Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Bye bye rugpijn: hoe FlexiSpot u kan helpen om productiever en pijnvrij te werken

27 april 2023

Hallo en welkom bij onze blogpost over rugpijn op het werk en hoe FlexiSpot u kan helpen productiever en pijnvrij te werken.

Als je deze tekst leest, heb je zeker ooit last gehad van rugpijn. U bent niet de enige, want rugpijn is niet ongewoon op de werkvloer. In deze blogpost leg ik je uit waarom dit zo is en welke impact het kan hebben op je productiviteit en levenskwaliteit. Ook geef ik je tips om rugpijn te voorkomen.

Waarom hebben zoveel mensen rugpijn op het werk?

Er zijn verschillende redenen waarom zoveel mensen rugpijn ervaren op de werkplek. Een van de belangrijkste redenen is het zittende werk dat veel mensen doen. Als we uren achter de computer zitten, belasten we onze ruggengraat en spieren eenzijdig, wat leidt tot spanning en pijn in de rug.

Een verkeerde houding kan er ook voor zorgen dat we onze rug overbelasten. Langdurig werken in een gebogen houding kan bijvoorbeeld pijn en ongemak veroorzaken.

De impact van rugpijn op de werkvloer

Rugpijn kan niet alleen onze fysieke gezondheid aantasten, maar ook onze productiviteit en kwaliteit van leven. Als we constant pijn hebben, kunnen we ons niet meer volledig concentreren op ons werk. Dit leidt tot fouten en kan onze prestaties beïnvloeden. Rugpijn kan ook een impact hebben op onze psyche. Constante pijn hebben kan leiden tot stress en ontevredenheid, wat op zijn beurt een negatieve invloed heeft op onze kwaliteit van leven.

Hoe voorkom je rugklachten op het werk?

Er zijn verschillende maatregelen die u kunt nemen om rugpijn op het werk te voorkomen. Een juiste houding is een belangrijke maatregel. Zorg ervoor dat je rug recht is en je schouders ontspannen. Ook een ergonomische zithouding kan rugpijn helpen voorkomen. Een in hoogte verstelbaar bureau ( Q8 ) en een ergonomische bureaustoel ( BS11Pro ) kunnen helpen om een gezonde zithouding aan te nemen. Je moet er ook voor zorgen dat je regelmatig opstaat en beweegt. Sta op en loop een paar passen, rek je uit of doe rekoefeningen. Dit helpt om de spieren te ontspannen en spanning los te laten.

Hoe FlexiSpot u kan helpen productiever en pijnvrij te werken

FlexiSpot biedt een verscheidenheid aan producten die rugpijn op de werkplek kunnen helpen voorkomen. Een van onze meest populaire producten is het in hoogte verstelbare bureau ( ED5 ). Met een in hoogte verstelbaar bureau wissel je gemakkelijk af tussen zittend en staand werken. Dit helpt spanning los te laten en de rug te ontlasten.

Ook om rugklachten te voorkomen zijn onze ergonomische bureaustoelen een goede keuze. Deze stoelen zijn ontworpen om een gezonde zithouding te bevorderen en eenzijdige belasting van de rug te voorkomen. Onze producten zijn speciaal ontwikkeld om de werkplek ergonomischer te maken en zo rugpijn te helpen voorkomen.

Een ander voordeel van FlexiSpot-producten is dat ze niet alleen rugpijn kunnen helpen voorkomen, maar ook uw productiviteit kunnen verhogen. Als u pijnloos kunt bewegen, zult u ook sneller en efficiënter uw werk kunnen doen. Je zult je meer geconcentreerd en gefocust voelen, en daardoor productiever.

Daarnaast bieden we ook een verscheidenheid aan accessoireproducten die kunnen helpen om uw werkomgeving gezonder en ergonomischer te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan monitorarmen, toetsenbord- en muisplateaus en voetsteunen. Al deze producten kunnen helpen om een gezonde werkhouding te bevorderen en zo rugklachten te voorkomen.

Tips en trucs voor een gezonde manier van werken

1. Neem regelmatig een pauze

Het is erg belangrijk om regelmatig pauzes te nemen om je lichaam te ontspannen en je geest op te frissen. Sta op, doe een paar stappen en rek je uit. Dit helpt spanning te verlichten en rugpijn te voorkomen. Gebruik je pauzes om even uit te rusten en je hoofd leeg te maken.

2. Houd uw houding correct

Een slechte houding kan leiden tot ernstige rugklachten. Zorg daarom voor een ergonomische werkomgeving en neem een juiste houding aan. Ga rechtop zitten, houd je schouders ontspannen en je voeten plat op de grond. Vermijd langdurig in één houding blijven en wissel zitten en staan af.

3. Doe oefeningen voor je rug

Er zijn veel eenvoudige oefeningen die u tijdens werktijd kunt doen om uw rug te versterken en te ontspannen. Hier zijn enkele voorbeelden:

● Rol uw schouders naar achteren en naar beneden om de spanning in uw nek en schouders los te laten.

● Hef uw armen boven uw hoofd en buig zijwaarts om uw schuine standen te strekken.

● Strek uw armen achter uw rug uit en span uw schouderbladen aan om uw borstspieren te strekken.

● Ga op uw tenen staan en laat uw hielen langzaam zakken om uw kuitspieren te strekken.

4. Vermijd overbelasting

Overweldigd worden door te veel werk of lange uren maken kan niet alleen het lichaam belasten, maar ook de geest. Neem dus pauzes en plan vrijetijdsactiviteiten om je hoofd leeg te maken. Overwerk leidt vaak tot vermoeidheid, concentratieproblemen en kan zelfs leiden tot depressies.

5. Gebruik technische hulpmiddelen

Er zijn veel technische hulpmiddelen die u kunnen helpen een gezonde manier van werken te behouden. Zo zijn er apps die je eraan herinneren pauzes te nemen of software die je helpt je houding in de gaten te houden. Ergonomische muizen, toetsenborden en stoelen kunnen ook helpen om de juiste houding te behouden.

Conclusie

Rugpijn is niet ongebruikelijk op de werkplek en kan een negatieve invloed hebben op onze fysieke gezondheid, productiviteit en kwaliteit van leven. Om rugpijn te voorkomen, moet u zorgen voor een gezonde houding, regelmatig pauzeren tijdens het sporten en ergonomische meubels en accessoires gebruiken.

FlexiSpot biedt een verscheidenheid aan producten die kunnen helpen rugpijn te voorkomen en tegelijkertijd uw productiviteit te verhogen. Door het gebruik van onze producten kunt u uw werkomgeving ergonomischer maken en zo langdurig gezonder en pijnvrij werken.