Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Bedden met zero gravity modus voor hoge kwaliteit slaap

06 september 2022

Voor veel mensen is een goede nachtrust heilig. En zelfs wanneer je niet al teveel slaap nodig hebt om fris en fruitig wakker te worden, is het toch lekker als je de uren dat je slaapt ook echt diep tot rust kunt komen. Een zero gravity bed is daarom een prima uitkomst. Hoewel het nog bij veel mensen onbekend is, zal dat de komende tijd waarschijnlijk gaan veranderen. De naam doet misschien vermoeden dat je helemaal geen zwaartekracht meer voelt, maar dat is niet waar. Hoe het dan wel precies werkt, dat kun je hieronder lezen.

Wat is de zero gravity positie?

Er zijn een aantal matrasfabrikanten die met het zero gravity bed een ware ontdekking deden. Hiermee is het namelijk mogelijk om in een positie te slapen waarbij het als het ware voelt alsof je aan het zweven bent. Bij menig verstelbaar matras heb je tegenwoordig de mogelijkheid om voor deze instelling te kiezen. Dit helpt om je lichaam in een veel betere houding te brengen tijdens je slaap, waardoor allerlei klachten zullen verlichten of helemaal voorkomen kunnen worden.

Hoe werken aanpasbare bedden?

Een aanpasbaar bed waarbij de zero gravity modus kan worden ingesteld, brengt je lichaam in een bepaalde positie. Daarbij worden zowel je romp als je benen licht omhoog gebracht. Daardoor ontstaat een soort van vorm in de letter V, waardoor het aanvoelt alsof je aan het zweven bent en gewichtloos bent. Er komt in deze houding weinig druk op bepaalde delen van het lichaam, daar waar dat bij een gewone slaaphouding vaak wel het geval is.   

Voordelen van een zero gravity bed

Zoals hierboven al een beetje blijkt, heeft een zero gravity bed diverse voordelen tijdens het slapen. Daarbij helpt het iedereen om een betere nachtrust te hebben. Het is dus niet zo dat deze bedden alleen geschikt zijn voor mensen die last hebben van allerlei kwalen. Ook wanneer je helemaal nergens pijn hebt of problemen, is een zero gravity matras een echte aanrader. Kijk hieronder naar wat de grootste voordelen hiervan zijn.

Betere nachtrust

Voor veel personen is de voornaamste reden om aan een zero gravity matras te beginnen toch wel het verbeteren van de nachtrust. De houding waarin met een matras als dit komt te liggen zorgt ervoor dat je in een dieper slaap komt, waardoor je logischerwijs beter kunt uitrusten. Er zijn ontzettend veel mensen die last hebben van slapeloosheid, en dit is een goede manier om eerder en dus dieper in slaap te kunnen komen.  

Goed voor het hart

Nog een voordeel waar we zeker niet overheen willen stappen is dat een bed met zero gravity modus goed is voor je hart. De druk op het hele lichaam wordt verlicht en dat geldt ook voor het hart, waardoor het bloed veel beter kan worden rondgepompt. Dit zorgt ervoor dat er minder kans bestaat op een hoge bloeddruk en een hoog cholesterol. Naast een verbeterde nachtrust is dit dan ook een goede reden om na te denken over een bed waarmee je gewichtloos kunt slapen.  

Geen last van maagzuur

Brandend maagzuur kan ontzettend vervelend zijn, en al helemaal als je probeert te slapen. Wanneer je relatief laat hebt gegeten en niet lang daarna op bed gaat liggen wordt dit vaak nog erger. Al zijn er ook veel mensen die sowieso vaker last hebben van dit probleem. Een zero gravity bed kan in dat opzicht uitkomst bieden. Liggend in een geheel platte houding zoals op de meeste matrassen, wordt dit vaak erger. Maar in de zogenoemde V houding kan je lichaam dit veel beter verwerken, en zul je er weinig last van hebben.

Verbetert de ademhaling

Last hebben van snurken of slaapapneu kan zeer vervelend zijn. En dat geldt niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor andere mensen die naast je slapen. Daarbij wordt een plat matras vaak afgeraden, omdat de houding die het lichaam hierdoor aan zal nemen de luchtwegen blokkeert waardoor het snurken nog erger wordt. Door met de rug omhoog te slapen zoals bij een zero gravity matras gebeurd, blijven de keel en de luchtwegen beter vrij. Dit zorgt ook voor minder druk op de longen waardoor alle eerder genoemde klachten zullen afnemen.

Stimuleert een goede levensstijl

Alle bovenstaande zaken zijn voor veel mensen belangrijk om beter te kunnen slapen. Doordat je beter slaapt zul je direct een stuk gezonder leven en vitaler zijn. Omdat de belasting op het lichaam een stuk minder wordt, voelt alles stukken comfortabeler aan. Daarnaast hebben zero gravity bedden diverse functie om je te helpen ook bij andere activiteiten een betere houding aan te nemen, wanneer je televisie kijkt bijvoorbeeld.