Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 5% korting
Tot 10 jaar garantie

Breng de zomer in huis: inspiratie voor zomerse decoratie

29 mei 2024

De zomer is het perfecte seizoen om je huis een frisse, nieuwe look te geven. Met langere dagen en meer zonlicht is het tijd om je interieur op te fleuren en een lichte, luchtige sfeer te creëren. In dit artikel delen we inspirerende ideeën voor zomerdecoratie en laten we zien hoe houten tafelbladen, zoals die van de FlexiSpot E7, perfect passen bij je zomerse decoratiestijl

Haal de natuur naar binnen

1. Planten en bloemen

Een van de eenvoudigste manieren om zomerse vibes in huis te halen, is door gebruik te maken van planten en bloemen. Planten verbeteren niet alleen de luchtkwaliteit, maar brengen ook kleur en leven in elke ruimte. Kies voor tropische planten zoals de monstera of strelitzia voor een exotische uitstraling. Verse bloemen in heldere, zomerse kleuren kunnen je huis meteen opfrissen en een vrolijke sfeer creëren.

2. Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout, riet en bamboe passen perfect bij de zomerse decoratiestijl. Ze geven je interieur een warme en uitnodigende uitstraling. Houten meubelen, zoals de FlexiSpot E7 met houten tafelblad, voegen een rustieke charme toe aan je huis. Combineer deze met rieten manden, bamboe stoelen en jute tapijten om een natuurlijke en harmonieuze look te creëren.

Kies voor lichte en luchtige kleuren

1. Pasteltinten

Pasteltinten zijn ideaal voor de zomer omdat ze een zachte en kalmerende sfeer creëren. Denk aan kleuren zoals lichtblauw, zachtroze, mintgroen en lavendel. Deze kleuren reflecteren het zonlicht en maken de ruimte lichter en luchtiger. Gebruik pasteltinten voor je muurverf, kussens, gordijnen en andere decoratieve accenten.

2. Witte basis

Een witte basis is een uitstekende keuze voor zomerdecoratie. Witte muren en meubels vormen een neutraal canvas dat je kunt opfleuren met kleurrijke accessoires. Witte ruimtes voelen fris en schoon aan, en geven je de vrijheid om met verschillende kleuren en patronen te spelen.

Verfris je meubilair

1. Houten tafelbladen

Houten tafelbladen zijn een fantastische keuze voor zomerdecoratie. Ze brengen de natuur naar binnen en passen perfect bij de zomerse stijl. De FlexiSpot E7 is een uitstekende optie, met zijn elegante en duurzame houten tafelblad. Dit bureau is niet alleen functioneel, maar ook een stijlvol meubelstuk dat elke ruimte kan verbeteren.

2. Lichte stoffen

Voor een zomerse look kun je het beste kiezen voor lichte stoffen zoals katoen en linnen. Deze materialen zijn ademend en zorgen voor een ontspannen en comfortabele sfeer. Vervang zware gordijnen door lichte, luchtige varianten en kies voor katoenen of linnen kussens en dekens.

Creëer zomerse sfeer met accessoires

1. Kussens en dekens

Kussens en dekens zijn een gemakkelijke manier om je interieur een zomerse update te geven. Kies voor kussens met tropische prints, zoals palmbladeren of bloemenmotieven, en combineer ze met effen kussens in pasteltinten. Een lichte deken met een luchtig patroon kan ook bijdragen aan de zomerse sfeer.

2. Verlichting

Goede verlichting is essentieel voor het creëren van een zomerse sfeer. Maak gebruik van natuurlijk licht door je ramen zoveel mogelijk vrij te houden. Voeg daarnaast sfeerverlichting toe met behulp van fairy lights, lantaarns en kaarsen. Deze zachte verlichting zorgt voor een gezellige en ontspannen sfeer in de avonduren.

Maak buitenruimtes gezellig

1. Balkon of tuin

Als je een balkon of tuin hebt, is de zomer de perfecte tijd om deze ruimtes op te frissen. Creëer een comfortabele zithoek met weerbestendige meubels en vrolijke kussens. Voeg planten en bloemen toe om een groene oase te creëren. Buitenverlichting, zoals solar lampen of string lights, kan de ruimte's avonds extra gezellig maken.

2. Buiten eetgedeelte

Een buiten eetgedeelte is ideaal voor zomerse avonden. Plaats een houten tafel, zoals de FlexiSpot E7 met houten tafelblad, op je terras of balkon en voeg comfortabele stoelen toe. Versier de tafel met een kleurrijk tafelkleed, vrolijk servies en verse bloemen. Zo creëer je een perfecte plek voor zomerse diners met vrienden en familie.

FlexiSpot E7: de perfecte aanvulling voor zomerdecoratie

De FlexiSpot E7 is meer dan alleen een functioneel bureau; het is een stijlvolle toevoeging aan je interieur. Het houten tafelblad van de E7 past perfect bij de zomerse decoratiestijl en brengt een natuurlijke en warme uitstraling in je huis. Hier zijn enkele kenmerken die de FlexiSpot E7 tot een uitstekende keuze maken voor jouw zomerdecoratie:

Verstelbare hoogte: de E7 is in hoogte verstelbaar, waardoor je kunt afwisselen tussen zitten en staan. Dit is niet alleen goed voor je gezondheid, maar het biedt ook flexibiliteit in je interieurontwerp.

Duurzaam hout: het houten tafelblad van de E7 is gemaakt van hoogwaardige materialen die zowel duurzaam als esthetisch aantrekkelijk zijn. Het hout voegt een natuurlijke en rustieke charme toe aan je huis.

Stijlvol ontwerp: het minimalistische en moderne ontwerp van de E7 past bij elke decoratiestijl. Of je nu een bohemien, Scandinavische of moderne inrichting hebt, de E7 zal er prachtig bij passen.

Naast de E7 biedt FlexiSpot ook andere uitstekende opties voor je zomerdecoratie:

FlexiSpot E7 Pro: dit bureau heeft dezelfde verstelbare functies als de E7, maar komt met extra functies zoals geheugeninstellingen voor verschillende hoogtes, wat zorgt voor extra gemak.
--shopstart--{"id":206001,"link":206001,"name":"Elektrisch zit sta bureau E7/E7H","shortName":"E7/E7H","url":"//s3.springbeetle.eu/prod-eu-s3/trantor/attachments/NL/E7B-Blackwalnut.jpg","salePrc":469.99,"originalPrc":469.99,"itemFootMarkType":"CUSTOMIZE","itemFootMarkInput":"-€170"}--shopend--

FlexiSpot E7Q: met vier poten voor extra stabiliteit, is dit bureau perfect voor degenen die op zoek zijn naar een stevige en duurzame werkplek.
--shopstart--{"id":176001,"link":176001,"name":"Elektrisch zit sta bureau E7Q, met 4 motoren","shortName":"E7Q","url":"//s3.springbeetle.eu/prod-eu-s3/trantor/attachments/NL/E7B-EUV2-Black-bamboo-neocon.jpg","salePrc":899.99,"originalPrc":999.99,"itemFootMarkType":"CUSTOMIZE","itemFootMarkInput":"-€100"}--shopend--

FlexiSpot E7L: ideaal voor hoekopstellingen, biedt dit bureau extra ruimte en flexibiliteit, wat het een uitstekende keuze maakt voor grote ruimtes.
--shopstart--{"id":622001,"link":622001,"name":"Elektrische hoekbureau E7L met 3 poten, gratis Kabelgoot","shortName":"E7L","url":"//s3.springbeetle.eu/prod-eu-s3/trantor/attachments/NL/e7l-home-zwart.jpg","salePrc":499.99,"originalPrc":599.99,"itemFootMarkType":"CUSTOMIZE","itemFootMarkInput":"-€100"}--shopend--

Tips voor een harmonieus zomerinterieur

Naast het gebruik van natuurlijke materialen en lichte kleuren, zijn er nog enkele andere tips die je kunnen helpen om een harmonieus zomerinterieur te creëren:

Minimalisme: houd je interieur simpel en rommelvrij. Een minimalistische inrichting zorgt voor een rustgevende en ontspannende sfeer, perfect voor de zomer.

Frisse geuren: gebruik geurige kaarsen, diffusers of verse bloemen om een aangename geur in huis te verspreiden. Geuren zoals lavendel, citrus en munt kunnen bijdragen aan een frisse en zomerse ambiance.

Reflecterende oppervlakken: spiegels en glanzende oppervlakken helpen het natuurlijke licht te weerkaatsen, waardoor je ruimtes helderder en ruimer aanvoelen. Overweeg om spiegels strategisch te plaatsen om het licht optimaal te benutten.

Conclusie

Met de juiste decoratieve accenten kun je je huis gemakkelijk omtoveren in een zomers paradijs. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen, lichte kleuren en stijlvolle meubelen zoals de FlexiSpot E7 met houten tafelblad, creëer je een frisse en uitnodigende sfeer. Vergeet niet om ook je buitenruimtes gezellig te maken, zodat je optimaal kunt genieten van de lange zomerdagen en -avonden. Begin vandaag nog met het transformeren van je huis en ervaar de vrolijke en ontspannende vibes van de zomer.

Of je nu nieuwe accessoires toevoegt, meubels vervangt of simpelweg de indeling verandert, elke kleine stap kan een groot verschil maken. Laat je inspireren door de zomer en geef je huis de make-over die het verdient. Geniet van een stijlvol en verfrissend interieur deze zomer!