje of studio aan zee kunt huren? 

Wat heb je als DigiNomad nodig?
De allerbelangrijkste benodigdheden voor DigiNomads zijn uiteraard een goede laptop en een snelle en betrouwbare internetverbinding. Een goede werkplek is een pre, maar de meeste DigiNomads kunnen zelfs vanuit een hangmat hun werk doen. DigiNomads zijn flexibele mensen. Maar ook zij dienen op te passen om geen lichamelijke klachten te ontwikkelen tijdens het werk. De toegevoegde waarde van een goede werkplek is ook deze groep mensen niet ontgaan. 

Welke landen zijn in trek bij DigiNomads?
Doorslaggevend in de beslissing naar een locatie is vaak de prijs van het levensonderhoud en het weer. Binnen Europa zijn landen zoals Spanje en Hongarije erg in trek. Veel DigiNomads zoeken het avontuur en willen iets verder van huis. Egypte lijkt voor velen van hun de juiste keuze. 
Waarom naar Egypte?


Egypte is een land vol cultuur, natuur en avontuur, en ligt op maar 5 uur vliegen van Nederland. Voor relatief weinig geld kun je al een appartementje huren in badplaatsen zoals Sharm el Sheik en Dahab. Ook het levensonderhoud is veel goedkoper. Alhoewel de internet landlijnen niet overal even betrouwbaar zijn, biedt Egypte veel goedkope wifi opties zodat je met je mobieltje je eigen netwerk kunt opzetten. 


DigiNomads in Dahab


Veel DigiNomads komen na hun bezoek aan de Piramides en de Valley of the Kings en een Nijlcruise in Dahab terecht. Dit toeristenplaatsje is de droom van iedere DigiNomad! Er zijn veel Airbnbs die verblijven van 6 tot 8 weken accepteren en een stabiel internet aanbieden. Veel Airbnbs adverteren tegenwoordig met de informatie dat er internet is en een plek om te werken. Zo spelen ze in op deze nieuwe vorm van toerisme. In sommige Airbnbs betekent dit een keukenstoel en een tafeltje, maar de nieuwste Airbnbs bieden ergonomische stoelen en in hoogte verstelbare bureaus. 


Ook de vele hotels zijn inmiddels uitgerust met speciale werkruimtes ingericht voor mensen die tijdens hun verblijf moeten werken of online bereikbaar moeten zijn. Het voordeel van een hotel is de all-inclusive optie. De meeste hotels hebben een zwembad, iets wat door de hotelgasten zeer gewaardeerd wordt, zeker in de hete zomermaanden.


Wat Dahab zo aantrekkelijk maakt voor DigiNomads is het mooie weer, de goedkope manier van leven en de vele verschillende activiteiten die het dorp te bieden heeft. Wie wil er niet na het werk lekker in de Rode Zee snorkelen of scubaduiken, een cursus freediven volgen, kite surfen, mountainbiken, of hiken naar historische plaatsen en prachtige canyons bezoeken in de Sinai Woestijn? Daarnaast is er een grote expat community en staat het plaatsje bekend om de relaxte, hippieachtige sfeer. 


Dahab kent geen hoog- of laagseizoen. Het hele jaar door wordt dit dorpje bezocht door vakantiegangers van over de hele wereld. Ben je op zoek naar een nog goedkopere huuroptie dan kun je ter plaatse op zoek gaan naar een studio huisje van de lokale bevolking. Voor slechts een paar honderd dollar per maand huur je een vaak schaars ingerichte studio met wifi, op 20 minuten afstand van de zee. 


Waarom is FlexiSpot wereldwijd zo populair?


Het antwoord is simpel: de kwaliteit spreekt voor zich! De ergonomische bureaustoelen en in hoogte verstelbare zit sta tafels zijn voorzien van roestvrij stalen poten en het bureaublad is krasvast en waterafstotend. De materialen zijn duurzaam en FlexiSpot biedt een uitgebreide garantie op de meeste onderdelen. Door de grote keuze in de verschillende uitvoeringen past het bekroonde kantoormeubilair in ieder interieur. 


Een ander voordeel van FlexiSpot is dat, waar je ook bent ter wereld, je online kunt bestellen. De afmetingen en het gewicht van de pakketten worden bij de te bestellen items weergegeven. Er is bij de ontwikkeling van dit ergonomische en flexibele kantoormeubilair ook speciale aandacht besteed aan het gemak van het monteren en demonteren van de zit sta bureaus zodat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn.


Voor de mensen die zich in laten schijven als lid van FlexiSpot biedt het bedrijf zeer lucratieve deals, zoals loterijen met spaarpunten, en speciale ledenkortingen. Meer informatie hierover vind je in de laatste nieuwsbrief van FlexiSpot!