Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

De beste ergonomische bureaus in een vergelijkende test

31 mei 2022

Ergonomisch meubilair wordt steeds populairder. Daar is ook een goede verklaring voor. Want gezondheidsbevorderend meubilair voorkomt niet alleen een ongezonde zithouding maar ook ernstige schade aan je gezondheid. Ergonomisch meubilair van hoge kwaliteit zorgt er ook voor dat je efficiënter, meer geconcentreerd en gemotiveerd presteert op het werk. 

Naast een ergonomische stoel is een ergonomisch bureau bijzonder belangrijk. Je kunt immers alleen een ergonomische en comfortabele zithouding aannemen als je bureau ook aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet. Daarom hebben we onze favoriete fabrikanten van gezonde bureaus met elkaar vergeleken om uit te vinden welk product echt het beste voor jou is.  We zijn tot een duidelijke conclusie gekomen en wensen jou veel plezier om hetzelfde te ontdekken!

De beste modellen

Zoek je online naar een ergonomisch bureau, dan zul je tientallen verschillende aanbieders vinden. Slechts één enkele van hen kan in een test de experts overtuigen. In de volgende paragrafen stellen we je 5 modellen voor die al enkele jaren absolute bestsellers zijn.  

Ergotopia Desktopia Pro

De Ergotopia Desktopia Pro overtuigt vooral door zijn hoge veiligheidsnormen. Dit begint al bij de keuze van de materialen. Zowel het 2,5 cm dikke tafelblad als het frame van robuust staal zorgen ervoor dat de tafel tot 120 kg belast kan worden. Zelfs met deze volle belasting werken de motoren voor de elektrische hoogteverstelling perfect. 

In Duitsland heeft dit meubel een TÜV-certificering. De TÜV (Technischer Überwachungsverein) is een onafhankelijk keuringsbureau. Hun certificaat bevestigt dat al deze specificaties correct zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de materiaalkwaliteit van deze tafel. Het enige nadeel: In het grootste frmaat (180 cm x 180 cm) is het bureau relatief duur.  

Prijs: €749,00

FlexiSpot zit sta bureau in bamboe Q8

Hoewel de FlexiSpot Zit sta bureau in bamboe Q8 nog een relatief nieuw model is, heeft het nu al zijn plaats veroverd als één van de populairste ergonomische bureaus. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is wellicht dat FlexiSpot zich met de zit sta bureau in bamboe Q8 richt op het belangrijke thema duurzaamheid.  

Het bureau is immers gemaakt van bamboe, maar dat had je zelf vast ook al begrepen. Bamboe groeit veel sneller dan hout en is daarom een veel duurzamere grondstof voor bureaus. Bovendien is bamboe een uitermate efficiënte plant om CO2 om te zetten in zuurstof. Het materiaal waarvan je bureau is gemaakt, reinigt dus actief het milieu.

Bamboe heeft ook 0unieke materiaaleigenschappen. Een bureaublad in bamboe combineert hoge stabiliteit en elasticiteit met een laag gewicht. Al onze bureaus zijn gemaakt van volgroeide bamboe, zodat ze twee keer zo duurzaam zijn als gewoon hout. 

En dankzij speciale carbonisatieprocessen worden de hardheid en de duurzaamheid nog verbeterd. Een waterdichte vernis zorgt ook voor een hoge weerstand tegen vocht, insecten en krassen. Dit betekent dat het bureau er zelfs na langdurig gebruik nog als nieuw uitziet. En hoe langer je een product kunt gebruiken, hoe beter voor de gezondheid van onze planeet. 

Dus als het gaat om duurzaamheid en milieubescherming, is de Kana Pro Bamboo volledig overtuigend. Maar dit zijn niet de enige voordelen van het model. Omdat voor de productie van de tafel speciale compressieprocédés worden gebruikt, ontstaat een mooie en natuurlijke nerf. In combinatie met de hoogwaardige tafelpoten zorgt dit voor een elegante en gedistingeerde uitstraling van het bureau.

Om ervoor te zorgen dat je altijd comfortabel en gezond kunt werken aan de Kana Pro Bamboo, heeft het bureau een elektrische hoogteverstelling. Je kunt het met één klik op de juiste hoogte instellen en vrij schakelen tussen een staande en zittende werkhouding. En dankzij de geheugenfunctie van het bureau kun je zelfs meerdere hoogte-instellingen opslaan! Al met al kwam dit bureau als één van de favorieten uit de test.

Prijs: € 699,99

Desktronic HOME ONE

De Desktronic Home One is zo ontworpen dat je gemakkelijk kunt wisselen tussen een staande en een zittende werkhouding. Studies tonen aan dat dit niet alleen bijzonder verlichtend en gezond is voor je wervelkolom, maar dat je er ook extra calorieën mee kunt verbranden op het werk. 

Bovendien overtuigde de Desktronic Home One in onze test door zijn hoge stabiliteit, zelfs in een staande werkpositie. De eenvoudige montage van het bureau is nog een pluspunt.  Helaas zijn er nog geen duurzame opties van dit model.  

Prijs: €329,99 

Steelcase Solo

De Steelcase Solo is gemaakt in Duitsland en zodoende van hoge kwaliteit. Bovendien wordt het bureau reeds gemonteerd bij je thuis geleverd, wat jou een hoop werk bespaart. Bijzonder praktisch is het kabelbeheer onder het bureau, waarmee je de verschillende kabels kunt ordenen. 

Ook de Steelcase Solo is uitgerust met een elektrische hoogteverstelling. Deze heeft een anti-botsingfunctie die ervoor zorgt dat de motor automatisch stopt als het bureau een obstakel tegenkomt. Dit is vooral belangrijk voor thuiswerkers met kinderen of huisdieren. Het FlexiSpot-model biedt deze functie echter ook, maar kost bijna 300 € minder. 

Prijs: €869,00

Yaasa Desk Pro II

De elektronische hoogteverstelling van de Yaasa Desk Pro 2 kan worden gebruikt voor een aanpassing tussen 62 en 128 cm. De motor haalt 38,5 mm per seconde, wat vrij krachtig is. Toch is de hoogteverstelling stil genoeg, zodat je het bureau in een open kantoorruimte kunt gebruiken zonder je collega's te storen. 

Het touchpad voor de hoogte-instelling is echter verzonken in het tafelblad, waardoor de motor per ongeluk kan worden geactiveerd. In vergelijking met de andere modellen is de prijs ook aan de hoge kant. Afgezien daarvan was de Yaasa Desk Pro II echter volledig overtuigend in onze test.  

Prijs: €648,00

De testwinnaar  

Alle hier gepresenteerde bureaus zijn niet voor niets zo populair bij klanten over de hele wereld. Welk model je uiteindelijk kiest, hangt af van je eigen ideeën en eisen voor een gezond bureau. Toch vonden wij een duidelijke winnaar in onze vergelijkingstest.  

Zit sta bureau in bamboe Q8 van FlexiSpot is het enige bureau dat voldoet aan de eisen voor duurzame producten. Bovendien kan het bureau overtuigen door een aantrekkelijk en chique design en een zeer hoge materiaalkwaliteit. In combinatie met de elektrische hoogteverstelling met geheugenfunctie maakt dit zit sta bureau in bamboe Q8 tot onze testwinnaar.