Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

De beste manieren om te ontspannen na een stressvolle werkdag

10 augustus 2022

We kennen het allemaal wel, na een lange en stressvolle werkdag helemaal uitgeput zijn. Maar wat kun je in dit geval doen om je werk niet mee naar huis te nemen, en toch even te ontspannen in de avond? Er zijn verschillende manieren om alsnog tot rust te komen, zowel lichamelijk als geestelijk. Soms helpt het juist om iets actiefs te doen, zeker wanneer je voor je werk al niet veel beweegt. Wil je weten wat je allemaal kunt doen om even helemaal bij te komen van een stressvolle kantoorbaan? De onderstaande manieren helpen om even helemaal tot rust te komen.

Ga sporten of bewegen

Van alle tips is sporten en bewegen natuurlijk altijd goed. Zelfs wanneer je aardig bent uitgeput van je werk, helpt dit je om nieuwe energie te vinden. Dat klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar beweging en sporten is altijd goed, zowel lichamelijk als geestelijk. Wanneer je een baan hebt waarbij je de hele dag druk bent geweest is het lekker om je even helemaal te laten gaan in de sportschool of bij de teamsport die je beoefend. Een andere goede optie is om gewoon een lange wandeling te maken of een flink stuk te gaan fietsen om zo even helemaal je hoofd leeg te maken.

Beëindig de werkdag eenvoudig

Iedereen die weleens fulltime heeft gewerkt zal kunnen beamen dat je niet de hele dag door creatief en productief kunt zijn. Na een tijdje wordt dit vaak iets minder, en het is moeilijk om 8 uur per dag volle bak erbij te zijn en altijd te leveren. Vandaar dat het helpt om de dag goed in te delen. Doe bijvoorbeeld de dingen die het meest belangrijk zijn op momenten dat je het meest productief bent. Dit zal voor veel mensen zeker niet aan het einde van de dag zijn, want dan is de tank vaak wel redelijk leeg. Gebruik daarom dit moment om dingen te doen die iets makkelijker zijn, zodat je rustig kunt eindigen op een zo ontspannen mogelijke manier.

Laat het scherm links liggen

Voor de meesten van ons zal gelden dat we het grootste gedeelte van de dag op ons werk achter een scherm doorbrengen. Dit is helaas niet echt bevorderlijk, en daarom is het zaak naast je werktijd voor wat afwisseling te zoeken. Probeer in de avond of op het moment dat je niet werkt het scherm zoveel mogelijk te vermijden en doe iets anders met deze tijd. Dat is zowel voor je geestelijke als fysieke gezondheid stukken beter. Bovendien zul je de volgende dag weer genoeg tijd achter het scherm moeten doorbrengen.  

Benut je reistijd

Wanneer je een tijdje onderweg bent naar je werk, en met het openbaar vervoer gaat, kun je deze tijd benutten om iets nuttigs te doen. Denk bijvoorbeeld na over bepaalde zaken die belangrijk zijn of regel wat dingen die je onderweg kunt doen zodat je dit later niet meer thuis hoeft te doen. Op die manier kom je thuis en zijn zoveel mogelijk dingen al gedaan. Daarnaast kun je deze tijd ook goed benutten voor wat extra spanning. Speel bijvoorbeeld een spelletje, luister muziek of lees de krant.

Trek comfortabele kleding aan

Niet iedereen zal tijdens het werk de mogelijkheid hebben om in zijn of haar favoriete kleding te lopen. Soms gelden er kledingvoorschriften of moet er zelfs bedrijfskleding worden gedragen. Als dit het geval is, dan is het lekker wanneer je in de avond thuis even wat anders aan kunt trekken. Om zo goed mogelijk te kunnen ontspannen helpt het vaak om in zo comfortabel mogelijke kleding even helemaal bij te kunnen komen.  

Op de bank hangen

Dit is niet elke dag leuk, maar even lekker op de bank hangen is voor veel mensen toch de ideale manier om even goed te relaxen. Na een lange dag werken is er soms niet lekkerder dan even te zappen, een goede film te kijken of een wedstrijd van je favoriete sport te volgen. Deze manier van ontspannen na een lange werkdag is daarom soms precies wat je nodig zult hebben.

Als laatste

Nu je een aantal manieren hebt gezien om na lang werken even helemaal te ontspannen, wordt het makkelijker om bij te komen van de stress. Een werkweek kan voor je gevoel soms aardig lang duren, zeker wanneer je al je uren van maandag tot vrijdag moet maken. Daarom is het goed om ook tijdens deze drukke dagen tijd te maken voor wat ontspanning. Het is misschien niet altijd even makkelijk, maar zorgt er uiteindelijk ook voor dat je de volgende dag weer meer ontspannen terug zult keren om de werkuren van die dag te gaan maken.