Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

De belangrijkste aspecten van de ergonomische stoel

18 april 2023

Zorgen voor onze gezondheid moet altijd een prioriteit in ons leven zijn. Een van de meest voorkomende factoren die houdings-, rug- en andere problemen veroorzaken, is dat je niet altijd een goede houding hebt wanneer je achter de computer werkt of andere sedentaire activiteiten uitvoert.

Overmatig computergebruik kan leiden tot rugpijn, omdat we de neiging hebben om een slechte houding aan te nemen als we achter de computer zitten. Dit komt omdat onze wervelkolom niet is ontworpen om lang in één positie te blijven. Dus als we te lang in dezelfde houding zitten, raken onze spieren en pezen gespannen en geïrriteerd, wat leidt tot rugpijn. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om een goede houding aan te nemen als je achter de computer zit en regelmatig pauzes te nemen om op te staan en je uit te rekken. Het kan ook nuttig zijn om een kussen of deken te gebruiken om uw rug te ondersteunen en een voetsteun om de juiste houding te behouden.

Het handigst is echter om een ergonomische stoel als de BS2 aan te schaffen  , die zorgt voor een juiste houding. Deze stoelen zijn uitgerust met functies waarmee de zitting, rugleuning en hoogte van de stoel kunnen worden aangepast om het comfort van de gebruiker te garanderen. Deze ergonomische stoelen zijn ontworpen om pijn en vermoeidheid veroorzaakt door overmatig computergebruik te verminderen.

Ergonomische stoelen ( BS13 ) bieden hun gebruikers een aantal voordelen. Ze kunnen onder andere helpen de bloedcirculatie te verbeteren, rugpijn te verminderen en spiervermoeidheid te verlichten. Door goed te zitten kan het bloed vrij door het lichaam stromen en worden de spieren voldoende van zuurstof voorzien. Dit helpt spieren om minder moe te worden en sneller te herstellen. Dit verkleint ook de kans op langdurige blessures.

Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat een ergonomische stoel die bij ons past, leidt tot minder rugklachten en gezondheidsproblemen, waardoor het ziekteverzuim tot een minimum wordt beperkt en de werkprestaties verbeteren.

Deze stoelen kunnen ook helpen de houding te verbeteren, wat kan leiden tot een beter lichaamsbeeld. Ergonomische stoelen zijn ontworpen om te voldoen aan kwaliteits- en veiligheidsnormen. Deze stoelen hebben een stabiel frame dat het gewicht van de gebruiker ondersteunt en zijn uitgerust met ergonomische rugleuningen, armleuningen en hoogteverstelmechanismen.

Ergonomische stoelen ( BS11 ) zijn een uitstekende keuze voor wie veel tijd zittend doorbrengt. Deze stoelen zorgen voor een juiste houding en helpen het gebruikerscomfort en de productiviteit te verbeteren. Deze stoelen kunnen ook helpen bij het voorkomen van blessures door overmatig computergebruik, maar ook bij elk ander soort werk.

Misschien vindt u ergonomische stoelen relatief duur, maar dat komt door hun uitgekiende ontwerp. Ze kunnen iets duurder zijn dan traditionele stoelen omdat er bij de vervaardiging veel materialen en technologieën worden gebruikt. Deze stoelen zijn gemaakt van stevige materialen zoals aluminium, kunststof en RVS. Deze materialen brengen extra kosten met zich mee, die worden weerspiegeld in de prijs van de stoel.

Ook hebben deze stoelen een verstelmechanisme waarmee de hoogte en hoek van de stoel naar behoefte kan worden aangepast. Dit vereist een grotere investering in technologie om maatwerk mogelijk te maken. Deze stoelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen om duurzaamheid en comfort te garanderen, en hebben de speciale kenmerken die ze nuttig maken voor gebruikers. Ergonomische stoelen zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele en duurzame stoel.

Conventionele stoelen kunnen pijn in de onderrug veroorzaken door langdurig zitten met een gebogen rug, die soms uitstraalt naar de billen en benen. Maar ook:

● Trapezius- en nekpijn:  langdurig naar voren of naar boven gericht zitten veroorzaakt overbelasting van de cervicale wervelkolom, wat op zijn beurt nek- en trapeziuspijn veroorzaakt.

● Slapheid:  Wanneer een slechte houding wordt aangenomen en de wervelkolom al zijn kracht uitoefent en niet wordt ondersteund door de omringende spieren, worden de buikspieren zwak en slap.

Carpaal tunnel syndroom wordt veroorzaakt door constant gebruik van de computer, muis en toetsenbord. De slechte gewichtsverdeling veroorzaakt door een traditionele stoel is echter een van de meest voorkomende redenen waarom deze aandoening steeds vaker voorkomt.

Om al deze redenen speelt de ergonomische stoel een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Laten we niet vergeten dat we meer dan 8 uur per dag op kantoor zitten, wat een grote belasting vormt voor onze rug, dijen en spieren. Hoewel de houding natuurlijk lijkt, is het dat niet.

Daarom is het erg belangrijk om een ergonomische bureaustoel te hebben die onze rug beschermt. Door de stoel te gebruiken en correct te zitten, voorkomt u de gebruikelijke rugpijn, verrekking van de benen en andere aandoeningen zoals migraine of carpale tunnel.

Conclusie

Een goede houding bij computerwerk of andere zittende activiteiten is belangrijk voor onze gezondheid. Een slechte houding kan leiden tot rugpijn, spiervermoeidheid en andere gezondheidsproblemen. Een ergonomische stoel zoals de BS2 kan helpen deze problemen te verminderen en een juiste houding te bevorderen.

Ergonomische stoelen bieden verschillende voordelen, waaronder verbeterde bloedcirculatie, vermindering van rugpijn en verlichting van spiervermoeidheid.

Hoewel ze iets duurder zijn dan traditionele stoelen, maken hun verfijnde ontwerp, hoogwaardige materialen en speciale kenmerken ze tot een goede investering in de gezondheid en productiviteit van de gebruiker.

We hopen dat u in de toekomst zult overwegen om ergonomische stoelen te kopen en te genieten van de voordelen die ze bieden voor uw gezondheid. Zoek in ons aanbod de verschillende modellen die we u kunnen aanbieden en kies degene die het beste past bij uw ruimte, uw budget en uw doel.